Neapolu sa vzďaľuje Liga majstrov. Trápi sa celý tím, hovorí Calzona

Francesco Calzona
Francesco Calzona (Autor: REUTERS)
TASR|31. mar 2024 o 14:25

Neapol prvýkrát v lige prehral pod vedením Francesca Calzonu.

RÍM. Šance futbalistov SSC Neapol na účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov sú podľa trénera tímu Francesca Calzonu už iba veľmi malé.

Obhajcovia talianskeho titulu podľahli v sobotnom dueli Atalante Bergamo 0:3 a v tabuľke Serie A im patrí ôsma priečka.

Hostí poslal do vedenia v 26. minúte Alexej Mirančuk a do prestávky zvýšil ich náskok Gianluca Scamacca. Po zmene strán sa Neapol napriek aktivite nedokázal presadiť a v závere mu tretí gól strelil Teun Koopmeiners.

Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka odohral za SSC celý duel a so svojimi spoluhráčmi utrpel prvú ligovú prehru od príchodu Calzonu.

"Partenopei" nezvíťazili už v treťom stretnutí za sebou, osem kôl pred koncom sezóny strácajú na piaty AS Rím šesť bodov a v Lige majstrov sa na jeseň pravdepodobne nepredstavia.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Neapol - Atalanta Bergamo

"Nie sme ešte matematicky mimo hry, ale šanca, že sa tam dostaneme, je veľmi malá," citovala Calzonu agentúra AFP. Kormidelník slovenskej reprezentácie pripustil, že jeho zverenci v Neapole boli v zápase nestabilní:

"To nie je v poriadku. Musíme sa naďalej pozerať dopredu a zlepšovať sa. Problémom nie je obranná línia, trápi sa celý tím.

Každý vie o problémoch Neapola. Vymenili sa traja tréneri a veľa hráčov. Je to obrovský rozdiel oproti minulej sezóne, ale s tým, žiaľ, nič nenarobíme."

O zápas viac ako Neapol delí od posledného víťazstva hráčov Juventusu Turín, ktorí prehrali na pôde Lazia Rím 0:1. Triumf domáceho tímu zariadil v nadstavenom čase druhého polčasu Adam Marušič.

"Stará dáma" vybojovala v uplynulých deviatich dueloch len sedem bodov a štvrtá Bologna, ktorá má zápas k dobru, stráca päť bodov. Pre Massimiliana Allegriho to bolo jubilejné 500. stretnutie v Serii A z trénerskej pozície.

"Lazio malo v prvej polhodine vysoký tlak, potom sme si vytvorili niekoľko šancí, no potrebovali sme byť odhodlanejší. Nemôžete dostať gól desať minút pred koncom," zhodnotil duel 56-ročný kouč.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Lazio Rím - Juventus

Podľa portálu Football Italia Allegri trvá na tom, že tím má dobrú sezónu. Brankár Wojciech Szczesny však tvrdí, že jedno víťazstvo v deviatich zápasoch nie je Juventusu hodné.

"Všetci musíme pochopiť, že klubu musíme dať viac. Uvedomujeme si, že sme za uplynulé dva mesiace neurobili dostatočne veľa. Je to negatívny moment a všetkých nás to bolí. Každý z nás si musí položiť otázky.

Chlapci tvrdo trénujú, sú žiadostiví, no výsledky neprichádzajú. Všetci sa musíme zlepšiť," vyhlásil po stretnutí 33-ročný poľský brankár.

Z víťazstva sa tak pri svojej premiére tešil nový tréner Lazia Igor Tudor:

"Lepší začiatok si ani nemôžete priať. Je úžasné vyhrať takýmto spôsobom. Teším sa aj za chlapcov a za to, ako hrali a že do toho vstúpili správnou nohou. Neverím v šťastie alebo smolu, len v tvrdú prácu.

Trénujeme tvrdo a to, čo sa deje v deň zápasu, je dôsledkom toho, čo robíme cez týždeň na tréningu. Nechceme mať žiadne výhovorky." Oba kluby sa spolu opäť stretnú v utorkovom semifinále Talianskeho pohára.

Tabuľka Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neapolu sa vzďaľuje Liga majstrov. Trápi sa celý tím, hovorí Calzona