Reprezentanti začali rok senzačne. Slovák z exotiky dorovnal Škriniara

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. jan 2022 o 15:35

V rebríčku je viacero známych mien.

BRATISLAVA. Aj keď je stredný obranca, v zostrihu najlepších momentov zo zápasu bol väčšinou vidieť v šestnástke súpera. V jednej situácií absolútne dominoval, nabehol si na center a nekompromisne zakončil.

Milan Škriniar sa postaral o víťazný gól v súboji s Laziom Rím. Zariadil tak prvé víťazstvo úradujúceho talianskeho majstra Interu Miláno v roku 2022.

A figuruje aj na prvom mieste v tradičnej infografike od špecializovaného portálu SofaScore.com, ktorý hodnotí výkony futbalistov v zahraničí.

No nie je na prvom mieste sám.

Dorovnal ho bývalý kolega z reprezentácie

Škriniar podal v prvom zápase v novom roku fantastický výkon. Vyhral šesť zo siedmich osobných súbojov, mal 97 percent úspešných prihrávok, pokazil len tri.

Portál SofaScore.com ocenil jeho výkon známkou 7,9. Bol druhým najlepším hráčom zápasu, lepšiu známku dostal len jeho spoluhráč Alessandro Bastoni, ktorý prvý gól strelil a na Škriniarovom asistoval.

"Som šťastný, že som skóroval a že sme zvíťazili. A som veľmi rád aj kvôli Gerrymu, ktorý mi adresoval skvelú asistenciu," povedal po strelení tretieho gólu v sezóne. "Samozrejme, Gerry je Bastoni. Prezývame ho tak, pretože vyzerá ako žirafa," dodal Škriniar so smiechom.

Rovnakú známku ako on dostal aj bývalý slovenský reprezentant Filip Kiss.

Najlepší slovenskí futbalisti v zahraničí (7. - 9. január 2022).
Najlepší slovenskí futbalisti v zahraničí (7. - 9. január 2022). (Autor: SofaScore.com)

Skúsený 31-ročný kapitán saudskoarabského Al-Ettifaq bol hviezdou zápasu na ihrisku predposledného tímu Al-Batin (0:0). 

Jeho tím však po 16. kole spadol na desiatu priečku tabuľky. Kiss sa neraz objavil v rebríčku aj počas jesennej časti sezóny.

V rebríčku sú známe mená

Po Kissovi dopĺňajú rebríček najlepších slovenských futbalistov v zahraničí známe mená zo slovenskej reprezentácie. A nielen preto, že v mnohých iných súťažiach ešte prebieha zimná prestávka.

Ešte v piatok potvrdil fantastickú formu Marek Hamšík, ktorý bol podľa SofaScore druhým najlepším hráčom Trabzonsporu pri domácom víťazstve 1:0 nad Malatyasporom. A to ešte nepremenil veľkú šancu.

Mal 128 dotykov s loptou, pri 103 prihrávkach mal až 86-percentnú úspešnosť. Dvakrát ohrozil aj bránu súpera, ďalšie dva jeho pokusy zblokovali.

Za ním figuruje Ondrej Duda, ktorý taktiež zahviezdil v prvom zápase roka svojho 1. FC Kolín. Proti svojmu bývalému klubu Herthe Berlín strelil víťazný gól, presadil sa vôbec druhýkrát v sezóne.

Rebríček uzatvára Stanislav Lobotka, ktorý sa po peripetiách so zranením vrátil do základnej zostave Neapola. SSC získalo v úvode roka už štyri body a prenasleduje milánskeho duo Inter - AC na čele tabuľky Serie A.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Reprezentanti začali rok senzačne. Slovák z exotiky dorovnal Škriniara