Duda strelil víťazný gól v Bundeslige, mal skvelé štatistiky

Ondrej Duda.
Ondrej Duda. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|9. jan 2022 o 17:35 (aktualizované 9. jan 2022 o 19:28)

Duda vyhral mikrosúboj s Pekaríkom.

BERLÍN. Slovenský stredopoliar v službách 1. FC Kolín Ondrej Duda strelil víťazný gól v zápase 18. kole nemeckej Bundesligy na ihrisku Herthy Berlín (1:3). Za domácich odohral 81 minút slovenský obranca Peter Pekarík.

Duda sa presadil v 32. minúte, keď zvyšoval vedenie svojho tímu na 2:0. Po centri z pravej strany domáci kapitán Niklas Stark odhlavičkoval loptu len k slovenskému stredopoliarovi, ktorý prízemnou strelou bez prípravy spoza šestnástky prekonal Alexandra Schwolowa v bránke Herthy.

Domáci v 57. minúte znížili zásluhou českého futbalistu Vladimira Daridu, ktorého centrovanú loptu nikto netečoval a zapadla až do siete. Záverečné slovo mal však v nadstavenom čase striedajúci hráč hostí Jan Thielmann.

Ondrej Duda v zápase Hertha Berlín - 1. FC Kolín.
Ondrej Duda v zápase Hertha Berlín - 1. FC Kolín. (Autor: SofaScore.com)

Špecializovaný portál SofaScore.com udelil Dudovi známku 7.2, vyššiu dostali len dvaja jeho spoluhráči a traja hráči domácich. Pekarík dostal hodnotenie 6.4, ktoré patrilo medzi najnižšie.

Pre Dudu išlo o druhý gól v aktuálnej sezóne nemeckej súťaže. Presadil sa prvýkrát od 27. novembra, keď skóroval proti Mönchengladbachu pri víťazstve 4:1.

V priebehu minulého týždňa sa spomínal aj jeho potenciálny prestup, záujem oňho prejavili dva kluby talianskej Serie A - Sampdoria a FC Janov.

Kolínčania slávili tretí triumf za sebou a v neúplnej tabuľke najvyššej nemeckej súťaže poskočili na šieste miesto. Herthe patrí 13. priečka.

V zlej forme pokračujú hráči Wolfsburgu, ktorí vo večernom zápase prehrali aj na ihrisku Bochumu (0:1). Nevyhrali už od 6. novembra minulého roka, z posledných sedem kôl šesťkrát prehrali a raz remizovali. V tabuľke sú na 14. mieste, Bochum poskočil na jedenáste.

Bundesliga - 18. kolo:

Hertha Berlín - Kolín 1:3 (0:2)

Góly: 57. Darida - 30. Modeste, 32. Duda, 90. Thielmann

/Peter Pekarík (Hertha) hral do 81. minúty - Ondrej Duda (Kolín) hral do 85. minúty a strelil gól/

Bochum - Wolfsburg 1:0 (0:0)

Gól: 66. Pantovič


Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Duda strelil víťazný gól v Bundeslige, mal skvelé štatistiky