Hancko má mimoriadnu formu. Valjent našiel na Malorke radosť z hry

Dávid Hancko a radosť hráčov Feyenoord Rotterdam.
Dávid Hancko a radosť hráčov Feyenoord Rotterdam. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|7. nov 2022 o 14:09

Medzi najlepších Slovákov sa dostal aj Marek Hamšík.

BRATISLAVA. Holandský Feyenoord Rotterdam podáva kvalitné výkony. Po triumfe v skupine Európskej ligy dominoval aj v domácej Eredivisie. Cez víkend zdolal FC Volendam 2:0, keď súpera takmer k ničomu nepustil.

Feyenoord ovládol všetky štatistiky a je na treťom mieste. Na lídra PSV Eidhoven stráca tri body, no má o zápase menej.

K skvelým výkonom legendárneho holandského klubu prispieva aj Dávid Hancko. Slovenský reprezentant po prestupe z českej Sparty Praha patrí medzi lídrov obrany Feyenoordu.

Hancko bol výborný nákup

Mimoriadnu formu potvrdil aj cez víkend. Zo všetkých Slovákov hrajúcich v Európe získal najlepšie čísla. Špecializovaný portál SofaScore.com mu udelil výbornú známku 8.1.

„Hancko je naozaj výborný nákup. Od prvého zápasu je lídrom. Vo všetkom,“ pred časom vravel v štúdiu Voetbal Pierre van Hooijdonk.

Bývalý útočník Feyenoordu či holandskej reprezentácie je z Hancka nadšený. „Ako stopér je Hancko možno ešte lepší ako ľavý obranca. Vďaka nemu je Feyenoord vzadu stabilnejší,“ dodal.

Druhé miesto obsadila legenda slovenského futbalu, ktorá sa 20. novembra proti Čile rozlúči s bohatou kariérou. Marek Hamšík dostal známku 7.3, jeho Trabzonspor remizoval doma s Konyasporom 2:2.

Hamšík strávil na ihrisku 81. minút, Trabzonspor je aktuálne na siedmom mieste.

Valjent: Našiel som radosť z hry

Rovnaké čísla má po víkende obranca Martin Valjent. Rodák z Dubnice nad Váhom bol pri výhre svojej Malorky na pôde Villarrealu 2:0, na ihrisku strávil celých deväťdesiat minút. Klub zo španielskeho ostrova je aktuálne na dvanástom mieste La Ligy.

„Tím sa zlepšuje v mnohých aspektoch hry. Villarreal je klub, ktorý v minulej sezóne hral semifinále Ligy majstrov. Najmä doma je silný, preto si výhru nesmierne ceníme. S našimi zbraňami sa budeme snažiť byť v čo najlepšej forme,“ pre klubový web Malorky vravel Martin Valjent.

Z víťazstva a svojho výkonu mal radosť. „Na Malorku som prišiel po veľmi ťažkej sezóne v Taliansku a našiel som tu radosť z hry. Som človek, ktorý vždy ocení miesto aj náklonnosť fanúšikov,“ dodal.

Na štvrtom mieste sa umiestnil Christián Herc z Grasshoppersu Zürich. Slovenský stredopoliar získal známku 7.2, jeho tím síce prehral na pôde St. Gallenu 1:2, no Herc sa presadil strelecky. Grasshoppersu patrí ôsma priečka ligovej tabuľky vo Švajčiarsku.

Päticu najlepších Slovákov v zahraničných ligách uzatvára Denis Vavro. Ten dostal od expertov známku 7.1, Kodaň v dánskej lige vyhrala 3:0 a je na treťom mieste. Vavro hral do 46. minúty.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Poľsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hancko má mimoriadnu formu. Valjent našiel na Malorke radosť z hry