Vavro herne ožíva, komentátorom vyrazil dych. Sekulič ubránil Higuaína

Denisovi Vavrovi (vľavo) sa po návrate do Dánska darí.
Denisovi Vavrovi (vľavo) sa po návrate do Dánska darí. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|28. feb 2022 o 13:30

Ktorí slovenskí futbalisti cez víkend najviac zaujali?

BRATISLAVA. Po tom, čo sa s reprezentačným tímom rozlúčila dlhoročná stopérska dvojica Martin Škrtel - Ján Ďurica, mal patriť k ich nástupcom.

Denis Vavro prestupoval v lete 2019 z FC Kodaň do Lazia Rím za 10 miliónov eur. Dánsky klub si mal okrem toho privyrobiť 1,5 milióna eur na bonusoch.

Mladý Slovák sa však v Serie A nepresadil, po návrate z hosťovania v španielskej Huesce naskočil v aktuálnej sezóne do jediného stretnutia v lige i pohári.

Slabá zápasová prax v klube a nie najistejšie výkony ho v reprezentácii obrali o miesto v základnej zostave, kde po boku Milana Škriniara nastupuje Ľubomír Šatka, respektíve Norbert Gyömbér.

V januári tohto roku sa Vavro vrátil do FC Kodaň. Zatiaľ na hosťovanie, to sa po skončení sezóny môže zmeniť na trvalý prestup. Po úvodnom mesiaci sa zdá, že by mu tento krok mohol výrazne pomôcť.

Pomáha k majstrovskému cieľu

Vavro má na konte úvodné dva zápasy od návratu do dánskej metropoly. Jeho tím v nich získal plný počet bodov, ani raz neinkasoval a slovenský obranca je produktívny aj smerom dopredu.

V domácom dueli proti Odense si pripísal gólovú asistenciu a naposledy na ihrisku Viborgu otváral skóre excelentným priamym kopom.

Špecializovaný portál SofaScore mu udelil vysokú známku 8,0. Zaradil sa nielen medzi najväčšie hviezdy dánskej ligy, ale išlo zároveň o najvyššiu známku pre slovenského futbalistu počas uplynulého víkendu.

"Kodaň pre mňa znamená veľa. Zostal som v kontakte s viacerými bývalými spoluhráčmi aj trénermi. Prišiel som len s jedným cieľom, aby sme sa v lete stali majstrami,“ vravel Vavro po spečatení jeho hosťovania.

Jeho súčasný tím má na čele tabuľky trojbodový náskok.

Stálice i opora z Poľska

Pozície číslo dva a tri v hodnotení výkonov slovenských futbalistov počas uplynulého víkendu nie sú žiadnym prekvapením.

Výborné výkony v belgickom Genku podáva Patrik Hrošovský. Pri domácej výhre nad Kortrijkom 2:0 strávil na ihrisku celých 90 minút a pomohol svojmu tímu upevniť si ôsme miesto v tabuľke. Hrošovský si vyslúžil známku 7,6.

Tomáš Suslov je dôležitým hráčom holandského Groningenu. Aj jeho tím sa tešil z výhry bez inkasovaného gólu, Tilburg zdolal 1:0. Devätnásťročný Slovák inkasoval v 62. minúte žltú kartu a o sedem minút neskôr bol vystriedaný.

Vydarený debut v novom ročníku americkej Major League Soccer má za sebou obranca Boris Sekulič. Jeho Chicago Fire remizovalo na ihrisku Inter Miami 0:0.

Hodnotenia slovenských futbalistov v zahraničí.
Hodnotenia slovenských futbalistov v zahraničí. (Autor: SofaScore.com)

Sekuliča ocenil portál SofaScore známkou 7,4. Nepochybne aj preto, že ubránil hviezdneho útočníka súpera Gonzala Higuaína.

Zo základnej zostavy tímu Chicaga bol lepšie hodnotený len brankár Gabriel Slonina a stredopoliar Xherdan Shaqiri. 

Úlohu neinkasovať zvládol na výbornú aj brankár Piastu Gliwice František Plach, jeho tím sa v domácom stretnutí s Górnikom Zabrze rozišiel nerozhodne 0:0.

Plach je v tíme neohrozenou jednotkou, v doterajších 23 ligových stretnutiach aktuálnej sezóny nevynechal ani minútu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vavro herne ožíva, komentátorom vyrazil dych. Sekulič ubránil Higuaína