V Žiline bolo vypredané. Ukázali sme to celému Slovensku, tvrdil kapitán

Mladíci MŠK Žilina nestačili na Red Bull Salzburg.
Mladíci MŠK Žilina nestačili na Red Bull Salzburg. (Autor: TASR)
Pavol Spál|2. mar 2022 o 20:21

Mladíkov Žiliny ranili penalty.

ŽILINA. Toľko divákov už v Žiline dávno na futbale nebolo, niekoľko rokov. To isté platí aj o parádnej atmosfére. Seniorsky tím MŠK mohol mladíkom z vlastného klubu závidieť. 

Žilinčania hlásili vypredanú povolenú, čiže polovičnú, kapacitu Štadióna pod Dubňom. Presne 5625 divákov. 

Futbalisti Žiliny do 19 rokov v osemfinále mládežníckej Ligy majstrov doma prehrali s Red Bul Salzburg 1:2. Po penaltovom rozstrele. Po veľkej dráme. 

Rozprávka sa skončila 

„Písali sme rozprávku, ktorá sa skončila, ale nemáme sa za čo hanbiť. Som na chlapcov hrdý, dokázali hrať vyrovnanú partiu s takým gigantom ako je Salzburg,“ hodnotil tréner domácich Vladimír Veselý. 

„Nám je vlastné hrať ofenzívne. Pred takouto kulisou naši mladíci ešte nehrali. Tento súboj je pre nich povzbudením do ďalšej práce," doplnil Veselý.  

Slovenský tím otvoril skóre, keď sa presadil Henry Addo. 

Salzburgu pomohla sporná penalta 

Výborne čítal hru, vystihol prihrávku súpera a využil veľkú chybu hostí.  A potom sa presadil individuálne. Stopérovi Salzburgu podstrčil loptu medzi nohy a to isté spravil brankárovi. Na Slovensko prišiel z akadémie, ktorú založila MŠK Žilina v Ghane. 

V druhom polčase vyrovnal Salzburg z diskutabilnej penalty, ktorú premenil Šimič. Žilina bola väčšinu zápasu nebezpečnejšia, aktívnejšia premárnila možno štyri veľké šance, sám Mário Sauer ich mal dve. 

„Ukázali sme celému Slovensku, že aj u nás sa dá robiť futbal, ktorý sa vyrovná najlepším v Európe,“ povedal kapitán Patrik Leitner. 

Napriek vypadnutiu, ide o najväčší úspech mládežníckeho futbalu u nás na klubovej scéne. 

Mohli hrať v Paríži 

V riadnom hracom čase skončil zápas nerozhodne. Predĺženie nebolo. V penaltách mali pevnejšie nervy hostia, vyhrali 4:3. Kým na rakúskej strane zaváhal jeden, na žilinskej až dvaja. 

„Škoda, boli sme blízko. Chlapci, ktorí si verili, sa na penalty prihlásili. Nechali sme to na ich pocity,“ vysvetľoval tréner MŠK Žilina. 

Žilinskí mladíci prišli krátko pred zápasom na ihrisko v tričkách s nápisom v troch rôznych jazykoch: Mier. Vyjadrili podporu okupovanej Ukrajine. 

RB Salzburg sa vo štvrťfinále stretne s Parížom Saint Germain.  

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»V Žiline bolo vypredané. Ukázali sme to celému Slovensku, tvrdil kapitán