Koniec súťaží mládeže na strede a západe? Nebuďme farizeji, odkazuje východ

(Autor: Robo Michalec)
Ivan Mriška, Titanilla Bőd|20. máj 2021 o 13:34

Bratislava všetko anulovala už dávnejšie.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový zväz včera zrušil súťaže mládeže a žien. Rovnaký krok s veľkou pravdepodobnosťou spraví tiež Západoslovenský a Stredoslovenský futbalový zväz.

„Keďže SFZ súťaže anuloval, nemá zmysel, aby kraje pokračovali. Nikto nemôže postúpiť a boli by to zbytočné výdavky. Súťaže dospelých sa budú normálne hrať, začíname v posledný májový víkend,“ potvrdil predseda SsFZ Jozef Paršo.

Gádoši: Podmienky sú náročné

Stopku tak na západe a strede dostanú tretie, štvrté a piate ligy dorastu, druhé a tretie ligy žiakov či súťaže prípraviek. Hrať nebudú ani žiačky.

„V utorok máme výkonný výbor. V nadväznosti na rozhodnutie SFZ, ktorý zrušil súťaže mládeže, pôjde návrh zo strany športovo-technickej komisie, aby sme zrušili mládež aj u nás. Rozhodnutie musí spraviť výkonný výbor.

Súčasné podmienky sú veľmi náročné a ťažko splniteľné. Opatrenia sú protichodné, to čo platí v školách, neplatí v exteriéri na ihriskách pre deti,“ informoval predseda Západoslovenského futbalového zväzu Ladislav Gádoši.

„Samozrejme chceme dostať deti na ihriská, ale musíme rešpektovať aj tých, ktorí nie sú v stave splniť náročné opatrenia,“ dodal Gádoši.

Hrať sa bude len na východe

V Bratislave už bol osud mládežníckych súťaží spečatený skôr, teraz sa k nej pridávajú západ a stred.

Chuť súťažných zápasov si tak po dlhej prestávke okúsia na jar len deti z východu Slovenska.

„Nevidím dôvod v tom, aby sme nehrali. Rozhodol tak aj výkonný výbor,“ potvrdil predseda Východoslovenského futbalového zväzu Richard Havrila.

„Chápeme okolnosti, aké nastali, ale nebráňme tým, čo hrať chcú. Nebuďme farizeji, že keď niekto iný zrušil súťaže, tak my nemôžeme dohrať,“ dodal.

Keďže SFZ svoje súťaže ukončil, najlepšie tímy z východu nedostanú možnosť dostať sa do vyššej súťaže.

„Tu nejde o postupy a zostupy. Ale, aby sme konečne hrali. Mesiace sa apelovalo na príslušné orgány, aby uvoľnili súťaže. A keď teraz tak spravili, my ich zrušíme?

Áno, je tam zatiaľ tá podmienka testu, ale keď človek chce hrať futbal, všetko sa dá. Zatiaľ nám žiadny klub nepovedal, že sa nemá ako otestovať. A ak sa to stane, my mu pomôžeme,“ uviedol.

Hráči zleniveli, hľadajú výhovorky

Najvyšší muž futbalu na východe nesúhlasí s ukončením súťaží SFZ.

„Musíme začať čím skôr, pretože ten návrat na ihriská bude potom ešte ťažší. Keď deti chcú hrať, nechajme ich. Veď čo si aj oni povedia? Aha, na futbale sa stále niečo ruší, idem radšej na florbal. Touto pandémiou sme mohli ľudí získať, no my ich zatiaľ strácame.“

Na východe Slovenska sa budú hrať aj zápasy mužov.

„Ak sa stane, že tím nenastúpi a bude mať na to objektívne dôvody, nikoho nevyhodíme. Chápem, že niektorí hráči nie sú dostatočne pripravení a hľadajú si preto teraz výhovorky. Nebráňme však prosím tým, čo trénovali a chcú hrať. A na východe je väčšina takých,“ uzavrel Havrila.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Koniec súťaží mládeže na strede a západe? Nebuďme farizeji, odkazuje východ