Superman zlyhal len raz. Škriniar bol druhý najlepší hráč Interu

Milan Škriniar a Casemiro v zápase Inter Miláno - Real Madrid v Lige majstrov.
Milan Škriniar a Casemiro v zápase Inter Miláno - Real Madrid v Lige majstrov. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|16. sep 2021 o 10:20 (aktualizované 16. sep 2021 o 11:30)

Milánčania v úvode Ligy majstrov podľahli Realu Madrid.

MILÁNO. Krutosť jedného momentu najnovšie pocítili na svojej koži futbalisti Interu Miláno. V úvodnom súboji D-skupiny Ligy majstrov doma prehrali s Realom Madrid 0:1.

A to napriek tomu, že boli lepším tímom a na konci ich 37-tisíc divákov na San Sire vyprevádzalo potleskom.

Taliansky majster mohol streliť dva-tri góly už v prvom polčase, ale pri šanciach Edina Džeka a Lautara Martíneza sa zaskvel Thibaut Courtois v bránke španielskeho vicemajstra.

Gólová prihrávka prešla cez Škriniara

Dokopy v zápase títo dvaja hráči vystrelili na bránku súpera päťkrát, ale gól z toho nebol ani jeden.

Keď sa už zdalo, že sa atraktívny milánsky súboj skončí bezgólovou remízou, v 89. minúte sa hosťom vydarila akcia snov. Na jej konci boli pohotové voleje dvoch striedajúcich mladíkov - 18-ročného Eduarda Camavingu a o dva roky staršieho Rodryga.

Brazílčan napokon strelil jediný gól zápasu.

Lopta pri prihrávke Camavingu prešla cez Škriniara, ale ten bol vzhľadom na genialitu momentu v podaní mladého Francúza bez šance zasiahnuť.

"Zaslúžili sme si omnoho viac. Ak však nedáte góly, nemôžete vyhrať zápas. Hrali sme veľmi dobre proti skvelému tímu, mali sme šance. Je to škoda, takto sa zápas nemôže prehrať," smutne skonštatoval podľa agentúry AFP útočník Edin Džeko, ktorý posilnil pred sezónou mužstvo z AS Rím.

"Interu by sa v tomto zápase zišiel Lukaku... Prehra je prehra, ale tento tím je na dobrej ceste," napísal rešpektovaný taliansky denník Gazzetta dello Sport na adresu Milánčanov s dôrazom na letný odchod gólonosného Belgičana do FC Chelsea.

"Inter má dôvody na ľútosť, ale aj na nádej do budúcnosti," dodal taliansky denník na svojom webe.

Slovák patril medzi najlepších

Talianski novinári tradične oznámkoval hráčov Interu Miláno a slovenský reprezentačný stopér z toho vyšiel ako druhý najlepšie hodnotený hráč svojho tímu so sedmičkou.

Tým najlepším so známkou 7,5 bol chorvátsky stredopoliar Marcelo Brozovič, ktorý sa stal aj Hráčom zápasu podľa UEFA.

"Ďalšie stretnutie, v ktorom keď sa Škriniar rozhodol, že získa loptu, tak to aj urobil. Bol nebezpečný pri rohových kopoch a v súboji o priestor zlyhal počas celého zápasu jediný raz. Superman," napísal web sempreinter.com.

Navrátilec na lavičku Realu Carlo Ancelotti si po zápase na štadióne San Siro, na ktorom viedol v rokoch 2001 až 2009 konkurenčný klub AC, mohol vydýchnuť.

"Toto bolo najťažšie stretnutie v skupine. Inter dokázal udržať v prvom dejstve mimoriadne tempo, my sme dokázali lepšie kontrolovať hru po prestávke. Som spokojný s tým, ako mužstvo dokázalo brániť v hĺbke poľa. Je to dobré znamenie. Dáva nám vedieť, že dokážeme prečkať ťažké momenty," povedal po zápase.

Tréner Realu videl veľa chýb v hre svojho tímu, ale vyzdvihol dôležitosť zisku troch bodov na úvod skupinových bojov v Lige majstrov.

"Tušili sme, že budeme trpieť a aj sme trpeli. Ukázali sme však, že okrem kvality nám nechýba ani odhodlanie a to sa mi páči. Inter začal s vyššou intenzitou, ale po príchode Rodryga sme viac začali zapájať krídelné priestory. Náročné, komplikované, ale veľmi dôležité víťazstvo," skonštatoval Ancelotti.

Madridčania napriek úspechu na pôde Interu nevedú skupinu D. Na čelo sa prekvapujúco dostal moldavský debutant v súťaži Šeriff Tiraspoľ, ktorý zdolal Šachtar Doneck 2:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Superman zlyhal len raz. Škriniar bol druhý najlepší hráč Interu