Na zozname posíl má dvadsaťpäť mien. Radványi sa teší na derby o Žitný ostrov

Futbalisti KFC Komárno s trofejou pre víťaza MONACObet ligy.
Futbalisti KFC Komárno s trofejou pre víťaza MONACObet ligy. (Autor: Karol Scholtz)
Titanilla Bőd|25. máj 2024 o 07:00

Verí, že nováčik sa udrží v najvyššej súťaži.

KOMÁRNO, BRATISLAVA. S mužstvom začal pracovať pred tromi rokmi, teraz ho pripravuje na historický štart v najvyššej súťaži.

Skúsený tréner MIKULÁŠ RADVÁNYI vyhral s KFC Komárno MONACObet ligu a už sa chystá na budúci ročník.

V rozhovore pre Sportnet sa ohliadol za uplynulou sezónou a načrtol aj plány na tú nasledujúcu. 

Po zabezpečení postupu ste záverečné dva zápasy sezóny prehrali, najprv doma s Petržalkou a potom na pôde predposledného Dolného Kubína. V čom vidíte príčinu týchto prehier?

Vedeli sme, že zápas s Petržalkou nebude jednoduchý, vzhľadom na rozsiahle oslavy po stretnutí v Trebišove, kde sme spečatili postup.

Prehra v Dolnom Kubíne je však veľmi bolestivá. Hrali sme u predposledného mužstva tabuľky, v 55. minúte sme viedli 2:0 a potom sme inkasovali štyri góly. Pritom, nadnesene poviem, predtým sme štyri góly nedostali ani za desať kôl, nie za 35 minút.

Bol to však pre mňa veľmi poučný zápas. Dal som príležitosť viacerým hráčom, ktorí boli na vážkach, či ostanú alebo nie. Tento zápas nám toho veľa ukázal.

Môžete prezradiť, koľko zmien očakávate v kádri?

Toto ešte nechcem konkretizovať. Samozrejme, na hlavných strojcov nášho triumfu sa budem spoliehať naďalej. Zaslúžia si šancu, aby ukázali, že majú aj na najvyššiu súťaž.

Mám pripravený zoznam vyhliadnutých hráčov, je na ňom asi dvadsaťpäť mien. Postupne si to preberieme s funkcionármi.

Všetci, ktorí robia okolo futbalu, sú si vedomí toho, že to, čo stačilo na druhú ligu, je na najvyššiu súťaž málo. Káder teda musíme posilniť. Neustále mi vyzváňa mobil, hlásia sa mi rôzni agenti.

Telefón vám určite stále pípal aj po postupe do najvyššej súťaže. Ktorú gratuláciu si najviac ceníte?

Dostal som neskutočne veľa správ a každá jedna ma potešila. Napísali mi či zavolali aj ľudia z konkurenčných klubov. Zablahoželal mi tréner Prešova Marek Petruš, ozvali sa aj moji bývalí zverenci, teraz už tréneri Michal Gašparík a Peter Struhár.

Ale aj svojim hráčom stále zdôrazňujem, že najdôležitejšia je rodina, lebo tá vám fandí aj vtedy, keď sa vám nedarí. Rodina stojí pri vás v dobrých i v ťažkých časoch, takže som sa chcel podeliť o svoju radosť práve s ňou.

Dvaja vaši hráči, Tamás Németh a Filip Dlubáč už majú za sebou operácie. Ostatní členovia vášho kádra sú v poriadku, alebo čaká ešte niekoho zákrok?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Na zozname posíl má dvadsaťpäť mien. Radványi sa teší na derby o Žitný ostrov