Hral v lige i Európe, ale také niečo ešte nezažil. Je to celkom vtipné, vraví

Priezviská sa v tíme Sabinova v mnohých prípadoch opakujú.
Priezviská sa v tíme Sabinova v mnohých prípadoch opakujú. (Autor: MFK Slovan Sabinov)
Daniel Dedina|14. okt 2022 o 20:00

Mužstvo Sabinova je prepletené rodinnými väzbami.

SABINOV. Tri dvojice bratov, bratranci i hráč, ktorého súrodenci sú čelní funkcionári klubu. V kabíne štvrtoligového Sabinova sa to hemží opakujúcimi sa priezviskami.

„Ešte som sa nestretol s tým, aby bolo v kádri naraz toľko rodinných väzieb,“ hovorí hrajúci tréner MFK Slovan Sabinov Peter Bašista.

Miestami je to podľa neho celkom vtipné.

„Keď si pred zápasom píšem základnú zostavu, musím si k priezviskám dávať iniciály krstného mena s bodkou,“ pousmial sa bývalý hráč Prešova, Košíc i Žiliny.

Výber dvojíc bude ľahký

Nie je to náhoda, ale súčasť filozofie.

„Keď som sem šiel, bavili sme sa o tom, aby boli v kádri hráči zo Sabinova i okolia, ktorí majú ku klubu vzťah. Momentálne sa nám to darí. Dúfam, že to tak pôjde ďalej,“ pokračuje Peter Bašista, ktorý má v tíme takisto brata. Je ním o šesť rokov mladší Dominik.

Ďalšie bratské dvojice tvoria Ľuboslav Kolpák a Patrik Kolpák, ako aj Lukáš Rokošný a Daniel Rokošný.

Milan Vranko a Jozef Vranko sú bratranci. Ich otcovia s rovnakými krstnými menami ako synovia sú bratia.

Na Filipa Vaňa sa z tribúny pozerajú jeho bratia Stanislav a Šimon, ktorý je prezident klubu. Aj ďalší hráči súčasného kádra majú členov rodiny, ktorí v minulosti hrávali za Sabinov.

„Doposiaľ som sa nad tým príliš nezamýšľal, ale ak budeme na tréningu robiť cvičenia v dvojiciach, výber bude odteraz ľahký,“ skonštatoval hrajúci tréner mužstva, ktorý je tiež sabinovským odchovancom.

Pohľad na súpisku Sabinova v nedávnom zápase proti Ľuboticiam.
Pohľad na súpisku Sabinova v nedávnom zápase proti Ľuboticiam. (Autor: futbalnet)

„Áno, mávame také cvičenia. My sme niekedy spolu, ale nie každý tvorí dvojicu s bratom,“ vraví Patrik Kolpák. Rozdiel v tom necíti. Či s bratom alebo iným hráčom, trénuje sa podľa neho rovnako.

„My si to ani neuvedomujeme. Mať toľko bratských dvojíc je dobrá vizitka pre klub,“ myslí si súčasný kapitán mužstva. Na tomto poste zaskakuje za zraneného Patrika Janigu.

Keď boli mladší, hádali sa viac

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hral v lige i Európe, ale také niečo ešte nezažil. Je to celkom vtipné, vraví