Amatérov ťahá hore aj bývalý reprezentant. Inde základňa klesá, tu deti stále prichádzajú

Mládežníci MFK Bytča.
Mládežníci MFK Bytča. (Autor: MFK Bytča)
Titanilla Bőd|16. feb 2024 o 11:00

V Bytči túžia po vyšších súťažiach.

BRATISLAVA, BYTČA. Najlepším amatérskym klubom Stredoslovenského futbalového zväzu sa stal MFK Bytča. Klub má širokú mládežnícku základňu a smelé ambície i v mužskom futbale.

Ocenenie pre klub

Klub z Bytče bol ocenený na galavečere amatérskeho futbalu Grassroots Gala, spolu s celkami z ostatných regiónov.

„Na túto súťaž nás upozornil predseda ObFZ Žilina pán Krško. Keď som si prečítal inštrukcie, mal som pocit, že ju vymysleli pre nás, vzhľadom na členskú základňu, zapojenie dievčenských družstiev a masovosť,“ uviedol pre Sportnet športový riaditeľ a tréner mužov Stanislav Lojdl.

Vízia a projekt MFK Bytča zaujali aj kompetentných a tak okrem ocenenia pre najlepší amatérsky klub Stredoslovenského futbalového zväzu pripravil klub aj prezentáciu pre UEFA, kde kandiduje na najlepší amatérsky klub kontinentu.

A-mužstvo Bytče sa v uplynulej sezóne stalo historicky prvým víťazom Prezidentského pohára, súťaže pre víťazov najvyšších oblastných súťaží. V súčasnosti pôsobí v piatej lige a momentálne mu patrí 2. priečka v skupine Sever V. ligy SsFZ.

Postupové ambície

„Keď sme pred dvoma rokmi prišli do klubu, oslovili sme primátora prioritne s myšlienkou robiť mládež. Akurát však vtedy tím mužov padal každý rok a ocitol sa až v okresnej súťaži. Bytča má tradíciu v mužskom futbale, hrával pravidelne tretiu ligu.

Tak sme videli, že niečo musíme urobiť aj s A-mužstvom. Nemôžete mať kvalitnú mládež a mužov v okrese, chlapci musia mať víziu, že sa dostanú do vyššej súťaže,“ načrtol Stanislav Lojdl.

Vďaka tomu muži každý rok postupujú hore a majú postupové ambície aj v aktuálnom ročníku.

Na vedúci Bobrov stráca Bytča dva body. Na jeseň z trinástich zápasov vyhrala deväť a utrpela štyri prehry. Je zaujímavé, že tie štyri prehry prišli v prvých šiestich kolách, odvtedy Bytča už len vyhrávala.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Amatérov ťahá hore aj bývalý reprezentant. Inde základňa klesá, tu deti stále prichádzajú