Kozák potešil mladých futbalistov, v Košiciach odovzdával trofeje

Ján Kozák (v strede) bol pri odovzdávaní trofejí na Memoriáli Imricha Balogha.
Ján Kozák (v strede) bol pri odovzdávaní trofejí na Memoriáli Imricha Balogha. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|30. júl 2022 o 23:03

Memoriál Imricha Balogha má za sebou 2. ročník.

KOŠICE. V Košiciach sa v posledný júlový víkend zišli mladí futbalisti na druhom ročníku medzinárodného mládežníckeho turnaja – Memoriál Imricha Balogha.

Turnaj kategórie starších žiakov sa koná na počesť Imricha Balogha (1958-2019), ktorý svoj život zasvätil práve práci s futbalovou mládežou.

“Vzhľadom na jeho život, ktorý bol trvalo spojený s futbalom, si otec takúto poctu zaslúži,” rozhovoril sa pokračovateľ rodinnej ságy syn Marek Balogh.

“Toto podujatie, vlastne už jeho tretia kapitola, potvrdilo, že jeho práca nevyšla navnivoč. Po období, keď držal barčiansky futbal nad vodou, prišla nová éra košického futbalu, ktorá bola postavená na silnej mládežníckej základni, povedal Balogh.

Jeho otec spoločne s partiou fanatikov okolo súčasného prezidenta FC Košice Dušana Trnku vsadili na zdravé jadro, ktoré s pomocou susedného Vyšného Opátskeho položili základy dnes už silnej organizácie akou sú FC Košice.

“Práve preto, že alfou a omegou zmŕtvychvstania košického futbalu je mládež, dávame v letnom období priestor novým nádejam ukázať svoje umenie a napredovanie práve na tomto podujatí. A otec by sa z toho určite tešil,” dodal Balogh.

Koordinátor mládeže a šéf organizačného tímu akcie Roman Petruška ozrejmil medzinárodné obsadenie turnaja.

Momentka z 2. ročníka Memoriálu Imricha Balogha.
Momentka z 2. ročníka Memoriálu Imricha Balogha. (Autor: Rudolf Rondzik)

“Potrebujeme si merať sily i s tímami z okolitého zahraničia. Súbojov s domácimi máme počas sezóny až-až, takže využívame naše kontakty na medzinárodnom poli a to recipročne najmä s maďarskými partnermi. Prospieva to obom stranám,” uviedol Petruška.

Trofeje víťazom Memoriálu Imricha Balogha odovzdávali Marek Balogh, športový riaditeľ mládeže Miroslav Guza, športový riaditeľ FC Košice Ján Kozák a prezident klubu Dušan Trnka.

Memoriál Imricha Balogha - 2. ročník

U15: FC Košice - Výber VsFZ 1:0, DVTK Diosgyor 1:0, DVSC Debrecen 2:1, Výber VsFZ - Diosgyor 3:0, Debrecen 2:2, Diosgyor - Debrecen 0:2.

Poradie U15: 1. FC Košice, 2. VsFZ, 3. Debrecen, 4. Diosgyor

U14: FC Košice - Výber VsFZ 0:3, Diosgyor 3:2, ILES Akadémia 0:3, VsFZ - Diosgyor 4:3, ILLES 3:2, Diosgyor - ILLES 0:3.

Poradie U14: 1. VsFZ, 2. ILLES, 3. FC Kosice, 4. Diosgyor.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kozák potešil mladých futbalistov, v Košiciach odovzdával trofeje