Hrozilo, že vykrváca, zabrala až tretia liečba. Dnes opäť hrá futbal

Matej Moško.
Matej Moško. (Autor: FC Košice - facebook)
Ivan Mriška|15. mar 2022 o 17:00

Matej Moško hosťuje v druholigovom FC Košice.

Bol kapitánom reprezentácie Slovenska do 16 rokov, ako sedemnásťročný debutoval vo Fortuna lige v drese MŠK Žilina. Hovorilo sa o jeho obrovskom talente.

MATEJ MOŠKO (23) však dostal vzácne ochorenie, imúnnu trombocytopéniu (ITP). Týždne ležal na nemocničnom lôžku a deväť mesiacov sa nedostal na ihrisko.

Lekári mu vraveli, aby s profesionálnym futbalom skončil a venoval sa niečomu inému. On sa však nevzdal. Kariéru reštartoval v FC ViOn Zlaté Moravce/Vráble a dnes je na hosťovaní v FC Košice.

Ako sa cítite v novom klube?

Som tu veľmi spokojný. Od začiatku jari som naskočil do zápasov, čo je super. Prostredie, zázemie, tréner, všetko je na vysokej úrovni. V Košiciach sú skvelí fanúšikovia, ktorí sú nám oporou.

Ukázali to v nedávnom zápase Slovnaft Cupu proti Trnave (1:2), kde vytvorili skvelú atmosféru. Potvrdil to aj bývalý reprezentant Martin Škrtel. Košice si zaslúžia hrať Fortuna ligu, preto verím, že sa nám podarí postúpiť.

Na druhú pozíciu znamenajúcu baráž strácate jedenásť a na lídra z Podbrezovej až štrnásť bodov.

Áno, ale súťaž je ešte dlhá. Jar sa len začala a sme pripravení manko zmazať. Ideme od zápasu k zápasu a uvidíme, čo sezóna prinesie. Škoda stratených bodov z jesene, ale na to už nepozeráme.

Za sebou máte prvé zápasy v zrekonštruovanej Košickej futbalovej aréne. Ako sa vám štadión páči?

Pripomína arénu v Dunajskej Strede. Je to štadión, ktorý má čaro. Keď sa všetko dobuduje, bude vyzerať nádherne. Je to ideálne miesto pre našich fanúšikov.

Ako som hovoril, Košice patria do Fortuna ligy. Realita je taká, že tam zatiaľ nie sú, ale spravíme všetko, aby tam čo najskôr boli.

Ako sa rodilo vaše hosťovanie v Košiciach?

Osobne mi zavolal tréner Jozef Vukušič, čo si nesmierne vážim. V hre boli aj iné kluby, ale košická ponuka ma oslovila najviac. Ide o futbalovú baštu s bohatou históriu. Verím, že je to ideálne miesto pre naplnenie mojich cieľov.

Počas skúšky som mal brušnú virózu, preto som istý čas netrénoval. Tréner však o mňa nestratil záujem, čo ma utvrdilo v tom, že som na správnom mieste.

Matej Moško po podpise zmluvy v Košiciach.
Matej Moško po podpise zmluvy v Košiciach. (Autor: FC Košice - facebook)

Ste rodák z Púchova. Neuvažovali ste, že pôjdete hrať tam?

Domov ma lanárili kamaráti, ale vo futbale mám väčšie ambície. Chcem si ešte zahrať najvyššiu súťaž a v Košiciach sa mi to podarí skôr. Púchov hrá o udržanie a prajem mu, aby sa mu darilo.

Nehovorím, že do Púchova sa nevrátim, kariéru som tam začal a plánujem ju tam aj ukončiť. Teraz však myslím na vyššie méty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hrozilo, že vykrváca, zabrala až tretia liečba. Dnes opäť hrá futbal