Talent z východu hrá za DAC. Zaoberám sa prítomnosťou, prezradil Klimek

Martin Klimek.
Martin Klimek. (Autor: archív - MK)
Peter Cingel|15. jún 2024 o 08:00

Oblieka aj dres slovenskej reprezentácie.

KOŠICE. Mladým východniarom doma futbalové ruže nekvitnú. Ak chcú chlapci, ale aj dievčatá čosi dokázať a presadiť sa v reprezentáciách, musia sa pobrať smerom na západ.

Dôkazom toho je aj nominácia U18 na turnaj v Portugalsku. Medzi 21 nominovanými a 18 náhradníkmi je len jeden hráč pôsobiaci na východe.

Je ním Rastislav Korba (FC Košice), ktorý tiež donedávna pôsobil v Trenčíne. O tom, že na východe čosi nefunguje svedčí aj tabuľka 1. ligy SD U19. Východniari sú naukladaní na jej konci.

Bardejovčanom sa v DAC darí

Jedným z tých, ktorí sa rozhodli rozvíjať svoj futbalový talent na vyššej úrovni je aj dnes 14-ročný odchovanec bardejovského futbalu Martin Klimek.

Prestup na Žitný ostrov naplnil očakávanie. Za krátke obdobie sa Martin prepracoval do reprezentácie a na konte má aj prvý majstrovský titul v kategórii U16.

Mimochodom, bývalým Bardejovčanom sa v DAC darí. Viliam Vrábel (aj on je majstrom SR) a Denis Valko (ten už podpísal aj profesionálnu zmluvu) sú, rovnako ako Martin, členmi mládežníckych reprezentácií.

„S futbalom som začal ako šesťročný v prípravke Partizána Bardejov. Postupne som prechádzal všetkými kategóriami. Ako 14-ročný som už trénoval s chlapcami o dva roky staršími a začali sa objavovať prvé ponuky na prestup,“ na svoje futbalové začiatky spomína Martin Klimek.

Ponúk bolo viac, a tak bolo nutné uvážiť pre a proti. Nakoniec, v súboji o mladého futbalistu, zvíťazil dunajskostredský DAC.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Talent z východu hrá za DAC. Zaoberám sa prítomnosťou, prezradil Klimek