Chcú ho získať zadarmo. Barcelona má záujem o posilu Realu Madrid

Marco Asensio.
Marco Asensio. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. sep 2022 o 17:08

V Barcelona sa o tohto hráča zaujímajú už dlho.

BRATISLAVA. Španielsky futbalový klub FC Barcelona už údajne má vyhliadnutú prvú posezónnu posilu.

Ako referuje web denníka Marca, klub zacielili na krídelníka konkurenčného Realu Madrid Marca Asensia. Tomu platí kontrakt s Realom iba do konca aktuálneho ročníka 2022/2023.

Barcelona sa o Asensia zaujímala už pred niekoľkými rokmi v čase, keď ako tínedžer hrával za RCD Mallorca. Katalánskym funkcionárom sa však vtedy zdalo odstupné štyri milióny eur privysoké, čo využili predstavitelia Realu Madrid a získali hráča do organizácie zo Štadióna Santiaga Bernabéua.

„Úprimne povedané, neviem, či ma Barcelona chce. Existuje veľa klebiet a špekulácií, to je normálne. Nad Barcelonou som nepremýšľal, takže nateraz vám neviem dať odpoveď,“ povedal 26-ročný Asensio.

Jedným z dôvodov, prečo Asensio počas tohtoročného letného prestupového obdobia zostal v Reale Madrid, je tréner Carlo Ancelotti, ktorý s hráčom hovoril pred začiatkom sezóny.

V nej zatiaľ tretí najlepší strelec Realu v uplynulom ročníku nedostáva toľko príležitostí, koľko by chcel, ale tvrdí, že je rád, že sa rozhodol zotrvať v Madride.

„August bol ťažký, bolo to zvláštne. Ancelottiho dôvera vo mňa bola kľúčová. Viem, že môžem pomôcť Realu Madrid a chcem s týmto klubom naďalej vyhrávať trofeje.

Mal som ponuky, ale nikdy som naozaj nepomyslel na odchod,“ poznamenal Asensio, ktorý nevylúčil možné predĺženie spolupráce s Realom Madrid.

Nachádzate sa tu:
Domov