Chelsea zvíťazila aj v odvete, po PSG končí aj francúzsky majster

Radosť hráčov Chelsea.
Radosť hráčov Chelsea. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|16. mar 2022 o 22:54 (aktualizované 16. mar 2022 o 23:09)

V odvete strelil rozhodujúci gól César Azpilicueta.

Liga majstrov 2021/2022

Osemfinále - odveta:

Lille OSC - Chelsea FC 1:2 (1:1)

Góly: 38. Yilmaz (pen.) - 45+3. Pulisic, 71. Azpilicueta

ŽK: Gudmundsson, Fonte - Chalobah

Rozhodca: Massa (Tal.)

Lille: Jardim - Fonte, Botman (58. Onana), Djalo - Celik (58. Weah), Bamba (78. Gomes), Xeka, Andre, Gudmundsson (78. Bradarič) - Yilmaz, David (77. Ben Arfa)

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Christensen (33. Chalobah), Silva, Rüdiger, Alonso - Kante, Jorginho (74. Loftus-Cheek), Kovačič (46. Mount) - Havertz (83. Ziyech), Pulišič (74. Lukaku)

/prvý zápas 0:2, postúpila Chelsea/

LILLE. Anglický futbal bude mať vo štvrťfinále Ligy majstrov 2021/2022 trojnásobné zastúpenie. Liverpool a Manchester City doplnila Chelsea FC.

Zverenci trénera Thomasa Tuchela zdolali úradujúceho francúzskeho šampióna OSC Lille v oboch dueloch. Po domácom triumfe 2:0 zvíťazili na jeho pôde 2:1. 

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Domáci vykresali iskričku nádeje v 38. minúte, keď pokutový kop premenil Burak Yilmaz. Chelsea však ešte do prestávky vyrovnala gólom Christiana Pulisica a v 71. minúte rozhodol o víťazstve hostí kapitán César Azpilicueta.

Štvrťfinále aktuálnej edície Ligy majstrov tak bude bez francúzskeho klubu, keďže minulý týždeň skončili na madridskom Reale aj hráči PSG.

Žreb štvrťfinále je na programe v piatok 18. marca o 12.00 h v Nyone.

Priebeh zápasu: Lille OSC - FC Chelsea

Chelsea vsadila v odvete na pozornú defenzívu, cez ktorú sa domáci ťažko presadzovali. V 38. minúte im pomohla ruka Jorginha vo vlastnej šestnástke, po ktorej premenil s prehľadom nariadenú jedenástku Yilmaz - 1:0.

Hostia udreli v nadstavenom čase z ich prvej strely na bránu. Pulisic dostal ideálnu prihrávku od Jorginha a krížnou strelou umiestnil loptu presne k žrdi.

Lille sa po prestávke mohlo vrátiť do boja o postup. V 63. minúte už bol Mendy prekonaný, po hlavičke Xeku ho však zachránila pravá žrď.

Odpor húževnatých hráčov Lille zlomil kapitán hostí Azpilicueta, ktorý skóroval kolenom po centri Mounta z ľavej strany - 1:2. V závere ešte mohol prikrášliť triumf Chelsea Alonso, ale neprestrelil Jardima.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea zvíťazila aj v odvete, po PSG končí aj francúzsky majster