Verí v dobrý futbal a postup Ferencvárosu. Telek nedá na Košice dopustiť

Peter Dubovský prechádza cez obranu hostí v zápase Európskeho pohára majstrov Slovan - Ferencváros v roku 1992, vpravo sledujú akciu Péter Lipcsei a András Telek.
Peter Dubovský prechádza cez obranu hostí v zápase Európskeho pohára majstrov Slovan - Ferencváros v roku 1992, vpravo sledujú akciu Péter Lipcsei a András Telek. (Autor: ARCHÍV TASR - PAVEL NEUBAUER)
Titanilla Bőd|26. júl 2022 o 07:00

András Telek si myslí, že v prvom zápase rozhodol kolektívny výkon Slovana.

Pred tridsiatimi rokmi bol na ihrisku v mužstve Ferencvárosu. Neskôr prestúpil do Košíc.

Bývalý maďarský reprezentant ANDRÁS TELEK (51) si myslí, že v prvom zápase 2. kola kvalifikácie futbalovej Ligy majstrov hral Slovan s väčším nasadením, ale Ferencváros súpera podľa neho nepodcenil.

V rozhovore pre Sportnet oživil spomienky na tvrdý zákrok policajtov z roku 1992, no verí, že tentoraz sa súboj medzi slovenským a maďarským majstrom odohrá bez problémov. Do Bratislavy sa však – pre istotu – nechystá.

Ako vidíte šance pred odvetou?

Na domácom ihrisku je favoritom, samozrejme, Slovan. No tak ako Slovan prekvapil v Budapešti, prečo by nemohol Ferencváros prekvapiť v Bratislave?

Pred prvým zápasom bol považovaný za favorita Ferencváros, vzhľadom na rozpočet klubu, celkovú hodnotu hráčov, ale aj aktuálnu formu. Čomu pripisujete, že predsa zvíťazili belasí?

Slovan fungoval lepšie ako tím a mal aj viac šťastia. Ferencváros trafil žrď dvakrát a nepadol z toho gól, Slovan raz, ale strela Barseghyana sa odrazila do siete. Kľúčovým faktorom však bol kolektívny výkon hostí.

Bývalý kanonier Slovana i slovenskej reprezentácie Szilárd Németh v rozhovore pre Sportnet povedal, že Ferencváros kládol priveľký dôraz na udalosti spred 30 rokov, keď došlo k tvrdému zákroku polície voči maďarským fanúšikom. Súčasným hráčom Fradi o tom ukazovali zábery, aby chápali, prečo je tento duel obzvlášť dôležitý. Myslíte si, že to bolo správne?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Verí v dobrý futbal a postup Ferencvárosu. Telek nedá na Košice dopustiť