Ronaldo? Je šialený. Poslal som ho do čerta, vravel tréner

Cristiano Ronaldo sa teší po strelenom góle.
Cristiano Ronaldo sa teší po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|3. nov 2021 o 07:25

Ronaldo je ako Michael Jordan, vravel Solskjaer.

BRATISLAVA. Keď schádzal po zápase z ihriska, fanúšikovia Atalanty Bergamo naňho pískali. Cristiano Ronaldo im súhlasne prikývol a s priaznivcami súpera sa rozlúči tak, že priložil prst k perám. 

Zábery kamier si aj v utorok večer všímali hlavne Portugalčana v službách Manchestru United. 

Jeho tréner Ole Gunnar Solskjaer sa počas rozhovoru pre televíznu stanicu neustále usmieval. A v radostnom opojení vydržal až do konca.

Aj následne na tlačovej konferencii velebil hlavne jedného hráča. „Cristiano je jednoducho neuveriteľný,“ krútil hlavou Solskjaer.

Ronaldo je ako Jordan

Tridsaťšesťročného Ronalda prirovnal k Michaelovi Jordanovi, ktorý je považovaný za najlepšieho basketbalistu všetkých čias. 

„Ronaldo je jedným z najlepších, ktorý kedy hrali túto hru. Som si istý, že je to rovnaký pocit, aký mali Chicago Bulls s Michaelom Jordanom," verí nórsky tréner.

Ak chcete niekomu na poslednú chvíľu odovzdať loptu, on je ten pravý,“ dodal.

Ronaldo mu opäť raz zachránil miesto alebo minimálne predĺžil angažmán. 

Manchester United remizoval v zápase skupinovej fázy Ligy majstrov na pôde Atalanty Bergamo 2:2, pričom Ronaldo strelil oba góly hostí.

„Nikto nemôže spochybňovať charakter týchto hráčov. Nevzdávajú sa a idú ďalej,“ dodal Solskjaer krátko po skončení zápasu.

Nedá sa povedať viac slov

Domáci boli lepší a nebezpečnejší, dvakrát vyhrávali. Ronaldo však vždy vyrovnal. Vždy v nadstavenom čase. Prvého i druhého polčasu.

Opäť robil grimasy a ceril svoje biele zuby. 

„Ľudia vravia, že nepracuje dosť tvrdo. Ronaldo však robí to najťažšie, čo môžete v hre urobiť. V kritických momentoch nastúpi - na akomkoľvek štadióne, na akomkoľvek mieste,“ vravel pre BT Sport legendárny obranca Rio Ferdinand. 

Štatistiky Cristiana Ronalda.
Štatistiky Cristiana Ronalda. (Autor: sofascore.com)

„O tomto chlapíkovi sa už nedá povedať viac slov. O tom, ako to všetko dokáže a ako umiestňuje loptu do siete,“ dodal Ferdinand. 

Aj tréner Atalanty Gian Piero Gasperini ho velebil. „Ronaldo? Čo na to povedať... Je neuveriteľný, šialený. Čo som povedal Ronaldovi na konci zápasu? Povedal som mu, aby išiel do čerta," žartoval Gasperini.

Portugalčan Ronaldo bol mužom zápasu podľa všetkých médií. Špecializovaný server Sofascore mu dal známku číslo deväť. 

„Mali sme aj trošku šťastia. Musíme sa stále zlepšovať. Musíme sa prispôsobiť jeden druhému, ale to si vyžiada čas. Máme čas na to, aby sme sa zlepšili a boli lepší,“ vyhlásil Ronaldo.

Lewandowski dal tri góly

Jeden hráč ho však v utorok večer ešte prevýšil. 

Robert Lewandowski (33 r.) dal tri góly, na ďalší prihral. A to ešte premárnil penaltu. Hlavne vďaka nemu Bayern Mníchov zdolal doma Benficu Lisabon 5:2.

Poliak dostal od Sofascore takmer dokonalú známku: 9,8. 

Škoda nepremenenej penalty, bola to moja chyba. Videl som, do ktorej strany sa hádže brankár a napriek tomu som na to isté miesto poslal loptu.

Inak sa to ani nemohlo skončiť. Našťastie sme strelili ďalšie góly a dosiahli jasné víťazstvo," citoval web UEFA slová Lewandowského.

Štatistiky Roberta Lewandowského.
Štatistiky Roberta Lewandowského. (Autor: sofascore.com)

Gólová oslava? Zaťal päste oboch svojich rúk a otočil ich proti sebe. Stránka bleacherreport.com ho zobrazila ako hráča, ktorý je spolovice robot. 

Poliak odohral jubilejný stý zápas v Lige majstrov. Skóroval už 81-krát, k tomu pridal 23 asistencií. A tromfol dve najväčšie hviezdy svetového futbalu.

Ronaldo dal za rovnaký čas 64 gólov, Lionel Messi 77. 

Po štyroch zápasoch Ligy majstrov má nemecký gigant z Bayernu senzačné skóre 17:2, čo je rekord súťaže. A samozrejme istým postup do osemfinále.

Svet nemá lepšieho strelca

Lewandowski je s ôsmimi gólmi najlepším strelcom najprestížnejšej súťaži sveta.

Kanonierom už tradične vládne aj v bundeslige, kde skóroval už dvanásťkrát. V tejto sezóne dal už 22 gólov, v šestnástich zápasoch. 

Ak by ste dnes spravili anketu, že kto je najnebezpečnejší útočník na svete, tak drvivá väčšina by nepochybovala: Lewandowski. Vlani ho vyhlásili za najlepšieho hráča sveta a tento rok vo famóznych výkonoch pokračuje.

To, že strelí gól, je isté v takmer každom zápase. Aj preto sa zdá byť neuveriteľne, že sa stále nepresadil proti slovenskej reprezentácii.

Ani v jednom z piatich vzájomných zápasoch. A na nedávnych majstrovstvách Európy sa proti Slovákov trápil a nezabránil prehre 1:2.

Na sociálnych sieťach nedávno kolovala fotografia s údajnými výsledkami ankety Zlatá lopta 2021. Podľa nich ocenenie pre najlepšieho hráča sveta získa Lewandowski. Ronaldo figuruje na deviatom mieste. 

„Aj podľa môjho názoru musí Lewandowski cenu získať. V posledných troch rokoch podával vyrovnanejšie výkony než ktokoľvek iný,“ tvrdil tréner mníchovského Bayernu Julian Nagelsmann.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ronaldo? Je šialený. Poslal som ho do čerta, vravel tréner