Po treťom zásahu Weiss rezignoval. Slovan daroval súperovi tri góly

Tréner Vladimír Weiss st. v zápase Konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Kodaň.
Tréner Vladimír Weiss st. v zápase Konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Kodaň. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|16. sep 2021 o 20:55 (aktualizované 16. sep 2021 o 21:09)

Futbalisti Kodane potvrdili úlohu favorita.

BRATISLAVA. Štadión na Tehelnom poli sa odel do čierno-zelených farieb, ktoré charakterizujú novovzniknutú európsku súťaž.  

Fanúšikovia Slovana boli najmä v belasých farbách. Za jednou bránou kričali najvernejší: „Kto vyhraje dneska.“ Z druhej strany sa detským hlasom ozvalo: „Samozrejme ŠK.“ 

Na premiéru Slovana Bratislava v Európskej konferenčnej ligy (EKL) bolo zvedavých takmer desaťtisíc divákov, vrátane tisícky školákov, ktorí mali vstup zadarmo. 

Detský džavot slovenskému majstrovi nepomohol, keď vo svižnom zápase prehral proti favorizovanej FC Kodaň 1:3. Všetky tri góly slovanisti inkasovali po lacných chybách.  

Po zápase sa fanúšikovia napriek prehre poďakovali hráčom Slovana. 

Slovan odpovedal po identickej situácii 

Tréner Slovana Vladimír Weiss už zažil atmosféru Ligy majstrov i Európskej ligy. Na premiéru vo vynovenej súťaži si obliekol športové sako i kravatu. 

Vo svojom vymedzenom území dával pokyny svojím zverencom, žil so svojím tímom, gestikuloval k štvrtému rozhodcovi. Hneval sa najmä po prvom inkasovanom góle. 

Slovanisti zaspali pri bránení rohového kopu, na prvú žrď si nabehol Jonas Wind a hlavičkou otvoril skóre. Pred touto situáciou sa zdalo, že bol faulovaný Jaba Kankavu, ktorý po góle výrazne dohováral hlavnému rozhodcovi. 

Pri spomalenom zábere bolo vidieť, že lopta napokon nebola za čiarou a rohový kop sa ani nemal zahrávať.  

Futbalisti Slovana odpovedali už po troch minútach po takmer identickej situácii. Na rohový kop Andreho Greena si na prvú žrď nabehol Ezekiel Henty a v ťažkej pozícii chrbtom k bráne hlavičkou vyrovnal.  

Solídny výkon Nigérijčana Agba 

Okrem dlhodobo zranených hráčov sa Slovan musel zaobísť bez svojej najväčšej hviezdy. Vladimír Weiss mladší sa zranil v reprezentácii, má svalové ťažkosti. 

Slovanu chýbal aj potrestaný ľavý obranca Vernon de Marco. Na jeho poste nastúpil český reprezentant Jaromír Zmrhal. 

(Autor: SofaScore)

Na pozícii defenzívneho stredopoliara nastúpil prvýkrát v európskych pohároch za Slovan 25-ročný Nigérijčan Uche Agbo, ktorý má na konte 44 štartov v La Lige.  

Hráč, ktorý naposledy pôsobil v Deportivo La Coruña odohral solídny zápas. V strede poľa platil jeho fyzický fond, súperom čisto odoberal lopty a veril si aj pri rozohrávke.  

Pochvalu si zaslúži aj jeho spoluhráč zo stredu poľa - Jaba Kankava. Z ofenzívnych hráčov presvedčil jedine Henty, ktorý bol najnebezpečnejším slovanistom. 

Weiss po treťom góle rezignoval 

V základnej zostave nastúpil aj Samuel Mráz, ktorý prišiel na ročné hosťovanie z talianskej Spezie. V prvom polčase pokazil viaceré jednoduché lopty, po zmene strán dal dlhú finálnu prihrávku na Hentyho. Bojoval, ale chýbala mu väčšia ľahkosť. 

Aleksandar Čavrič platil na súpera svojou rýchlosťou, ale často strácal jednoduché lopty. Po jednej takejto padol aj druhý gól hostí. 

V prvom polčase sme hrali výborne, dostali sme však lacné góly. V druhom dejstve sa prejavila ich kvalita, penalta nás položila. Ešte sme na to nedorástli.


Vladimír Weiss st., tréner ŠK Slovan Bratislava

Sériu chýb v defenzíve Slovana využil Jens Stage, ktorý po prečíslení zasunul loptu do prázdnej bránky. V druhom polčase po faule Vasila Božikova zvýšili hostia na 3:1 po penalte Jonasa Winda. 

Po treťom góle si sadol na striedačku aj tréner Weiss, akoby už rezignoval. Aj keď sa postavil do svojho vymedzeného územia, mal zväčša prekrížené ruky a bol pokojný.  

Videl, že jeho zverenci na silného protivníka jednoducho nemajú. V druhom polčase boli slovanisti neškodní. 

Hostia napokon rutinérsky dohrali zápas do víťazného konca. Od väčšej prehry Slovan zachránil dvoma zákrokmi brankár Adrián Chovan. Raz mu pomohlo aj brvno. 

"V prvom polčase sme hrali výborne, dostali sme však lacné góly. V druhom dejstve sa prejavila ich kvalita, penalta nás položila. Ešte sme na to nedorástli," povedal tréner Weiss pre RTVS.

"Jardu Zmrhala je škoda v obrane, ale nemal som na výber, nechcel som tam dávať mladého Vojtka. Ďakujem ľudom, ktorí prišli a vytvorili výbornú atmosféru. Budeme sa snažiť získať nejaké body v Grécku a potom zdolať doma Lincoln," dodal.

Futbalisti Kodane potvrdil chýry 

Najúspešnejší dánsky klub potvrdil chýry, ktoré o ňom išli. FC Kodaň v pätnástich zápasoch aktuálnej sezóne ani raz neprehral. Posledných deväť zápasov vyhral.  

Momentka zo zápasu Konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Kodaň.
Momentka zo zápasu Konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Kodaň. (Autor: TASR)

V aktuálnej sezóne európskych pohárov boli najlepším tímom, ktorý hral na Tehelnom poli. Futbalisti Kodane ukázali, že dánsky futbal je momentálne na vzostupe. 

V ďalšom zápase Konferenčnej ligy nastúpi Slovan v Grécku proti PAOK Solún, ktorý v úvodnom zápase zvíťazil u gibraltárskeho majstra Lincoln Red Imps 0:2. 

Lincoln slovanisti vyradili v 3. predkole Európskej ligy. V poslednom predkole však nestačili na Olympiakos Pireus.  

Hoci Slovan túto sezónu odštartoval v predkolách Ligy majstrov, prepadol sa do Európskej ligy a dostal ešte tretiu šancu. Z hľadiska hierarchie klubovej scény je to level číslo tri.

Tabuľka F-skupiny

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Po treťom zásahu Weiss rezignoval. Slovan daroval súperovi tri góly