Benzemovi vymeral súd ročnú podmienku, proti verdiktu sa však odvolá

Karim Benzema.
Karim Benzema. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. nov 2021 o 12:45

Spor francúzskych futbalistov Valbuenu a Benzemu sa stále nekončí.

VERSAILLES. Nekonečný príbeh vydierania bývalého francúzskeho reprezentanta Mathieua Valbuenu sa pre jeho slávnejšieho krajana Karima Benzemu skončil ročnou podmienkou a zaplatením pokuty 75-tisíc eur.

Súd vo Versailles uznal Benzemovu vinu, že v celom prípade z roku 2015 vystupoval ako sprostredkovateľ a snažil sa Valbuenu presvedčiť, aby zaplatil vydieračom. Tí mu v opačnom prípade hrozili zverejnením intímneho videa na sociálnych sieťach.

Benzemov právnik Antoine Vey sa ihneď vyjadril, že jeho klient sa voči trestu odvolá.

Vinou tohto škandálu so sexuálnym podtónom Valbuena aj Benzema prišli o svoje pozície v národnom tíme Francúzska.

Hrotový útočník Realu Madrid Karim Benzema sa do dresu s charakteristickou trikolórou vrátil až pred tohtoročnými majstrovstvami Európy, kde však Francúzi neuspeli. Neskôr si to vynahradili triumfom v Lige národov, kde bol rovnako platnou súčasťou mužstva Didiera Déschampsa.

Útočník s čuchom na góly vyhral s Realom Madrid štyrikrát Ligu majstrov, ale naťahujúca sa súdna kauza mu v reprezentačnom tíme na dlhé roky narobila nepriateľov.

Spolu s Benzemom, ktorý od začiatku trval na svojej nevine, boli potrestaní ďalší štyria obvinení. Dostali tresty od podmienky na osem mesiacov až po dva a pol roka vo väzení. Benzemovi údajne hrozilo až päť rokov za mrežami.

Jeden z najlepších francúzskych futbalistov počas pojednávania a na záverečnom verdikte súdu nebol prítomný, keďže v stredu večer ho čaká súboj Ligy majstrov u súpera proti moldavskému Šeriffu Tiraspol.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Benzemovi vymeral súd ročnú podmienku, proti verdiktu sa však odvolá