Mali dve hodiny na rozmyslenie, či pôjdu hore. Nebudú fackovacím panákom

Futbalisti TJ Sokol Zubrohlava.
Futbalisti TJ Sokol Zubrohlava. (Autor: TJ Sokol Zubrohlava / Facebook)
Titanilla Bőd|10. okt 2023 o 20:00

Zubrohlava zaknihovala prvé víťazstvo v sezóne.

ZUBROHLAVA, BRATISLAVA. Pred tromi rokmi hrali v okresnej súťaži. Už v sezóne 2019/2020 v nej dominovali, vtedy ich však o postup pripravila pandémia Covid-19.

Odvtedy sú však na nezastavenie. Spanilá jazda futbalistov TJ Sokol Zubrohlava doviedla až do najvyššej krajskej súťaže, teda do IV. ligy Stred.

Do brány išiel hráč z poľa

Nováčik v nej cez víkend zaknihoval prvé tohtosezónne víťazstvo, navyše na pôde jedného z popredných tímov Slávie Staškov.

V stretnutí plnom zvratov zvíťazila Zubrohlava 3:2.

„Nešli sme do zápasu s veľkými očami, vedeli sme, že tam môžeme len prekvapiť,“ uviedol tréner Zubrohlavy Ivan Trabalík, menovec bývalého ligového brankára.

Ani jedno z mužstiev nenastúpilo pre zranenia v najsilnejšom zložení.

„Po úvodnej desaťminútovke sme prevzali iniciatívu a boli sme jasne lepší na ihrisku. Podarilo sa však nám streliť len jeden gól. Ďalšie tri tutovky sme nepremenili,“ načrtol vývoj zápasu tréner.

Do druhého polčasu posielal svoj tím s pokynom, aby nedostali rýchly hlúpy gól.

„No nepodarilo sa nám to, dostali sme gól v 49. minúte z penalty. Aj my sme potom skórovali z pokutového kopu a zase sme vyhrávali. Lenže sa nám zranil brankár, zranil sa nám aj hráč, na ktorého bola penalta. Nemali sme náhradného brankára, musel ísť chytať hráč z poľa,“ opísal ďalší priebeh stretnutia Ivan Trabalík.

Jeho tím dostal gól na 2:2, no deväť minút pred koncom dokázal strhnúť víťazstvo na svoju stranu. „Po rohu si dal súper vlastný gól. V mnohých zápasoch sme mali smolu, že sme góly dostávali v posledných minútach. Aj keď sme dobre hrali, tak sme prehrali. Teraz sme boli šťastní, že sme konečne vyhrali,“ uviedol Trabalík.

Jeho tím je po tomto stretnutí na desiatom mieste tabuľky. Cieľom je vyhnúť sa bojov o záchranu, najlepšie by bolo umiestniť sa do siedmeho mieste.

V tíme Zubrohlavy je rodinná atmosféra, pôsobí v ňom viac bratských a rodinných dvojíc. Hráva aj trénerov brat.

Preleteli súťažou

Ivan Trabalík trénuje Zubrohlavu už päť rokov. Začínal ešte v okresnej súťaži Oravského futbalového zväzu.

„Darilo sa nám, v okrese sme dva roky po sebe neprehrali ani jeden zápas. Každý rok sme mali dobré mužstvo, nebolo to dielom nejakej náhody, že sme postupovali hore,“ tvrdí tréner.

„Mužstvo sme mali vždy založené na dobrej kombinačnej hre, dávali sme veľa gólov. Je to založené aj na dobrej partii,“ doplnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mali dve hodiny na rozmyslenie, či pôjdu hore. Nebudú fackovacím panákom