Zaujímavá posila. Slovan získal bývalého útočníka Atlética Madrid

Ivan Šamponjič.
Ivan Šamponjič. (Autor: Reuters)
TASR|22. jan 2022 o 13:25 (aktualizované 22. jan 2022 o 13:39)

V ročníku 2020/2021 bol súčasťou majstrovského kádra Atlética.

BRATISLAVA. Úradujúci slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava angažoval srbského útočníka Ivana Šaponjiča.

Podpísal s ním trojročný kontrakt s opciou na jeden a pol roka. Hráč s tímom odcestuje na sústredenie do Dubaja.

Šaponjič v roku 2015 ako 17-ročný triumfoval so Srbskom na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov. Na klubovej úrovni pôsobil v Partizane Belehrad, Benfice Lisabon či Atléticu Madrid. V Slovane bude nosiť dres s číslom deväť.

Vyhliadol si ho Simeone

"Som veľmi šťastný, že sa stávam hráčom Slovana. Veľmi sa mi páčia ambície klubu, jeho zázemie, história, a taktiež štadión, z ktorého mám výborný prvý dojem. Neviem sa dočkať, keď na Tehelnom poli prvýkrát nastúpim v belasom drese pred fanúšikmi.

Chcem zostať v Slovane čo najdlhšie, túžim pomôcť k titulom a úspechom. Rozprával som sa s ľuďmi v klube a taktiež s hlavným trénerom, teším na túto novú výzvu.

Zo Španielska si prinášam dobré skúsenosti, teraz potrebujem dobré tréningy, zápasovú prax a čo najvyššiu minutáž, aby som mohol ukázať, čo vo mne je," povedal 24-ročný Šaponjič na oficiálnej stránke Slovana.

Atlético si ho vyhliadlo v lete pod vedením argentínskeho trénera Diega Simeoneho. Debut v La Lige zažil 26. januára 2020 pri remíze 0:0 s CD Leganes. Po prerušení ligy pre pandémiu koronavírusu si pripísal ešte jeden ligový štart, keď na ihrisku Celty Vigo vystriedal v závere Alvara Moratu.

Mali oňho záujem dlhšie

V ročníku 2020/2021 bol súčasťou majstrovského kádra Atlética, no príchodom Luisa Suareza sa vo veľmi silnej konkurencii ťažko presadzoval do základnej zostavy, pripísal si dva štarty v Copa del Rey. Druhú časť sezóny absolvoval na hosťovaní v Cadize, kde si 11. mája 2021 na ihrisku Osasuny otvoril gólový účet v La Lige.

"O Ivana sme mali záujem ešte v čase, keď pôsobil v Benfice, vtedy sa vcelku pochopiteľne rozhodol pre Atlético Madrid. Môžu sa vyskytnúť otázky o jeho minutáži v poslednom období, ktorá bola v Atléticu v silnej konkurencii malá. Sledovali sme ho však niekoľko rokov, vieme, aký potenciál mal, a aký v sebe stále má.

Musíme si uvedomiť, že nie sme schopní platiť obrovské sumy za hráčov zo súťaží ako La Liga, ktorí sú aktuálne rozohratí a vo výbornej forme. Hľadáme iné riešenia. Sme preto veľmi radi, že sa nám podarilo dotiahnuť tento prestup, a s Ivanom sme podpísali trojročnú zmluvu s opciou.

Netreba zabúdať, že Ivana si do Atléica vytypoval tréner Simoene, a počas celého pôsobenia bol napriek nižšej minutáži členom A-mužstva. Chceme spoločne reštartovať jeho kariéru. Podarilo sa nám to s Andražom Šporarom, a verím, že teraz môžeme tiež napísať pekný príbeh.

Som presvedčený, že Ivan má veľkú kvalitu a skrýva v sebe ešte veľký potenciál, ktorý časom ukáže. Je fakt, že Ivan v poslednom období veľa neodohral, to si uvedomuje on i my. Musíme byť všetci trpezliví, a aj fanúšikov, médiá či verejnosť prosím o trpezlivosť. Som presvedčený, že futbal hrať nezabudol, no potrebuje nabrať sebadôveru, kondíciu a hernú formu.

My mu v tom pomôžeme a pevne verím, že dobrú energiu mu dodajú aj naši fanúšikovia. Ivana v Slovane vítam a verím, že spoločne napíšeme pekný príbeh," povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zaujímavá posila. Slovan získal bývalého útočníka Atlética Madrid