Klub z Milána bude vo finále Ligy majstrov, hoci Inter zbabral záver

Gólová radosť útočníka Interu Miláno Lautara Martíneza.
Gólová radosť útočníka Interu Miláno Lautara Martíneza. (Autor: TASR/ LaPresse via AP)
Sportnet, TASR|19. apr 2023 o 22:55 (aktualizované 19. apr 2023 o 23:30)

V ďalšom kole bude Inter čeliť mestskému rivalovi AC.

Liga majstrov - štvrťfinále, odveta

Inter Miláno - Benfica Lisabon 3:3 (1:1)

Góly: 14. Barella, 65. Martinez, 78. Correa - 38. Aursnes, 86. A. Silva, 90.+5 Musa

ŽK: R. Silva, Musa, Neres (všetci Benfica)

Rozhodca: Del Cerro (Šp.)

Inter Miláno: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni (80. D´Ambrosio) - Dumfries, Barella (76. Calhanoglu), Brozovič, Mchitarjan, Dimarco (80. Gosens) - Martinez (76. Correa), Džeko (76. Lukaku)

Benfica: Vlachodimos - Gilberto (46. Neres), A. Silva, Otamendi, Grimaldo - Florentino, Chiquinho (80. Neves) - R. Silva (80. Musa), Joao Mario (89. Schjelderup), Aursnes - Ramos (74. Guedes)

/prvý zápas: 2:0, postúpil Inter Miláno/

MILÁNO. Futbalisti Interu Miláno aj bez zraneného Milana Škriniara suverénnym spôsobom postúpili do semifinále tohtoročnej edície Ligy majstrov.

Po výhre 2:0 na štadióne Estádio da Luz mali proti lisabonskej Benfice aj v domácom prostredí prevahu, no po zbabranom závere remizovali 3:3.

Je tak jasné, že jeden z milánskych veľkoklubov zabojuje vo finále o "ušatú trofej", pretože v ďalšom kole bude Inter čeliť svojmu mestskému rivalovi AC.

Priebeh zápasu Inter Miláno - Benfica Lisabon

Benfica cestovala do Milána iba so zábleskom postupovej nádeje, ktorá jej zostala po domácej prehre 0:2.

Do stredu obrany portugalského tímu sa vrátil Otamendi, hostia však v prvom rade potrebovali útočiť, aby "nerazzurri" skomplikovali cestu do semifinále.

Už v 14. minúte však inkasovali v súčte oboch zápasov tretí gól, keď si Barella v šestnástke šikovne zasekol súperovho obrancu a krížnou strelou ľavačkou nechytateľne skóroval - 1:0.

Futbalisti milánskeho Interu po úvodnom góle Nicola Barellu.
Futbalisti milánskeho Interu po úvodnom góle Nicola Barellu. (Autor: TASR/AP)

Vyrovnať mohli Joao Mario a Grimaldo, ale radosť im prekazili Dimarco a Onana. Do tretice už to Benfice vyšlo. Obrana Interu zaspala a po centri do šestnástky hlavičkoval presne Aursnes - 1:1.

Po hodine hry vrátil domácim vedenie Lautaro Martinez, ktorý sa presadil zblízka po prihrávke od Dimarca a na 3:1 zvýšil striedajúci Correa.

Hráči Interu v závere poľavili v koncentrácii a umožnili súperovi vyrovnať na 3:3, na ich postupe to však nič nezmenilo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Klub z Milána bude vo finále Ligy majstrov, hoci Inter zbabral záver