Končí aj Dunajská Streda. Na horúcej pôde v Bukurešti nedokázala skórovať

Momentka zo zápasu FC DAC 1904 Dunajská Streda - FCSB.
Momentka zo zápasu FC DAC 1904 Dunajská Streda - FCSB. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Sportnet, TASR|11. aug 2022 o 21:21 (aktualizované 12. aug 2022 o 07:05)

DAC prehral aj na ihrisku FCSB.

Konferenčná liga - 3. kvalifikačné kolo, odveta

FCSB - Dunajská Streda 1:0 (1:0)

Gól: 28. Cordea

ŽK: Sut - Dimun

Rozhodovali: Aghajev - Zejnalov, Amirali (všetci Azer.)

40.457 divákov

FCSB: Tarnovanu - Cretu, Dawa, Tamm, Radunovič - Edjouma, Olaru - Cordea (72. Sut), O. Popescu, Miculescu (51. Oaida) - Rusu (87. Stoica)

DAC: Veszelinov - Risvanis, Brunetti (80. Davis), Muhamedbegovič - Blackman, Szánthó (46. Nicolaescu), Káčer, Dimun, Ramadan (80. Veselovský) - Balogh, Krstovič

/prvý zápas 1:0, postupuje FCSB/

BUKUREŠŤ. Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda nezvládli odvetu na ihrisku FC SB (bývalá Steaua Bukurešť) a končia v pohárovej Európe.

Jediný gól zápasu vsietil v 28. minúte Andrei Cordea, keď si zabehol za obranu hostí, v ktorej chýbal kapitán Dominik Kružliak, a skóroval.

ONLINE prenos

zo zápasu ste sledovali na tomto odkaze >>>

Zverenci trénera Adriána Guľu tak celkovo v dvojzápase neuspeli 0:2.

Priebeh zápasu FCSB - DAC Dunajská Streda:

I. polčas:

V zostave Dunajskej Stredy nezostal v porovnaní s prvým zápasom kameň na kameni, Adrián Guľa pripravil útočné rozostavenie 3-5-2.

Hráči zo Žitného ostrova si pripravili prvú veľkú šancu, Balogh v 11. min opečiatkoval strelou z hranice šestnástky brvno.

Celkovo však mali viac z hry v úvodnom dejstve domáci a tesne pred uplynutím polhodiny hry sa dočkali gólu.

Popescu dostal v 28. min ideálnu prienikovú prihrávku do šestnástky, z uhla dokázal obhodiť brankára Veszelinova, no trafil žrď.

Na dorážku však číhal Cordea a klub z Bukurešti tak mohol pokračovať v dvojzápase už s bezpečnejším dvojgólovým náskokom.

II. polčas:

Inkasovaný gól "žlto-modrých" akoby zaskočil a dlho sa nedokázali prepracovať pred bránu súpera.

Až po hodine hry prišlo nebezpečenstvo z ich strany po priamom kope. Obranca Cretu si dal takmer vlastný gól, no brankár Tarnovanu ukázal dobrý reflex.

V závere sa Dunajskostredčania snažili, no domáci pozorne bránili. V 82. min sa k strele dostal striedajúci Olaru, no z voleja tesne minul.

Rumunský klub si vybojoval postup bez väčších komplikácií.

Hlasy po zápase

Adrian Guľa, tréner DAC: "Môžem povedať, že sme videli výborný dvojzápas, ale teraz hodnotím odvetu. Hneď v úvode sme mali tri super šance, ktoré sa nám ale nepodarilo premeniť. V druhej časti sme zmenili rozostavenie, potrebovali sme sa aj ukľudniť. Chceli sme zápas ešte zdramatizovať, chlapci šliapali až do konca.

Výkonnostne sme ukázali vysoký potenciál napriek tomu, že sme nestrelili gól. Celé mužstvo však ukázalo kvalitu. Vypadli sme, sme sklamaní, ale je dôležitý moment, že sme vypadli so silným mužstvom. Herne však, keď už to má takto dopadnúť, sme nesklamali a to musí byť hnacím motorom do ďalších dní."

Nicolae Dica, tréner FCSB: "Odohrali sme náročný, tvrdý zápas a na to sme aj boli pripravení. DAC mal šance hneď na začiatku, ale našťastie ich nevyužil. Som si istý, že ak by padol gól, alebo ak by gól padol z inej šance, tak by sme videli úplne iný zápas. Bol to náročný duel, ale nakoniec sme vyhrali a to je najdôležitejšie. Po šanciach DAC-u sa nám našťastie podarilo streliť gól a vyhrať prvý polčas.

Aj v druhom polčase sme museli zostať v strehu. Naším cieľom bolo, aby sme hostí nepustili do šance a myslím si, že naša obrana si zastala svoje miesto. Napriek tomu sme sa do poslednej chvíli museli strachovať o výsledok. Vedeli sme, že DAC je kvalitný smerom dopredu. V 2. polčase sme aj my mali šance, ale tiež nám nevyšli. Výsledok 1:0 nám však stačil na postup. Ďakujem svojmu tímu za výkon."

/zdroj: dac1904.sk/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Končí aj Dunajská Streda. Na horúcej pôde v Bukurešti nedokázala skórovať