Na nezdolaného lídra stráca len dva body. Hrdinovi tímu pomohla manželka

Autor jediného gólu zápasu Juraj Jančiar (druhý sprava).
Autor jediného gólu zápasu Juraj Jančiar (druhý sprava). (Autor: Marián Dragúň)
Marián Dragúň|30. sep 2024 o 11:00

Majú top strelca i chuť potrápiť okresné i krajské mesto.

DOLNÉ KRŠKANY, ZBEHY. Kvalitná šiesta liga Stred na Západnom Slovensku je známa aj tým, že jej víťaz - už nie raz - odmietol miestenku vo vyššej súťaži.  

V aktuálnej sezóne to však vyzerá úplne inak a o postup z najnižšej krajskej ligy - s celou plejádou bývalých ligistov - tvrdo bojujú krajská Nitra i okresné Topoľčany a prípadný postup by s najväčšou pravdepodobnosťou tentokrát prijal aj druhý v konečnom poradí.  

Po sobotňajšom šlágri jesene AC Nitra – FC Topoľčany (3:1) pred 1200 divákmi je však stále veľmi vysoko - na druhom mieste - mestská časť Nitry Dolné Krškany, ktorá hrala ešte pred tromi rokmi najnižšiu súťaž.  

Vlaňajšiemu nováčikovi šiestej ligy Stred HUMMEL, tímu ŠK Nitra-Dolné Krškany stačilo už vlani k prieniku do TOP štyri nezmeškať v poslednom kole v sobotu 8. júna zápasovú derniéru a v predposledných Jacovciach vydolovať tri očakávané body.  

Dolné Krškany však boli konečným siedmym miestom v minulej sezóne i tak papierovo najlepším tímom celej Nitry, ktorá je na ceste za stratenými pozíciami stále ešte priďaleko.  

Prehrali až v ôsmom kole 

V ôsmom kole sa pred týždňom stali práve spomínané Jacovce prvým katom v neúplnej tabuľke dovtedy vedúceho ŠK Nitra-Dolné Krškany, ktorého zdolali na domácom trávniku celkom nečakane po výsledku 3:2.  

ŠK Nitra-Dolné Krškany je priebežne druhý za AC Nitra a pred Topoľčanmi.
ŠK Nitra-Dolné Krškany je priebežne druhý za AC Nitra a pred Topoľčanmi. (Autor: Marián Dragúň)

V nitriansko-topoľčianskej súťaži to využili dvaja spomínaní najväčší favoriti na postup Topoľčany a AC Nitra, aby sa okamžite vrátili na dva najvyššie stupienky, kým Krškančania, ktorí majú odohrané o zápas viac, klesli na tretie miesto a pred nedeľňajším domácim stretnutím proti Zbehom čakali najskôr na výsledok sobotňajšieho megašlágra medzi dvomi dovtedy stopercentnými spolufavoritmi AC Nitra – FC Topoľčany.  

„Kde sa dvaja bijú, vyhráva tretí,“ dodajme, že občas. Najoddanejší fanúšikovia „Ariánov“ z Krškán však ešte pred víkendom i tak študovali tabuľku oveľa podrobnejšie a spočítané mali dokonca aj to, o koľko by museli doma zdolať Zbehy, ak by sa deň predtým zrodil pod Nitrianskym hradom „najpriaznivejší“ remízový rezultát, aby sa opäť vyhupli senzačne až na najvyšší stupienok.

Po víťazstve nitrianskeho AC však bolo stále v hre priebežné druhé miesto.  

Čo sa v článku ešte dočítate?

  • Aké skóre mali Krškany po 3. kole? 
  • Aké posily získal ŠK v lete? 
  • Koho vyradili v Slovnaft Cupe? 
  • Ako prehrali Zbehy s Topoľčanmi a AC Nitra? 
  • Kto rozhodol duel ŠK Nitra – Zbehy? 
  • Trúfne si ŠK doma na hviezdny AC Nitra?  

Štart ako hrom 

V ťažkej súťaži mali posilnené Dolné Krškany v auguste štart ako hrom a po troch kolách viedli nabitý pelotón bez straty bodu a s nevídaným skóre 15:0 práve pred okresnými Topoľčanmi a krajským AC Nitra.  

Piatoligové letné posily z Branču, brankár Patrik Hipp a defenzívny Marek Hrnčár či vyhlásený zakončovateľ Michal Béger z Bábu vystužili šiestoligistu na dôležitých postoch a víťazstvo 8:0 v prvom kole v expiatoligovom Nedede dodalo silnému tímu ešte viac sebavedomia.  

V stretnutí ŠK Nitra-Dolné Krškany – Slovan Zbehy zvíťazili domáci (v bielom) tesne 1:0.
V stretnutí ŠK Nitra-Dolné Krškany – Slovan Zbehy zvíťazili domáci (v bielom) tesne 1:0. (Autor: Marián Dragúň)

V prvých siedmich kolách neprehrali „Ariáni“ ani raz, o dva body prišli až vo štvrtom kole v Nevidzanoch po remíze 2:2 a horkokrvnom závere s vyrovnávajúcim gólom domácich v 87. minúte, keď prišli aj o vylúčeného Tomáša Galka.  

„V Nevidzanoch sme nezvládli záver zápasu, nechali sa vyprovokovať okolím, boli sme akýsi nervózni, čo sa nám nakoniec aj vypomstilo.

No a príčinou prehry v Jacovciach boli hlavne naše individuálne chyby,“ povie pre Sportnet kapitán ŠK Nitra-Dolné Krškany Juraj Jančiar, ktorý vôbec nehľadal pochybenia u niekoho iného z aktérov.  

Výsledok kola urobili Dolné Krškany v treťom kole v posilnených Nitrianskych Hrnčiarovciach, kde pred 250 divákmi dokázali zvíťaziť exhibične 5:0, ale cení sa aj vysoké víťazstvo 8:1 v nitrianskom mestskom derby na Chrenovej.   

V pohári vyradili FC Nitra 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na nezdolaného lídra stráca len dva body. Hrdinovi tímu pomohla manželka