Famózny Haaland naplno úradoval. Triumf Manchestru City režíroval štyrmi gólmi

Erling Haaland a Bernardo Silva oslavujú gól
Erling Haaland a Bernardo Silva oslavujú gól (Autor: TASR/PA via AP)
TASR|4. máj 2024 o 15:59 (aktualizované 4. máj 2024 o 21:17)

Nórsky kanonier zaknihoval svoj šiesty hetrik v Premier League.

LONDÝN. Futbalisti Futbalisti Manchestru City zvíťazili v sobotňajšom zápase 36. kola anglickej Premier League nad Wolverhamptonom Wanderers 5:1.

Štyrmi gólmi sa blysol nórsky útočník Erling Haaland, ktorý má v ligovej sezóne na konte už 25 presných zásahov a upevnil si pozíciu lídra tabuľky strelcov.

Citizens patrí druhá priečka so stratou jedného bodu na vedúci Arsenal, ktorý však odohral o zápas viac.

Haaland zaznamenal čistý hetrik už v prvom polčase. Skóre stretnutia otvoril v 12. minúte z pokutového kopu, po polhodine hry sa presadil hlavičkou po centri Rodriho.

Hetrik skompletizoval opäť z penalty. Kontaktný gól hostí strelil krátko po zmene strán Hwang Hee-Chan, no už o minútu opäť udrel Haaland.

Nórsky kanonier si výborne prebral dlhú prihrávku od Phila Foden, zbavil sa obrancu Maxa Kilmana a strelou k vzdialenejšej žrdi uzavrel svoju gólovú kanonádu.

Od 83. minúty ho nahradil na ihrisku Julian Alvarez, ktorý už necelé dve minúty po príchode na ihrisko pridal piaty presný zásah City - 5:1. Haaland zaknihoval svoj šiesty hetrik v 63. zápase Premier League.

Arsenal s hladkým triumfom

Arsenalu zvíťazili nad AFC Bournemouth 3:0. Prvý gólový moment zápasu prišiel v závere prvého dejstva, keď rozhodca David Coote nariadil pokutový kop pre domácich po páde Kaia Havertza.

Ten chcel v šestnástke obísť brankára Marka Traversa, no po miernom kontakte s jeho nohou spadol na trávnik.

Zo spomalených záberov bolo vidno, že Havertz nohu nechal "za sebou", až kým neprišlo ku kontaktu. Hlavný arbiter si nešiel situáciu pozrieť cez systém VAR a penaltu premenil Bukayo Saka.

Dvadsaťdvaročný krídelník je prvý hráč s 20 gólmi vo všetkých súťažiach za Arsenal v jednej sezóne od ročníka 2019/20, keď sa to podarilo gabonskému útočníkovi Pierrovi-Emerickovi Aubameyangovi.

Triumf "The Gunners" poistil v 70. minúte Leandro Trossard a v siedmej minúte nadstaveného času druhého polčasu pridal tretí presný zásah Declan Rice.

Dúbravka prišiel o čisté konto v závere

Futbalisti Newcastlu United zvíťazili na pôde FC Burnley 4:1. Celý duel v drese hostí odchytal slovenský brankár Martin Dúbravka. Jeho tím poskočil v tabuľke na 6. miesto o dva body pred Manchester United, no "červení diabli" majú zápas k dobru.

Burnley si skomplikovalo šance na záchranu v najvyššej súťaži a na 17. priečku mimo zostupovej zóny stráca päť bodov.

Hráči Newcastle rozhodli o plnom bodovom zisku už v prvom dejstve. Skóre zápasu otvoril v 19. minúte Calulm Wilson, v 35. minúte zvýšil na rozdiel dvoch gólov Sean Longstaff a v 40. minúte pridal tretí presný zásah Bruno Guimaraes.

Po zmene strán nepremenil pokutový kop hosťujúci Alexander Isak, no švédsky útočník napravil svoje zaváhanie už o tri minúty a dal na 4:0 pre "The Magpies".

Dúbravkovi v 86. minúte ešte vzal radosť z čistého konta írsky obranca Dara O´Shea.

Rodák šancu opäť nedostal

Dôležité tri body si pripísali hráči Nottinghamu, ktorí zvíťazili na ihrisku posledného Sheffieldu 3:1.

Forest majú trojbodový náskok pred osemnástym Lutonom, ktorý je na prvej zostupovej priečke. Dvoma gólmi sa na víťazstve Nottinghamu podieľal Callum Hudson-Odoi.

V zostave Fulhamu nefiguroval slovenský brankár Marek Rodák, ktorý kryl chrbát Berndovi Lenovi. Londýnčania uhrali bezgólovú remízu 0:0 na pôde Brentfordu.

Premier League - 36. kolo:


FC Arsenal - AFC Bournemouth 3:0 (1:0)

Góly: 45. Saka (z 11 m), 70. Trossard, 90.+7 Rice

FC Brentford - FC Fulham 0:0

/M. Rodák (Fulham) bol na lavičke náhradníkov/

FC Burnley - Newcastle United 1:4 (0:3)

Góly: 86. O´Shea - 19. Wilson, 35. Longstaff, 40. Guimaraes, 55. Isak

/M. Dúbravka (Newcastle) odchytal celý zápas/

Sheffield United - Nottingham Forest 1:3 (1:1)

Góly: 17. Brereton Diaz (z 11 m) - 27. a 65. Hudson-Odoi, 51. Yates

ČK: 90.+5 Ahmedhodžič (Sheffield) po druhej ŽK

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Famózny Haaland naplno úradoval. Triumf Manchestru City režíroval štyrmi gólmi