Žilinu opúšťa veľká opora. Slovenský reprezentant bude hrať v Taliansku

Dávid Ďuriš (Žilina).
Dávid Ďuriš (Žilina). (Autor: TASR)
Ivan Mriška|31. jan 2024 o 15:10

Dvadsaťštyriročný ofenzívny hráč bude bojovať o záchranu.

ŽILINA. V osemnástich zápasoch strelil deväť gólov a aktuálne je na delenom druhom mieste tabuľky strelcov. MŠK Žilina opúšťa opora mužstva.

Dávid Ďuriš bude po novom hrať v talianskom druholigovom klube Ascoli Calcio.

Dvadsaťštyriročný ofenzívny hráč odchádza do Talianska na hosťovanie s možnosťou na trvalý prestup.

Prestup Ďuriša už potvrdil aj špecializovaný nemecký portál transfermarkt.com, podľa ktorého je Ďurišova hodnota 750-tisíc eur.

Taliansky klub sa aktuálnej nachádza na 16. mieste v druhej najvyššej súťaži Serie B, a tak slovenský reprezentant bude v Ascoli bojovať o záchranu.

Dvadsaťštyriročný Dávid Ďuriš odohral za Slovensko deväť súťažných stretnutí. Dôležitý gól strelil v októbri minulého roka, keď rozhodol o výhre v Luxembursku 1:0 a priblížil Slovensko na EURO 2024 do Nemecka.

„Stále si to neviem uvedomiť. Trafil som to ideálne,“ tešil sa po životnom góle Ďuriš. Platil zaň spoluhráčom zápisné. 

„Bude ma to stáť päťsto eur. Neviem, či prídem na ďalší zraz,“ vtipkoval vtedy útočník MŠK Žilina. Tréner Calzona nečakaného hrdinu opísal: „Je inteligentný po taktickej stránke a veľmi pokorný.“

VIDEO: Gól Dávida Ďuriša

Dávid Ďuriš sa narodil v Žiline a celú svoju kariéru strávil v MŠK, kde sa z béčka prebojoval do hlavného tímu. Známy je poctivou prácou a výborným prístupom k tréningovému procesu.

„Je to vzor futbalistu, ktorého bude milovať každý tréner. Hráč, ktorý neurobí v zahraničí hanbu. Urobí presne to, čo mu tréner povie. Ak bude treba, tak bude pressovať (napádať, pozn. red.) od prvej do poslednej minúty.

Je to veľmi pokojný a rozvážny chlapec, ktorý vníma súvislosti,“ o Ďurišovi pre Sportnet povedal jeho agent Branislav Jašurek zo spoločnosti FairSport.

Niké liga tak po Aleksandarovi Čavričovi prichádza o ďalšieho elitného strelca.

Okrem Ďuriša by mal Žilinu opustiť aj stopér Tomáš Nemčík, ktorý odchádza do nórskeho klubu Rosenborg BK.

Tabuľka Serie B

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilinu opúšťa veľká opora. Slovenský reprezentant bude hrať v Taliansku