Ďuriša veľa naučila reprezentácia. Ocenenie ho prekvapilo

Dávid Ďuriš.
Dávid Ďuriš. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. okt 2022 o 15:20

Dávid Ďuriš získal dve ocenenia za septembrové výkony v najvyššej slovenskej súťaži.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Dávid Ďuriš prežil veľmi úspešný september tohto roka.

Výkony v drese MŠK Žilina mu vyniesli ocenenia pre najlepšieho hráča a najkrajší gól mesiaca v najvyššej slovenskej súťaži, vyslúžil si tiež premiérovú pozvánku do seniorskému národného tímu.

V troch septembrových ligových zápasoch strelil dva góly a pridal asistenciu, za Slovensko nastúpil v oboch dueloch Ligy národov proti Azerbajdžanu (1:2) a Bielorusku (1:1).

"Veľmi ma to prekvapilo a mám z toho radosť. Samozrejme, nie je to iba moja zásluha. Tieto ceny patria celému mužstvu. Pracujeme spoločne, aby sme sa posúvali dopredu. Vďaka patrí aj trénerom, ktorí nás podporujú a vedú tým správnym smerom.

Verím, že takýchto mesiacov zažijem viac. Všetci v Žiline túžime po tom, aby sme dosahovali úspechy ako tím a takisto ako jednotlivci. Je jedno, kto získa trofeje, ale vždy nás poteší, keď cena príde do našej šatne.

Bez mužstva by som nič nedokázal. Jednotlivci vždy vyskočia vtedy, keď dobre hrá mužstvo," povedal 23-ročný krídelník o svojich oceneniach pre oficiálny web Fortuna ligy.

Ďuriš vníma svoje prvé reprezentačné zápasy ako užitočnú lekciu. "Pre mňa bolo úžasné už len to, že som mohol sledovať najlepších a to nielen v zápasoch. Videl som, ako pracujú na tréningu, ako sa správajú mimo ihriska, ako na sebe pracujú a ako sa stravujú.

Zo všetkého som sa snažil vziať si pozitívny príklad. Zistil som, aké ťažké to je na tejto úrovni. Nie je jednoduché hrať proti hocijakému súperovi v reprezentácii. Aj tí z nižších poschodí sú dnes nepríjemní v tom, že dobre bránia, sú organizovaní a čakajú na vašu chybu," uviedol rodák z Bytčice pri Žiline, odkiaľ pochádza aj bývalý slovenský reprezentant Marek Mintál.

Po vydarenom septembri prišiel pre "šošonov" menej úspešný október, v lige doposiaľ zaznamenali remízu a dve prehry a vo 4. kole Slovenského pohára ich vyradil druholigový Šamorín.

"Atmosféra v šatni je fajn. Vieme, čo nás čaká v ďalších zápasoch. Musíme hrať lepšie ako naposledy, len tak pritiahneme fanúšikov na tribúny. Chceme nadviazať na dobré výkony, ktoré sme predvádzali predtým.

Prekážky vás posúvajú ďalej. Chceme sa vrátiť na víťaznú vlnu," dodal Ďuriš, ktorý odohral v najvyššej slovenskej súťaži 98 duelov a strelil v nich 24 gólov. V 14 zápasoch sezóny 2022/2023 skóroval päťkrát.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ďuriša veľa naučila reprezentácia. Ocenenie ho prekvapilo