Očakávaný vyhadzov. Pavel Vrba po domácom debakli skončil na lavičke Zlína

Pavel Vrba.
Pavel Vrba. (Autor: SITA/AP)
SITA|24. okt 2023 o 11:47

Prehra Zlína 5:9 s Mladou Boleslavou definitívne odstavila niekdajšieho kouča Žiliny či Púchova.

PLZEŇ. Český futbalový tréner Pavel Vrba, ktorý v minulosti na Slovensku viedol hráčov Púchova či Žiliny a bol tiež asistentom pri reprezentácii SR, už nie je vo vlasti kormidelníkom prvoligového Zlína.

Päťdesiatdeväťročný rodák z Přerova neustál víkendový domáci debakel, keďže jeho zverenci podľahli hráčom Mladej Boleslavi 5:9.

Vedenie klubu ho odvolalo v pondelok.

"Vedenie klubu ďakuje Pavlovi Vrbovi za odvedenú prácu pre futbal v Zlíne a v ďalšom pôsobisku mu praje to najlepšie," uviedol na webe prvoligistu viceprezident klubu Zdeněk Grygera.

Pavel Vrba prišiel do Zlína vlani v novembri, na poste sa tak neudržal ani rok. Predtým veľmi krátko pôsobil aj v Ostrave.

Vyhadzov dostal aj v Sparte Praha (máj 2022) a bulharskom Ludogorci Razgrad (október 2020).

Futbalisti Zlína sú v tabuľke českej I. ligy po dvanástich kolách na poslednej priečke s jediným víťazstvom a hrozivým skóre 13:34.

Vrba čelil možnému odvolaniu už skôr, keďže v septembri jeho zverenci doma podľahli Plzni 1:7 a vzápätí prehrali s Ostravou 1:5.

Po sobotňajšej hanebnej prehre 5:9 údajne plánoval skončiť generálny riaditeľ Grygera, no v klube ho prehovorili, aby zostal. Odchádza teda tréner.

Podľa webu iDnes.cz je najvážnejším kandidátom na uvoľnený post Bronislav Červenka, kouč druholigového nováčika z Kroměříža.

Ten v Zlíne pôsobil ešte ako hráč a v rokoch 2015 až 2017 bol aj asistentom hlavného kormidelníka Bohumila Páníka, viedol tiež rezervu klubu.

S majiteľom zlínskeho klubu Zdeňkom Červenkom ho spája vzdialený príbuzenský vzťah.

V českej najvyššej futbalovej súťaži ide už o tretieho odvolaného trénera v tejto sezóne, už v septembri pristúpili k zmenám v Hradci Králové a Karvinej.

Tabuľka českej Fortuna ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Očakávaný vyhadzov. Pavel Vrba po domácom debakli skončil na lavičke Zlína