Arsenal viedol už o dva góly, z Anfieldu si nakoniec odnáša iba bod

Sklamaný Granit Xhaka.
Sklamaný Granit Xhaka. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. apr 2023 o 17:10

V druhom dnešnom zápase zvíťazil Crystal Palace nad Leedsom.

LONDÝN. Futbalisti Arsenalu Londýn remizovali v nedeľnom zápase 30. kola anglickej Premier League na Anfield Road s domácim Liverpoolom 2:2.

"Kanonieri" viedli 2:0, ale o plný bodový zisk ich pripravil v 87. minúte deviatym ligovým gólom v tejto sezóne Brazílčan Roberto Firmino.

Arsenal mal výborný vstup do zápasu, keď po polhodine hry viedol už 2:0 po góloch brazílskeho dua Gabriel Martinelli a Gabriel Jesus. Do prestávky dokázal zdramatizovať vyostrený duel Mohamed Salah.

Ten istý hráč mohol vyrovnať už po zmene strán, ale v 52. minúte zahodil nariadený pokutový kop. Domácim sa to nakoniec podarilo až v 87. minúte, keď sa presadil Firmino.

V šiestej minúte nadstaveného času druhého polčasu mohol strhnúť víťazstvo na stranu "The Reds" Salah, ale bod pre Arsenal zachránil skvelým zákrokom hosťujúci brankár Aaron Ramsadale.

Crystal Palace zvíťazili na pôde Leedsu United 5:1. Hostia rozhodli o svojom triumfe v druhom polčase, v ktorom sa presadili až štyrikrát. Dva presné zásahy zaznamenal ghanský krídelník Jordan Ayew.

Premier League - 30. kolo:


Leeds United - Crystal Palace 1:5 (1:1)

Góly: 21. Bamford - 53. a 77. Ayew, 45.+1 Guehi, 55. Eze, 69. Edouard

FC Liverpool - FC Arsenal 2:2 (0:2)

Góly: 42. Salah, 87. Firmino - 8. Martinelli, 28. Jesus

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Arsenal viedol už o dva góly, z Anfieldu si nakoniec odnáša iba bod