Veľký prestup. Dunajská Streda podpísala brankára za vyše dva milióny

Aleksandar Popovič.
Aleksandar Popovič. (Autor: FC DAC)
Ivan Mriška|28. júl 2023 o 15:05

Aleksandar Popovič prichádza z Partizanu Belehrad.

BRATISLAVA. Suverénne najdrahším hráčom Niké ligy bol donedávna kanonier Dunajskej Stredy Nikola Krstovič.

Jeho hodnota podľa špecializovaného nemeckého portálu transfermarkt.com dosahuje 2,2 milióny eur.

Za ním nasledoval útočník Slovana Bratislava Aleksandar Čavrič, ktorého hodnota je 1,3 milióna.

Rebríček najdrahších hráčov Niké ligy sa dnes mení. Do tímu FC DAC 1904 Dunajská Streda prichádza brankár Aleksandar Popovič, ktorého hodnota je 2,2 milióna eur, teda rovnaká, akú má Krstovič.

Srbský brankár prestupuje do Dunajskej Stredy z Partizanu Belehrad, podpísal kontrakt do leta 2026.

„Aleksandar Popovič sa po dotiahnutí všetkých formalít stal najnovšou posilou DAC-u,“ informuje web DAC.

Chytal za reprezentáciu

Dvadsaťtriročný srbský brankár začínal s futbalom v tamojšom FK Sloboda. Od roku 2015 bol jeho klubom Partizan Belehrad, kde prešiel dorasteneckými kategóriami až po áčko. Na jeseň 2017 aj 2018 hosťoval vo vtedy druholigovom FK Teleoptik Zemun.

„Debut v najvyššej srbskej súťaži si okrútil v záverečnom kole sezóny 2019/20, v ďalšom ročníku už bol jednotkou Partizanu a pridal 21 štartov. V nasledovných dvoch sezónach nastúpil spolu v 45 ligových dueloch, celkovo tak má v srbskej SuperLige na konte 67 zápasov. S Partizanom oslavoval dvakrát zisk Srbského pohára (2018, 2019),“ uvádza klubový web Dunajskej Stredy.

Dobre stavaný, 190 centimetrov vysoký brankár bol od kategórie U16 členom všetkých reprezentačných výberov Srbska, v roku 2016 chytal na ME U17. V januári 2021 sa predstavil aj v drese áčka, keď mu v prípravnom stretnutí s Panamou dal šancu tréner Ilija Stolica, od leta kouč AS Trenčín.

„Príchod do Dunajskej Stredy považujem za správny krok, pretože som stále mladý a odhodlaný ďalej sa rozvíjať, k čomu tento klub ponúka ideálne prostredie.

Našiel som tu perfektný systém práce, preto som a rozhodol prijať ponuku zo slovenskej ligy. Som veľmi šťastný, páči sa mi príbeh DAC-u, jeho systém fungovania a takisto podmienky, ktoré klub vytvára pre tréningy a zápasy.

Nejdem do úplne neznámeho prostredia, dva roky dozadu som práve na dunajskostredskom štadióne zažil debut v európskych pohárových súťažiach. Chytil som vtedy penaltu, vychytal nulu a pomohol mužstvu k postupu.

Spomienky sú teda krásne a verím, že podobných a ešte krajších momentov tu zažijem v najbližších rokoch veľmi veľa. V každom tréningu pôjdem naplno, pretože by som si rád čo najskôr vybojoval miesto v zostave a chytal pred plným štadiónom,“ povedal po podpise kontraktu Aleksandar Popovič.

Spĺňa všetky atribúty

V Dunajskej Strede bude obliekať dres s číslom 41.

„Náš cieľ bol zvýšiť konkurenciu na brankárskom poste, preto sme hľadali skúseného brankára s kvalitnou rozohrávkou aj pri napádaní, dobrého v chytaní a fyzicky silného, ktorý dominuje v šestnástke.

Aleksandar spĺňa všetky tieto atribúty, navyše pôsobenie v Partizane ho naučilo pracovať pod tlakom. Sme radi, že sa nám podarilo jeho príchod dotiahnuť. Vítam ho u nás a prajem mu veľa úspechov v žlto-modrom,“ skonštatoval Jan Van Daele, športový riaditeľ DAC-u.

Popovič bude veľkou konkurenciou pre Samuela Petráša. Dunajská Streda nastúpi v úvodnom kole Niké ligy v sobotu od 18:00 h na trávniku Michaloviec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Veľký prestup. Dunajská Streda podpísala brankára za vyše dva milióny