Má rovnakú ľavú nohu i beh. Gólovo žiari aj Pačindov brat, hoci je obranca

Adrián Pačinda (vľavo) s bratom Erikom.
Adrián Pačinda (vľavo) s bratom Erikom. (Autor: archív A.P.)
Daniel Dedina|7. apr 2022 o 07:00

Svojho času takisto zamieril z Košíc do Dunajskej Stredy.

KOŠICE. Pačinda. Priezvisko, ktoré je slovenským futbalovým fanúšikom dostatočne známe.

Erik Pačinda odohral za Košice, Dunajskú Stredu a Trnavu vo Fortuna lige takmer dvesto zápasov. Pôsobil aj v Plzni, Kielcach a francúzskom Tours.

Na konte má štyri štarty za slovenskú reprezentáciu, v ktorých sa dokázal presadiť i strelecky. Po návrate do rodných Košíc je momentálne s 15 gólmi najlepším strelcom druhej ligy.

Góly však nestrieľa len on. Darí sa aj jeho takmer o 11 rokov mladšiemu bratovi Adriánovi, ktorý je od začiatku tejto sezóny hráčom Lokomotívy Košice.

Ten do tejto chvíle zaznamenal 14 presných zásahov. V posledných piatich stretnutiach, predelených zimnou prestávkou, sa presadil 11-krát. A to nastupuje ako ľavý obranca!

Adrián Pačinda v drese Lokomotívy Košice.
Adrián Pačinda v drese Lokomotívy Košice. (Autor: facebook FC Lokomotíva Košice)

Odkukal to z veľkého futbalu

Niet divu, že pri vyslovení jeho priezviska ľudia zbystria pozornosť.

„V poslednej dobe sa mi to stáva veľmi často. Napríklad pri pozeraní videa zo zápasu počúvam: Pačinda? To je jeho brat,“ usmieva sa Adrián Pačinda.

Porovnávaniu s Erikom čelí prakticky neustále. „Týka sa to najmä ľavej nohy a rovnakého behu. On má o dosť lepšiu techniku a zažil si toho viac, ale podoba tam určite je,“ hovorí najmladší zo štyroch bratov.

Keď pred minulou sezónou prichádzal Adrián Pačinda do Prešova, vtedajší tréner Tatrana Peter Petráš sa tešil, že získal šikovného krajného obrancu.

V úvode svojho pôsobenia v Lokomotíve Košice nastupoval na krídle, ale potom sa presunul späť na svoj post. A začalo mu to obdivuhodne sypať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Má rovnakú ľavú nohu i beh. Gólovo žiari aj Pačindov brat, hoci je obranca