Guľa sa stal novým trénerom DAC. Máme vysoké ambície, hovorí

Adrián Guľa ako hlavný tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda.
Adrián Guľa ako hlavný tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda. (Autor: TASR)
TASR|15. jún 2022 o 08:45 (aktualizované 15. jún 2022 o 09:05)

Má aj opciu na ďalšiu sezónu.

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalistov Dunajskej Stredy povedie Adrián Guľa.

Ako informoval web účastníka Fortuna ligy, 46-ročný tréner podpísal s klubom zmluvu na dva roky s opciou na ďalšiu sezónu.

Guľa bol od novembra 2009 do leta 2013 trénerom v AS Trenčín, potom odišiel do Žiliny, kde strávil päť rokov. V sezóne 2016/17 získal so "šošonmi" titul.

V lete 2018 sa stal sa koučom slovenskej reprezentácie do 21 rokov, vo funkcii bol jeden a pol roka. Rovnaké obdobie pôsobil aj vo Viktorii Plzeň. Naposledy trénoval Wislu Krakow, ktorú viedol od vlaňajšieho júla do februára tohto roka.

S trénerom Guľom prichádza aj nový štáb v zložení Pavol Hrnčiarik (tréner brankárov), Martin Kojnok (kondičný tréner) a Ladislav Kubalík (videoanalytik).

Z pôvodného realizačného tímu pokračuje kondičný tréner Csaba Gábriš, Martin Raška prešiel do akadémie. V riešení je ešte asistent trénera.

"Mám veľmi príjemné pocity, teším sa na prácu pre DAC, ktorý je silný, kvalitný a rešpektovaný klub. Prichádzam s maximálnym odhodlaním urobiť všetko pre klub, pre hráčov a pre fanúšikov, aby boli šťastní a s radosťou chodili na štadión a rovnako aj domov zo štadióna.

S pocitom, že mužstvo pracuje naplno, ukazuje kvalitnú hru, rozvíja sa a je úspešné. Zhodujeme sa s vysokými ambíciami klubu dosahovať nielen špičkové výsledky, ale aj výkonnosť jednotlivcov a celého mužstva.

Verím, že pomôžem svojou časťou, aby bol DAC naďalej veľmi úspešný a rešpektovaný klub," uviedol Guľa pre web tímu zo Žitného ostrova.

DAC čaká v budúcej sezóne aj pohárová Európa. V 1. predkole Európskej konferenčnej ligy nastúpi proti tímu zo Severného Írska FC Cliftonville.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Guľa sa stal novým trénerom DAC. Máme vysoké ambície, hovorí