Sagan sa cíti sebavedomý, dnes však medzi favoritov nepatrí

V stredu pelotón na Okolo Poľska 2017 zamieri aj do kopcov.
V stredu pelotón na Okolo Poľska 2017 zamieri aj do kopcov. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
Andrej Kuzmány|31. júl 2017 o 06:44

Cyklisti v pondelok na Okolo Poľska absolvujú štyri stúpania prvej kategórie a aj cieľ sa nachádza v menšom kopci.

BRATISLAVA. Nie sú to kopce ako na Tour de France. Nemajú takú dĺžku ako napríklad výstup na Col de la Croix de Fer a ani sa ich vrchol nenachádza v takej nadmorskej výške ako na Col du Galibier.

Napriek tomu by tretia etapa pretekov Okolo Poľska mala patriť vrchárom. Na trase z Jaworzna do mestečka Szczyrk absolvujú cyklisti štyri stúpania prvej kategórie. A aj záver etapy sa nachádza v menšom stúpaní.

"Štart na hranici regiónov Malopoľsko a Silesia je jedinou rovinatou časťou pondelňajšej etapy. Čím viac kilometrov budú mať jazdci za sebou, tým viac sa bude cesta dvíhať," uvádza oficiálna stránka pretekov tourdepologne.pl.

Okolo Poľska 2017 môžu mať nového lídra

Hoci profil viac nahráva pretekárom, ktorí sa zameriavajú na umiestnenie v celkovej klasifikácii, boj o body zvedú aj cyklisti bojujúci o modrý dres najaktívnejšieho jazdca. Na trase sú totiž až tri šprintérske prémie.

Dve z nich sú pritom umiestnené ešte pred prvým stúpaním.

Najvyššie pretekári vyšliapu do výšky 929 metrov nad morom, kde sa nachádza vrchol prémie I. horskej kategórie Salmopol. Ten zdolajú v etape dvakrát.

"Nemenej atraktívny bude aj záver. Po stovkách metrov stúpania do cieľa pod hotelom Orlie hniezdo v mestečku Szczyrk môžu mať preteky nového lídra," varuje webový portál Okolo Poľska 2017.

Profil 3. etapy pretekov Okolo Poľska 2017.
Profil 3. etapy pretekov Okolo Poľska 2017. (Autor: tourdepologne.pl)
Profil posledných troch kilometrov 3. etapy pretekov Okolo Poľska 2017.
Profil posledných troch kilometrov 3. etapy pretekov Okolo Poľska 2017. (Autor: tourdepologne.pl)

Peter Sagan sa cíti sebavedomý

Štart 3. etapy pretekov Okolo Poľska 2017 je naplánovaný na 15:10. Do cieľa v Szczyrku by mali cyklisti doraziť po 19:00.

Záver môže byť zaujímavý aj pre slovenských fanúšikov - nachádza sa približne iba 40 kilometrov od slovensko-poľskej hranice.

"Cítil som dobre, takže som pred ďalšími etapami sebavedomý," hovoril v nedeľu večer Peter Sagan po tom, ako v druhej etape obsadil ôsme miesto.

Dvojnásobný majster sveta zároveň prišiel o oba dresy, ktoré po sobotňajšom triumfe vlastnil. V žltom tak v pondelok vyrazí Holanďan Danny van Poppel (Team Sky), ktorý je tiež aj lídrom bodovacej súťaže o biely dres.

Ružový dres pre najlepšieho vrchára si možno posledný raz na Okolo Poľska oblečie Martijn Keizer z tímu LottoNL-Jumbo a modrý pre najaktívnejšieho jazdca domáci poľský cyklista Adrian Kurek z CCC Sprandi Polkowive.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan sa cíti sebavedomý, dnes však medzi favoritov nepatrí