Michalovce nehrali vôbec zle, až na ten záver, vraví útočník Slovana po debakli

Na snímke vpravo Dávid Strelec (Slovan) a vľavo Martin Kolesár (Michalovce).
Na snímke vpravo Dávid Strelec (Slovan) a vľavo Martin Kolesár (Michalovce). (Autor: TASR)
SITA|12. aug 2020 o 11:34

Slovan má skóre po dvoch zápasoch 10:0.

BRATISLAVA. Úradujúci slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava začal novú sezónu vo Fortuna lige vo veľkom štýle.

Po víkendom triumfe 5:0 na pôde Nitry v prvom kole rovnakým výsledkom zdolal v druhom kole aj futbalistov Michaloviec, tentokrát však na vlastnom štadióne. Šesť bodov a skóre 10:0 znamená pre Slovan priebežnú prvú priečku v tabuľke.

"Belasí" sa síce proti Zemplínčanom ujali vedenia gólom mladíka Dávida Strelca už v tretej minúte, no hostia v prvom polčase držali krok s favoritom a vypracovali si aj niekoľko šancí.

Po zmene strán sa naplno prejavila väčšia kvalita v kádri Bratislavčanov, keď po hodine hry zvýšil na 2:0 opäť Strelec a po ňom sa medzi kanonierovi pridali aj David Holman, Aleš Ožbolt a Rafael Ratao.

Strelec: Chceli sme potešiť fanúšikov

"V Nitre sme rozhodli už v prvom polčase, teraz to bolo naopak, keď sme mali veľmi silný záver. Ukázalo sa, akú máme silu aj na lavičke, striedajúci hráči priniesli oživenie, kým súper postupne odpadol. My sme vládali, máme dostatočne nabehané.

Michalovce nehrali vôbec zle až do záverečnej fázy, keď sme ich už jednoznačne prevýšili. Išli sme až do konca naplno, pretože sme chceli potešiť ľudí, ktorí prišli na štadión. Zaslúžili si vidieť čo najviac gólov v sieti súpera,“ prezradil po súboji stále len 19-ročný mladík Dávid Strelec pre oficiálny klubový web.

Po dvoch dueloch majú na svojom konte plný počet bodov aj hráči Trnavy, ktorí si v utorok poradili s Ružomberkom. Spartak je v tabuľke druhý za Slovanom len vinou horšieho skóre (5:1). Trnavčanom v utorok vyšla odplata za prehru vo finále play off o účasť v Európskej lige 2020/2021.

Skóre stretnutia otvoril už v 7. min Ján Vlasko z pokutového kopu, poistku pridal po zmene strán Jakub Grič. Za hostí síce z penalty skorigoval Ján Maslo, ale posledné slovo mal v nadstavenom čase Erik Pačinda.

Haspra: Nepremenili sme šance

"Po prvých piatich minútach som si myslel, že to môže byť z našej strany dobrý zápas. Potom nás zastavila situácia, po ktorej súper dal na 1:0, čo nám trochu narušilo plány. Chlapcami to trocha otriaslo a prvý polčas sme sa hľadali, nevedeli sme nájsť cestu k súperovej bránke.

Druhý polčas sme chceli, aby sa chlapci upokojili, lebo atmosféra v Trnave je jedinečná a najmä na mladíkov to mohlo mať vplyv. Trnava dala na 2:0, no chceli sme zápas otočiť alebo dorovnať.

Začali sme zvyšovať obrátky a mali sme tam takých 20 minút tlak. My sme naše šance, až na pokutový kop, nepremenili. V závere sme chceli vyrovnať, ale súper dal tretí gól a zaslúžene vyhral,“ zhodnotil kouč MFK Ružomberok Ján Haspra.

V treťom utorkovom súboji sa zrodilo prekvapenie na úkor favorita, keď Žilina doma nestačila na Nitru a podľahla jej 1:2. Hrdinom hostí bol dvojgólový Michal Faško, ktorý v druhom polčase zariadil triumf pre tím spod Zobora.

Nitra chce mať vyrovnanejšie výkony

"Som veľmi rád, že sme v Žiline bodovali. Ostatné dva týždne sme si odmakali a výsledok zo soboty (domáca prehra so Slovanom 0:5, pozn.) bol veľmi krutý.

Boli sme dôslednejší, precíznejší a verili sme, že v Žiline môžeme niečo uhrať napriek tomu, že sme cez polčas prehrávali 0:1. Veľmi sme potrebovali takýto pozitívny výsledok.

Dúfam, že nás nakopne, ale chceme ostať pri zemi, nechceme byť ako na hojdačke, že sa nebudú striedať lepšie a horšie výkony a že na zápas pod Dubňom nadviažeme aj v ďalšom súboji. Verím, že sa budeme postupne zlepšovať," myslí si kouč FC Nitra Gergely Geri.

Druhé kolo futbalovej Fortuna ligy 2020/2021 dohrajú troma stredajšími súbojmi s výkopom o 19.00 h. Dunajská Streda sa predstaví na pôde FK Pohronie, Sereď v Zlatých Moravciach hostí Senicu a Trenčín na žilinskom trávniku privíta Zlaté Moravce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Michalovce nehrali vôbec zle, až na ten záver, vraví útočník Slovana po debakli