Žilina uspela v Trenčíne, pomohol jej vlastný gól aj šťastné striedanie

Radosť futbalistov MŠK Žilina.
Radosť futbalistov MŠK Žilina. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|10. apr 2021 o 17:24 (aktualizované 10. apr 2021 o 21:29)

Tri body získala aj Trnava.

BRATISLAVA. Futbalisti Žiliny zvíťazili v sobotňajšom zápase Fortuna ligy na ihrisku Trenčína 3:2. V nadstavbovej časti sú naďalej nezdolaní a na druhú Dunajskú Stredu aktuálne strácajú len tri body.  

Hostia sa dostali do vedenia už v piatej minúte. Bernát sa pekne presadil po ľavej strane, jeho spätnú prihrávku sa snažil odkopnúť Lavrinčík, no loptu prudko poslal do vlastnej siete. 

V 20. minúte bolo už 0:2, keď rýchly brejk zužitkoval poľský útočník Kurminowski. Pre neho to bol už dvanásty gól v prebiehajúcom ročníku. 

Zaujímavý moment sa udial v závere prvého polčasu. Ghali spadol v šestnástke Žiliny a hlavný rozhodca po preskúmaní videa nariadil penaltu v prospech domácich. Tú bez problémov premenil Čatakovič. 

Prvýkrát v slovenskej lige tak odpískal rozhodca penaltu po upozornení VAR.

V druhom polčase si hostia kontrolovali vývoj zápasu a výborne zasiahol do hry aj ich tréner Pavol Staňo. V 57. minúte poslal na ihrisko dvojicu Bichakhchyan - Kaprálik a práve po ich spolupráci pridal druhý menovaný tretí gól Žiliny. 

Necelú štvrťhodinu pred koncom Ghali ešte vykresal nádej Trenčín, ale jeho gólová hlavička už len zmiernila prehru domáceho tímu na 2:3.  

Trnava opäť víťazne 

V skupine o titul potvrdila úlohu favorita Trnava, ktorá zdolala Zlaté Moravce 3:0. Pripísala si tretie ligové víťazstvo v sérii a naďalej dýcha na chrbát tretej Žiline, ktorá má na konte iba o bod viac. 

Autorom víťazného gólu bol navrátilec v zostave Trnavy Ján Vlasko. V 39. minúte zahrával pokutový kop a hoci ho nepremenil, následne skóroval z dorážky. 

Krátko po návrate zo šatní si strelil vlastný gól Matej Moško a v 90. minúte uzavrel gólový účet zápasu Saymon Cabral. 

Nitru pokoril jej bývalý hráč

V skupine o udržanie predviedla vydarený obrat Sereď. S Nitrou prehrávala po polčase 0:1, ale po zmene strán v jej farbách úradoval niekdajší hráč Nitry. 

Andrej Fábry najskôr v 67. minúte vyrovnal z penalty a v záverečnej desaťminútovke si vďaka presnému centru pripísal asistenciu pri rozdielovom góle Tomáša Hučka.  

Futbalisti Pohronia potvrdili dobrú formu a v Michalovciach triumfovali 2:1. Všetko podstatné sa udialo v priebehu desiatich minút. 

V 56. minúte otvoril skóre hosťujúci Adler Da Silva, keď šikovne obišiel brankára Markoviča. O štyri minúty neskôr sa k nemu pridal James Weir, a tak domácim na body nestačil ani gól Mateja Trusu zo 66. minúty.

Nevydarené kolo z pohľadu domácich mužstiev potvrdila Senica. Ružomberku podľahla 0:1 a zostáva na chvoste fortunaligovej tabuľky. O výhre Liptákov rozhodol v 30. minúte Martin Regáli, ktorý krížnou strelou prekonal Vliegena. 

Fortuna liga - skupina o titul:

Trenčín - Žilina 2:3 (1:2)

Góly: 45. Čatakovič (z pok. kopu), 78. Ghali – 5. Lavrinčík (vlastný), 20. Kurminowski, 58. Kaprálik

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Stijn Vreven, tréner Trenčína: "Hrali sme proti technicky najlepšie vybavenému tímu v súťaži. V úvode sme dostali rýchly gól, snažili sme sa však niečo so zápasom urobiť. Prišli ďalšie góly a síce sme ešte znížili na 2:3, bolo to málo. V zadných radoch mi chýbalo väčšie odhodlanie udržať čisté konto a ochota bojovať v defenzíve o každú loptu."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Vstup do zápasu sme mali vynikajúci. Okrem pár pasáží sme boli lepšie mužstvo a pracovali sme. Prvý polčas sme podali veľmi dobrý výkon, na ktorý súper nedokázal reagovať. Druhý polčas sme sa snažili kontrolovať hru a zaslúžene sme zvíťazili."

Trnava - Zlaté Moravce 3:0 (1:0)

Góly: 39. Vlasko, 49. Moško (vlastný), 90. Saymon 

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Snažili sme sa mať zápas od prvej minúty pod kontrolou, čo sa nám darilo. Chceli sme eliminovať ich kľúčových hráčov, z hry si Zlaté Moravce dnes nevytvorili nič. Boli nebezpeční po štandardných situáciách, na ktoré sme sa tiež chystali, ale ich riešenie na ihrisku už neovplyvníte. Som rád, že sme po tomto víťazstve stále v hre o tretie miesto."

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Dnes to nebolo z našej strany dobré, akoby sme nemali silu, akoby sa zopakoval prvý polčas, keď sme tu ešte hrali prvý zápas. Keď sa bavíme o útočnej fáze, naše princípy nám začali vychádzať až od 70. minúty. Ku gólom sme súperovi veľmi pomohli. Aj to málo šancí, čo sme si vypracovali, sme nepremenili a tým pádom sme tu nemohli uspieť."

Fortuna liga - skupina o udržanie:

Sereď - Nitra 2:1 (0:1)

Góly: 67. Fábry (z pok. kopu), 84. Hučko – 45. Šefčík 

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Gergely Geri, tréner Serede: "Dnes to bol veľmi náročný zápas. Vedeli sme, že body z Pohronia musíme potvrdiť, čo nám v prvom polčase zväzovalo nohy. Po zmene strán sme sa dostali do tlaku a podarilo sa nám výsledok otočiť."

Michal Ščasný, tréner Nitry: "Do stretnutia sme vstúpili dobre. Vyhrávali sme, ale nakoniec sme inkasovali dva góly a ideme domov bez bodu. Fauly pred prvým gólom aj vylúčením boli úplne zbytočné. Dnes sme veľmi komplikovane riešili útočnú fázu."

Michalovce - Pohronie 1:2 (0:1)

Góly: 66. Trusa – 56. Da Silva, 60. Weir

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Prvý polčas bol vyrovnaný, no ja som nebol spokojný s naším výkonom. Súperovým hráčom sme dávali veľa priestoru a odohrával sa presný opak, než sme si vraveli pred zápasom o rýchlom pristupovaní k hráčom.

Na začiatku druhého polčasu to bolo lepšie, mali sme aj šancu, keď Soler nedal gól. Opäť sme doplatili na naivné chyby. Po kontaktnom góle na 2:1 sme sa ešte vrátili do zápasu, v závere sme aj mali šancu na vyrovnanie, ale nepodarilo sa nám to."

Jan Kameník, tréner FC Pohronie: "Vedeli sme, aký súper nás čaká. Očakávali sme, že budeme hľadať spôsob ako sa dostať do dobre organizovanej obrany súpera. To sa v prvom polčase aj naplnilo, ofenzíva sa končila na hranici šestnástky. Prvá polovica zápasu bola ovplyvnená nervozitou.

V druhej sa to uvoľnilo, oba tímy chceli hrať a vyhrať. Po prestriedaní sme dali dva rýchle góly, následne sme inkasovali, no záver bol opäť o nervozite. V závere nám zafungovala obrana, podržal nás brankár. Tím ukázal charakter. Myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili."

Senica - Ružomberok 0:1 (0:1)

Gól: 30. Regáli 

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Karol Praženica, tréner FK Senica: "Sme sklamaní. Zápas sme nezvládli v prvom polčase. Boli sme horší v odrazených loptách, v osobných súbojoch a nevedeli sme si zvyknúť na stiahnutú obranu súpera. Druhý polčas sme hru zjednodušili, začali sme hrať jednoduchšie, bez strát."

Ján Haspra, tréner MFK Ružomberok: "Tieto zápasy nás stoja strašne veľa síl. Trénerov psychických, hráčov aj fyzických. Dnes mi to všetko pripomínalo minulý rok, keď sme boli v podobnej situácii v Dunajskej Strede, kde sme zvíťazili 1:0.

Prvý polčas bol z našej strany dobrý, bol tam náznak návratu k našej hre. Druhý polčas neviem zhodnotiť, s futbalom mal málo spoločné. Bol zvláštny, atypický, nepríjemný a strašne málo futbalový."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Žilina uspela v Trenčíne, pomohol jej vlastný gól aj šťastné striedanie