Kde je Moha? Tréner netuší a hráč zdieľa fotky zo Španielska

Moha.
Moha. (Autor: TASR)
Michal Šášky|26. apr 2021 o 07:55

Blíži sa koniec Maročana v Slovane?

BRATISLAVA. Marocký futbalista Mohammed Rharsalla Khadfi sa dostával do formy. Po tom, ako väčšinu jesennej časti len presedel na lavičke náhradníkov, odštartoval jar vo veľkom štýle.

V prvých troch kolách ešte vyšiel strelecky naprázdno, ale následne sa presadil v štyroch stretnutiach po sebe. Jeden gól dal Dunajskej Strede a Žiline, dvakrát skóroval proti Trenčínu i Zlatým Moravciam.

V domácom zápase proti ViOn-u navyše podľa oficiálnych zápasových štatistík predviedol najlepší výkon spomedzi všetkých hráčov v sezóne.

V ďalších ligových dueloch proti DAC-u a Trnave neskóroval, v pohárových súbojoch s Liptovským Mikulášom a Petržalkou odohral len záverečné minúty.

V nedeľu na ihrisku Žiliny ani len nefiguroval na zápasovej súpiske, a tak sa začal skloňovať možný koniec Maročana v belasom drese.

Milanič: Netuším, kde je

Pri absencii Mohu nastúpil na krídle najlepší strelec Slovana Rafael Ratao, ktorý sa aj gólovo presadil. O víťazstve napokon rozhodol uzdravený Vladimír Weiss, keď v závere premenil pokutový kop.

Na hviezdu Slovana sa pýtali aj novinári na tlačovej konferencii po zápase. Zisťovali, či najlepší jarný strelec bratislavského klubu nie je zranený.

"Nevidel som ho posledné tri dni. Neviem, čo s ním je," prekvapil reakciou slovinský tréner Slovana Darko Milanič.

Bratislavský klub na oficiálnej webovej stránke a ani na sociálnych sieťach, napriek mnohým komentárom fanúšikov, dosiaľ na situáciu nereagoval.

Odletel do Španielska

Zistiť, kde sa Moha nachádza, pritom nie je veľmi náročné. Na svoj účet na sociálnej sieti Instagram, kde má viac ako 20-tisíc sledovateľov, síce už týždeň neuverejnil nový príspevok, avšak s príbehmi nezaháľa. 

Od stredy pridáva fotografie zo Španielska, jednu zo záhrady v Granade pridal aj v čase stretnutia Slovana so Žilinou.

Maročan ešte v decembri minulého roka priznal finančný spor so Slovanom. Označil to za dôvod, prečo od začiatku októbra odohral dokopy len 59 minút.

"Pre každého, kto sa zaujíma o to, prečo nehrám - je to pre pretrvávajúce finančné problémy medzi mnou a Slovanom. Klub sa bezdôvodne rozhodol, že nebudem hrať," uviedol na sociálnej sieti.

Podľa vtedajšej reakcie klubu však Moha vynechával tréningy, vymýšľal si výhovorky a nebol adekvátne pripravený.

"Moha, žiaľ, nebol vhodne mentálne nastavený a mysľou prítomný v Slovane tak, aby bol pre mužstvo na ihrisku prospešný. Musím skonštatovať, že sa nesprával ako profesionál," reagoval Kmotrík ml., k finančným sporom sa však nevyjadril.

Či však súvisí súčasný odchod hráča zo Slovenska so spomenutými nezhodami s klubom zatiaľ môžeme len hádať.

V zime sa skloňoval aj potenciálny odchod Mohu do zahraničia, medzi adeptami sa spomínala česká Sparta Praha či španielske tímy.

Slovan ale napokon neuvoľnil žiadneho zo svojich dôležitých hráčov, vrátane slovenského reprezentačného brankára Dominika Greifa.

Ten tiež mohol už dnes na sociálne siete nahrávať fotografie zo Španielska, keďže v závere prestupového obdobia bola na spadnutie dohoda s druholigovou Malorkou. Napokon však Slovan tento transfer neodobril. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Kde je Moha? Tréner netuší a hráč zdieľa fotky zo Španielska