Slovanu stačil gól z prvej minúty, obranca Žiliny strelil parádny gól

Futbalisti Slovana Bratislava.
Futbalisti Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|22. aug 2021 o 20:20 (aktualizované 22. aug 2021 o 23:40)

Vladimír Weiss st. pochválil súpera.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Fortuna ligy nad domácim ŠKF Sereď 1:0. Pripísali si tak na konto štvrté ligové víťazstvo v tomto ročníku a ako jediní ešte nezaváhali. 

Slovan išiel podobne ako v domácom dueli s Michalovcami do vedenia už pred uplynutím prvej minúty. Dlhú prihrávku Lichého za obranu si spracoval Dejan Dražič, obišiel brankára a pohodlne skóroval. 

Tlak Bratislavčanov neutíchal. Druhý gól mohla pridať v 8. minúte čerstvá posila Andre Green, no Angličanovi nevyšiel pokus o prelobovanie Ilieva. 

Neskôr sa osmelili aj domáci futbalisti, ale Haša a následne aj Morong svojimi pokusmi minuli bránu bratislavského klubu. Osamotený Haša mal v 36. minúte na hlave vyrovnanie, ale po centri z rohu nemieril presne. 

Po zmene strán sa domáci snažili o vyrovnanie. Jureškin vyslal na Chovana v 56. minúte presnú strelu po zemi asi z dvadsiatich metrov a brankár Slovana ju s námahou vyrazil na rohový kop. 

Slovan však zápas bez väčších problémov kontroloval, Sereď do výraznejších šancí nepustil a napokon vyhral najtesnejším rozdielom.

Parádny gól obrancu Sluku 

Po nezdare v predkole Európskej konferenčnej ligy si napravili chuť futbalisti Žiliny. V domácom prostredí zdolali hráčov Senice jednoznačne 3:0. 

Prvú príležitosť však mali pod Dubňom hostia a proti pokusu Twardeka zblízka v 13. minúte musel brankár Belko ukázať svoje umenie.

Góly začali padať až po zmene strán, pričom ako prvý sa v 55. minúte presadil exportnou strelou z veľkej diaľky obranca Branislav Sluka.

Záhoráci sa nezlomili a zvýšili úsilie. Halabrín sa v 64. minúte prepracoval až k tesnej blízkosti Belka, no žilinský brankár vytesnil jeho pokus na roh. Päť minút pred koncom išiel sám na bránku Sukisa, no nevyrovnal.

Vzápätí zvýšil na 2:0 Dávid Ďuriš strelou z hranice šestnástky a definitívne priniesol pokoj na kopačky Žilinčanov. V úplnom závere ešte pridali poistku, keď po nakrátko zahranom rohovom kope skóroval obranca Jakub Kiwior.

Trenčín dohrával bez brankára

Nedeľňajší program zápasov uzavrel súboj na Žitnom ostrove, kde domáca Dunajská Streda remizovala s Trenčínom 1:1. DAC nevyhral už tri ligové zápasy v sérii, a tak mu v tabuľke patrí až ôsma priečka. 

Dunajská Streda sa musela zaobísť bez troch hráčov základnej zostavy, chýbal Kružliak, Balič aj Schäfer. Bez komplikácií sa nezaobišiel ani Trenčín, Lucas Demitra mal byť v základnej zostave, ale pri rozcvičke sa zranil. 

V 24. minúte išiel Trenčín zaslúžene do vedenia. Hostia získali loptu na strane domácich, dostal sa k nej Jakub Kadák a z hranice šestnástky prestrelil brankára.

Vyrovnanie prišlo v 33. minúte, keď po priamom kope Davisa poslal loptu hlavou do siete ukrajinský stredný obranca Danylo Beskorovainyi.

Druhý polčas začali lepšie domáci a mohli hneď aj ísť do vedenia. V 48. minúte po Ciganiksovej prihrávke trafil Nicolaescu brvno.

V 90. minúte prešiel Sharani po pravej strane, vybiehajúci Kukučka hráča fauloval, za čo videl červenú kartu. Do brány sa postavil nigérijský obranca Madu.

V posledných minútach zaúradovali emócie, aj tréner Hlinka videl žltú kartu. Ani početná výhoda nestačila Dunajskej Strede na strelenie víťazného gólu.

Fortuna liga - 5. kolo:


Sereď - Slovan Bratislava 0:1 (0:1)

Gól: 1. Dražič

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Juraj Jarábek, tréner Serede: "Boli sme na Slovan pripravení, je to šampión Slovenska. Vedeli sme, že zmenia zostavu, ale taký gól, aký sme dostali v 45. sekunde, nesmieme dostať. Ťažko sme sa dostávali vpred, chýbala kvalita vo finálnej a predfinálnej fáze. V druhom polčase sme urobili zmeny na krídlach, dostali sme sa do šance, najmä cez Potomu. Chlapcov musím pochváliť, bojovali, boli agresívni a zápas si užili. Chceli sme vyrovnať, nepodarilo sa, ideme ďalej."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Vedeli sme, že to nebude pre nás ľahký zápas, že tréner Jarábek má dobrú disciplínu a hráči Serede budú bojovať, čo sa aj potvrdilo. Stalo sa nám presne to, čo doma s Trenčínom, strelili sme rýchly gól, prišlo uspokojenie. Nemali sme okrem Hentyho strely iné šance, iba zopár centrov.

Sereď bojovala a má hráča číslo desať, ktorý je kreatívny. Pre nás je teraz každý zápas ťažký, máme veľa cestovania, nie je to výhovorka, ale fakt. Nemáme dvadsať hráčov, ale iba osemnásť, teraz sa opäť zranil Abena. Myslím si, že Sereď bude s týmto kádrom a trénerom v strede tabuľky, určite nebudú hrať o záchranu."

Žilina - Senica 3:0 (0:0)

Góly: 55. Sluka, 85. Ďuriš, 90.+1 Kiwior. 

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Dunajská Streda - Trenčín 1:1 (1:1)

Góly: 33. Beskorovainyi - 24. Kadák

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Antal Németh, DAC: "Súhlasím s kolegom. V prvom polčase bol Trenčín lepší. Urobili sme veľa chýb, zaostali sme v ofenzíve. V polčase som sa snažil pomôcť a vyšlo to. V druhom polčase sme mali aj šance, darilo sa nám, aj keď sme robili technické chyby. Potešili ma dve veci. Prvá, že sa fanúšikovia vrátili na tribúny. Druhá vec bola mentalita a bojovnosť."

Peter Hlinka, Trenčín: "Z môjho pohľadu sme videli zaujímavý zápas. V prvom polčase moje mužstvo dominovalo, nevidel som veľké šance u súpera. Dali sme aj pekný gól. Zápas sa otočil v druhom polčase, bola tam fáza, keď Dunajská Streda dominovala. V druhom polčase bola situácia klasicky 50 na 50. Boli tam dobré momenty, diváci videli dobrý zápas, išlo sa hore-dole. Remíza je zaslúžená."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovanu stačil gól z prvej minúty, obranca Žiliny strelil parádny gól