V Premier League debutoval ako 17-ročný. Slovan získal historicky prvého Angličana

Andre Green.
Andre Green. (Autor: ŠK Slovan Bratislava)
Sportnet|19. aug 2021 o 19:27 (aktualizované 19. aug 2021 o 19:45)

Bratislavský klub dotiahol možno najťažší prestup.

RATISLAVA. Už vo štvrtok ráno sa jeho meno objavilo na súpiske Slovana Bratislava na webe UEFA.com. Necelé dve hodiny pred zápasom klub oficiálne potvrdil príchod novej posily. 

Do kádra Vladimíra Weissa pribudol 23-ročný anglický krídelník Andre Green. 

Ako informuje oficiálny web klubu, do tréningu sa zapojí po prvom zápase s Olympiakosom Pireus v play off Európskej ligy, avšak mal by byť k dispozícii pre odvetu.

VIDEO: Pozrite si najlepšie momenty Andreho Greena

Greena predstavil Slovan na svojom webe ako "atletický typ hráča, schopný nastúpiť na ľavom i pravom krídle".

Bratislavský klub mal o futbalistu interes už v zimnom prestupovom období, hráč však uprednostnil zotrvanie na Britských ostrovoch. Záujem o krídelníka malo mať vtedy viacero európskych klubov. 

Green sa v zime upísal tímu Sheffield Wednesday, ktorý neúspešne bojoval o záchranu v druhej anglickej lige. Po vypadnutí do League One bol Slovan v rokovaniach o prestup hráča úspešný.

„Bol to jeden z najnáročnejších transferov, ktoré sme dosiaľ realizovali. Naším cieľom bolo stihnúť Andreho dopísať na súpisku tak, aby bol trénerovi Weissovi k dispozícii na odvetu s Olympiakosom. Transfer sme uzavreli doslova pár minút pred uzávierkou súpisky. Využili sme všetky naše kontakty a vyvinuli sme maximálne úsilie, aby to zapadlo v posledných sekundách,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Green podpísal v Slovane dvojročný kontrakt s dvojročnou opciou, trénerovi Weissovi bude k dispozícii už na nedeľňajší zápas so Sereďou.

Pre bratislavský klub ide podľa portálu Worldfootball.net o vôbec prvú posilu z Britských ostrovov.

Odchovanec anglického klubu Aston Villa debutoval za tento klub v Premier League, keď mal len 17 rokov. V začiatkoch kariéry hosťoval v Championship, hrával za Portsmouth, Preston či Charlton. Na jar 2019 pomohol Aston Ville k návratu medzi anglickú elitu cez play off.

V Premier League má na konte dva štarty, v anglickej Championship odohral 66 zápasov.

Anglicko reprezentoval v mládežníckych kategóriách U16 až U20, na konte má 20 štartov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Premier League debutoval ako 17-ročný. Slovan získal historicky prvého Angličana