Slovan vyhral štvrtý zápas v rade, Trnava strelila Seredi šesť gólov

Radosť futbalistov ŠK Slovan Bratislava.
Radosť futbalistov ŠK Slovan Bratislava. (Autor: Martin Baumann - TASR)
Sportnet|5. dec 2020 o 17:12

Žilina a Senica prišli o triumf v závere.

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sú aj naďalej na čele tabuľky Fortuna ligy. V sobotňajšom zápase zdolali na Tehelnom poli AS Trenčín 2:0.

Slovanisti vedú tabuľku s trojbodovým náskokom pred Dunajskou Stredou. DAC má však k dobru nedeľňajší domáci duel so Zlatými Moravcami.

Slovan mal prevahu už v úvode duelu a do vedenia sa dostal v 21. minúte zásluhou Holmana. Rovnaký hráč poistil výhru domácich gólom v nadstavenom čase.

Fortuna liga: TOP momenty zo zápasu Slovan Bratislava - AS Trenčín: fotogaléria

5.12.2020

Hráči Spartaka Trnava si zastrieľali, keď na pôde Serede vyhrali vysoko 6:2. Hostia vstúpili do stretnutia excelentne a už v 10. minúte vyhrávali o dva góly. Dvoma zásahmi pomohol Trnave k vysokému triumfu Saymon.

Domáca Sereď si dala až dva vlastné góly, ale vo svojich radoch mala tiež dvojgólového strelca. V záverečných minútach sa dvakrát presadil Pankaričan.

Žilinčania remizovali v Michalovciach 1:1. Hostí poslal do vedenia Bernát, ale tesne pred koncom vyrovnal Taiwo. Domáci vycítili šancu aj na druhý gól, nasledovali ďalšie útočné centre, ale skóre sa už nezmenilo.

Futbalisti Pohronia vyhrávali doma nad Ružomberkom už od 2. minúty, ale po štvrťhodine bolo už vyrovnané. Domáci šli do vedenia aj druhý raz, ale Ružomberok opäť vyrovnal na konečných 2:2. Oba góly hostí strelil Regáli.

Remíza sa zrodila aj v dueli medzi Nitrou a Senicou. Domáci Nitrania vyrovnali až v nadstavenom čase zásluhou Faška.

Fortuna liga 2020/2021 - 16. kolo:

Slovan Bratislava - Trenčín 2:0 (1:0)

Góly: 21. a 90.+2 Holman (prvý z 11 m)

Rozhodovali: Očenáš - Kováč, Jánošík, ČK: 82. El Mahdioui, bez divákov

Slovan: Greif - Pauschek, Abena, Bajrič, De Marco - Nono (64. Rabiu), de Kamps - Holman - Daniel (81. Čavrič), Strelec (64. Medved), Ratao

Trenčín: Šemrinec - Slávik (74. Mazanovský), Križan, Šulek, Pirinen - El Mahdioui, Zubairu - Kadák (84. Čatakovič) - Ghali (69. Gaži), Depetris (69. Ikoba), Tučný (84. Gajdoš)

Hlasy po zápase

Darko Milanič, tréner Slovana: "Súhlasím, že sme videli zápas dvoch polčasov. Prvý bol z našej strany veľmi dobrý, kontrovali sme hru, boli sme aktívni, len sme mali mať lepšie riešenia v šestnástke Po prestávke to už z našej strany bolo horšie, nevychádzali nám veci, ktoré nám predtým išli. Koniec koncov sa teším z troch bodov, hrali sme proti dobrému mužstvu."

Stijn Vreven, tréner Trenčína: "V prvom rade chcem pogratulovať Slovanu k víťazstvu. Videli sme dva rozdielne polčasy, v prvom sme mali veľký rešpekt zo súpera, nehrali sme kombinačne. Dostali sme gól z penalty, ktorá podľa mňa nebola.

V druhom polčase sme stratili rešpekt, hrali sme lepšie. Ukázali sme srdce a napriek prehre som svojim spôsobom šťastný. Hrali za nás totiž mladí hráči, jeden mal 16 rokov, druhý 17, ďalší 20. A to je pre budúcnosť trenčianskeho futbalu dobré."

Michalovce - Žilina 1:1 (0:0)

Góly: 86. Taiwo - 51. Bernát

Rozhodovali: Kráľovič - Bednár, Straka, ŽK: Phillips, Vaško - Sluka, Gono, bez divákov

Michalovce: Markovič - Siopis (54. Kolesár), Pino Soler, Vaško, Vojtko - Neofytidis (74. Žofčák) - Bednár (82. Ivanov), Phillips, Begala (46. Taiwo) - Trusa, Tandir (82. Popovic)

Žilina: Petráš - Vallo, Minárik, Kiwior, Sluka - Gono (68. Paur), Fazlagič, Bernát (72. Iľko) - Rusnák (71. Bičachčjan), Kurminowski (84. Kaprálik), Ďuriš

Hlasy po zápase

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: "Mojim hráčom nemám čo vytknúť. Išli za víťazstvom, ale nevyšlo to. Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý, mali sme v nich tri príležitosti na otvorenie skóre. Chýbali však góly a aj na ten jeden sme sa veľmi nadreli. Na to, aký bol ťažký terén, mal zápas dobrú úroveň. Som spokojný s výkonom, ale sklamaný z výsledku, pretože sa nám nepodarilo vyhrať."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Terén nedovolil hrať kombinačný futbal, ale napriek tomu sme sa snažili a boli sme blízko k trom bodom. To sa nám nepodarilo, ale chlapcom som poďakoval za výkon. Obe mužstvá sa snažili strhnúť výsledok na svoju stranu, napokon to nevyšlo ani jednému. Škoda posledných desiatich minút, ktoré sme nezvládli. Takéto zápasy však budujú morálny charakter tímu. Museli sme v ňom bojovať a aj sme bojovali."

Pohronie - Ružoberok 2:2 (1:1)

Góly: 2. Weir, 52. Fadera - 15. a 55. Regáli

Rozhodovali: Glova - Vorel, Perát. ŽK: Mazan, Jacko - J. Maslo, Takáč, Regáli, Mojžiš, Kochan, Kostadinov, bez divákov

Pohronie: Jenčo - Obročník (77. Chríbik), P. Pavlík, Jacko - Blahút, Bangala (90.+ K. Matić), Weir, Župa (67. Audino) - Mazan, Bimenyimana, Fadera

Ružomberok: Krajčírik - Mrva, J. Maslo, Mojžiš - Kochan - Gerec (77. Bobček), Kostadinov, Takáč (88. Múdry), Ďungel (60. Kmeť) - Almási (60. Kojnok), Regáli (88. Boďa)

Hlasy po zápase

Jan Kameník, tréner Pohronia: "Do zápasu sme dobre vstúpili, vychádzal nám náš taktický plán. Mali sme hernú prevahu, dostávali sme sa do šancí. Súper však mal prevahu hlavne v strede poľa, no celkovo lepšie vyznel prvý polčas v náš prospech. V druhom sa už hra vyrovnala. Bolo to nahor - nadol. Ofenzíva striedala defenzívu a naopak.

Za stavu 2:2 sa oba tímy snažili strhnúť všetky body na svoju stranu. My sme tam prežili jednu vyloženú šancu súpera, na druhej strane sme tam mali skrumáž, z ktorej sme mohli skórovať. Škoda, že sme za stavu 2:1 darovali hosťom gól. Potom je to už proti kvalitnému tímu, akým je Ružomberok zložité."

Marek Sapara, zastupujúci tréner Ružomberka: "Chystali sme sa na veľmi náročný a ťažký zápas, čo sa aj potvrdilo. Súper nás dobre napádal, predviedol agresívny výstup, má silné individuality. My sme v prvom polčase často prehrávali súboje, nemali sme odrazené lopty. Boli sme trošku pomalší. V druhom sa to zlepšilo.

Vyrovnali sme sa domácim a pri lepšej potencii útočiacich hráčov a premenení asi troch vyložených šancí sme mohli duel zvládnuť ešte lepšie. Vďační sme aj za bod s náročným súperom na náročnom teréne. Náš hlavný kouč Ján Haspra nám chýbal už počas tréningov i v zápase nám chýbala jeho osobnosť, skúsenosti. Bola to pre náš asistentov náročná úloha."

Sereď - Trnava 2:6 (0:4)

Góly: 75., 89. Pankaričan - 5., 45.+ Saymon, 10. Adekuoroye (vlastný), 43. Michalík (vlastný), 69. Yusuf, 88. Pačinda

ČK: 45.+ Adekuoroye - 75. Tuma obaja po druhej ŽK

Rozhodovali: Prešinský - Somoláni, Borsányi, ŽK: Adekuoroye, Michalík - Tumma, Kóša, bez divákov

Sereď: Yakubu - Mečiar (30. Slaninka), Ba, Michalík (79. Jarovič), Morong - Adekuoroye, Tatranský (30. Potoma) - Iván, Šumský (46. Pankaričan), Bušnja - Jureškin (46. Duranski)

Trnava: Rusov - Miković (61. Tsaousis), Tumma, Grič (80. Mihal), Turňa - Savvidis (61. Kóša) - Saymon (76. Jónsson), Kolesár, Bukata, Yao (76. Pačinda) - Yusuf

Hlasy po zápae

Peter Lérant, tréner Serede: "Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas. Bol to náš tretí zápas za šesť dní. Bohužiaľ inkasovali sme hneď v úvode. Celý zápas ovplyvnila situácia pri druhom góle, ktorý ako nám ukázalo video nebol. Tak to však vo futbale chodí, raz si hore raz dole. Dnes v podstate nie je čo hodnotiť, môžem len pogratulovať súperovi k víťazstvu."

Norbert Hrnčár, tréner Trnavy: "Z našej strany vynikajúci prvý polčas. Hrali sme efektívne a využili sme šance. Vyšlo nám v podstate všetko, čo sme si predsavzali. Po zmene strán sme pridali ešte ďalšie dva góly, i keď aj my sme v závere dvakrát inkasovali."

Nitra - Senica 1:1 (0:1)

Góly: 90.+ Faško - 31. Malec

Rozhodovali: Sedlák - Weiss, Hrmo, ŽK: Podhorin - Kopečný, bez divákov

Nitra: Harush - Magda, Kolčák, Podhorin, Kuník (81. Tancík) - Mustafič, Adamec - Záhumenský (46. Chobot), Faško, Šefčík (46. Gatarič) - Franko (81. Vrábel)

Senica: Fryšták - Kopečný, Asanovič, Carrillo, Šimčák - Gallovič, Totka (90.+ Mašulovič) - Piroska, Fort (66. Yenne), Košťál (71. Duda) - Malec

Hlasy po zápase

Michal Faško, hráč Nitry: "Cítili sme vplyv výmeny trénera, bol u nás obľúbený, no nestotožňoval sa s určitými vecami. Veľmi do toho nevidím ani sa do toho nechcem rýpať, pracovali sme normálne aj pod trénerom Galádom. Vplývalo to na hráčov, určite nie sme skúsený tím. Napriek tomu sme sa s tým popasovali, škoda, že sme nevyhrali, mohlo sa o nás písať v pozitívnejšom svetle."

Tomáš Malec, hráč Senice: "Dali sme gól, vyhrali sme polčas. Nitra nás v prvom polčase dobre zatlačila, no ustáli sme to, dali sme gól. Tlačili sme sa do druhého gólu, dali sme tam tyčku, po ktorej sme akosi upadli. Nechceli sme, aby na nás tlačili, čo sa však stalo.

Ak nedáme druhý gól, musíme to udržať dokonca. Posledných 10 minút sme hrali ako deti, veľakrát sme takto stratili body v závere a opäť sa stalo to isté. Mali sme to udržať na 1:0 alebo 2:0, ale to sme nezvládli a inkasovali sme."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan vyhral štvrtý zápas v rade, Trnava strelila Seredi šesť gólov