Slovan rozhodol šláger v závere, Michalovce dosiahli historické víťazstvo

Momentka zo zápasu Slovan Bratislava - MŠK Žilina.
Momentka zo zápasu Slovan Bratislava - MŠK Žilina. (Autor: TASR)
Sportnet|16. dec 2020 o 16:10

Ružomberku nepomohol ani hetrik Regáliho.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase 18. kola najvyššej slovenskej súťaže nad MŠK Žilina 3:2.

Potvrdili tak pozíciu jesenného majstra súťaže a hoci nemali najlepší úvod do sezóny, aktuálne majú pred Dunajskou Stredou náskok piatich bodov.

Na Tehelnom poli padli pekné góly a tesne pred koncom to vyzeralo na remízu.

Vo štvrtej minúte nadstaveného času však unikol Aleksandar Čavrič a v dobrej pozícii našiel Rafaela Rataa, ktorý aj so šťastím strelil gól.

Loptu síce vykopol z brány hosťujúci Benson Anang, ale hlavný rozhodca usúdil, že lopta bola celým objemom za bránkovou čiarou.

Lukáš Pauschek (vpravo) sa teší so strelcom gólu Erikom Danielom.
Lukáš Pauschek (vpravo) sa teší so strelcom gólu Erikom Danielom. (Autor: TASR)

Ešte viac gólov padlo v Michalovciach, kde domáci zdolali Ružomberok 4:3.

V predošlých 17 vzájomných zápasoch počas päť a pol roka desaťkrát prehrali, sedemkrát sa zrodila remíza a až teraz sa dočkali prvého víťazstva.

V drese ružomberskom drese strelil tri góly Martin Regáli, ale na body to nestačilo. Michalovce sa dočkali vôbec prvého ligového víťazstva od 31. októbra, keď uspeli v Trnave tesne 2:1. Paradoxom je, že Regáli sedem sezón pôsobil v Michalovciach.

Lídrom domáceho tímu bol skúsený Igor Žofčák, ktorý v prvom polčase prihral na dva góly a v 48. minúte vyrovnal z bieleho bodu na priebežných 3:3. O víťazstve Michaloviec rozhodol v 78. minúte Abdulrahman Taiwo.

Jesennú časť úspešne ukončili aj Trenčania, ktorí zdolali hráčov Nitry 2:1.

Zaujímavé je, že v sezóne majú na konte doposiaľ len štyri triumfy, pričom polovicu z nich dosiahli práve proti mužstvu spod Zobora.

Na gól Abdula Zubairua síce odpovedal v 73. minúte Alen Mustafič, ale v závere rozhodol zápas v prospech Trenčína Hamza Čatakovič.

Fortuna liga - 18. kolo:

Slovan Bratislava - Žilina 3:2 (0:1)

Góly: 48. Daniel, 65. Daniel, 90.+4 Ratao - 38. Bernát, 84. Fazlagič

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze

Hlasy po zápase:

Darko Milanič, tréner Slovana: "Bol to výborný zápas dvoch dobrých tímov. Vedeli sme, že Žilina je nebezpečná. Začali sme dobre, ale mali sme dať viac gólov. Potom sme sa dostali pod tlak a dostali sme gól. Cez polčas som hráčom povedal, že to zlomíme. Bolo to pre mňa aj pre hráčov emotívne víťazstvo. Ale páči sa mi, akým štýlom hry sa Žilina prezentuje."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Ťažko sa mi hodnotí zápas, v ktorom sme dostali gól v posledných sekundách. Dnes to bol zápas dvoch polčasov. Na začiatku prvého polčasu sme nehrali svoju hru, boli sme vystrašení, paradoxne sme vyhrávali 1:0.

V prvom polčase bol Slovan lepší. Potom sme chceli niečo zmeniť, dostali sme sa do tempa, mali sme šance. Nezvládli sme záver, to mi je za chlapcov veľmi ľúto. Taký je futbal, teraz nám je do plaču, ale ak budú chlapci pracovať, výsledky sa dostavia."

Michalovce - Ružomberok 4:3 (2:3)

Góly: 25. Vaško, 33. Tandir, 48. Žofčák (11 m), 78. Taiwo - 20., 35. a 44. Regáli

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po zápase:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Blahoželám chlapcom k trom bodom a víťazstvu, ktoré je pre nás veľmi dôležité. Konečne sa nám podarilo zdolať Ružomberok, za čo som rád. Dnes dominovala ofenzíva nad defenzívou.

Súperovi sme dovolili trikrát skórovať, čo je veľa, ale vyšli nám štandardné situácie. V prestávke sme nabádali hráčov, aby pokračovali vo svojej hre, pretože ani v prvom polčase to nebolo zlé. Teraz nás čaká oddych, stretneme sa 8. januára."

Ján Haspra, tréner MFK Ružomberok: "Jesennú časť sme chceli ukončiť dobrým výsledkom, no to sa nám nepodarilo. S niektorými fázami hry sme síce boli spokojní, ale to nestačilo. Prvý polčas bol bláznivý, viedli sme po ňom 3:2.

Do druhého sme chceli čo najdlhšie držať tento výsledok, ale stal sa pravý opak. Súper vyrovnal na 3:3, potom to bolo o tom, že kto dá gól, ten vyhrá. Gratulujem k domácim k víťazstvu, my si musíme vysvetliť niektoré veci."

Nitra - Trenčín 1:2 (0:0)

Góly: 73. Mustafič - 60. Zubairu, 87. Čatakovič

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Hlasy po zápase:

Ivan Galád, tréner FC Nitra: "Chlapci mali dobrý prístup k zápasu a veľkú túžbu zvíťaziť. Trenčín sa v druhom polčase trošku rozohral. Som osobne smutný z výsledku. Verím v lepšie časy v Nitre, pretože tu trénujem deväť rokov a takúto zlú sériu sme tu dlho nemali. Verím, že sa to zmení a snáď sa niektoré veci upravia. Nitra bude stále dobrý klub."

Stijn Vreven, tréner AS Trenčín: "Som šťastný, že sme vyhrali. Náš tím je zložený z mladých chlapcov a dnes som na nich hrdý. Šance mali oba tímy, ale šťastie sa dnes priklonilo na našu stranu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan rozhodol šláger v závere, Michalovce dosiahli historické víťazstvo