Žilina vysoko porazila Senicu, Spartak otočil nepriaznivé skóre

Zápas Serede a Pohronia.
Zápas Serede a Pohronia. (Autor: TASR/Martin Palkovič)
TASR|31. aug 2019 o 21:38

Fortuna liga pokračovala 7. kolom.

TRNAVA. Futbalisti FC Spartak Trnava zdolali v sobotnom domácom stretnutí 7. kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce 2:1.

Otočili nepriaznivý vývoj, keď na vedúci zásah hosťujúceho Mateja Trusu odpovedali v druhom polčase kapitán Bogdan Mitrea z jedenástky a Emir Halilovič. Trnava si pripísala štvrté víťazstvo v sezóne, Michalovce naopak štvrtú prehru.

Hráči MŠK Žilina zvíťazili na vlastnom štadióne nad FK Senica vysoko 5:0.

ŠKF iClinic Sereď a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa remizovali v Myjave 3:3.

Výsledok stanovil gólom v nadstavenom čase hosťujúci Patrik Jacko.

Oba tímy sa nedočkali plného bodového zisku ani vo štvrtom zápase za sebou, Sereď figuruje na siedmej priečke s ôsmimi bodmi, nováčik z Pohronia nazbieral o dva body menej a je na ôsmom mieste.

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble zvíťazili nad MFK Ružomberok 4:2. Domáci viedli už o štyri góly, hostia síce znížili manko na polovicu, ale výsledok už neotočili.

Zlaté Moravce dosiahli štvrté víťazstvo v ročníku a s trinástimi bodmi okupujú štvrtú pozíciu, Ružomberok od úspechu v 1. kole zabodoval už len vďaka dvom remízam, z predchádzajúcich piatich zápasov prehral v štyroch.

Fortuna liga - 7. kolo

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)

Góly: 60. Mitrea (z 11 m), 76. Halilovič - 30. Trusa. Rozhodovali: Ochotnický - Ferenc, Vítko, ŽK: Lovat - Grič, Sidibé, 3228 divákov

Trnava: Rusov - Diogo, Mesík, Mitrea, Záhumenský (42. Tavares) - Dangubič, Tešija, Halilovič, Lovat - Sobczyk (84. Gamboš), Yilmaz (73. Oršula)

Michalovce: Kira - Grič, Carrillo, Červak - Rota, Savvidis, Popovits (79. Kolesár), Mavretič, Danko (71. Turik) - Žofčák (67. Sidibé) - Trusa

Hlasy po zápase:

Ricardo Chéu, tréner Trnavy: "Prvý polčas sme nehrali dobre, mali sme síce 1-2 šance, ale inkasovali sme po chybe v obrane. Najmä v strede poľa bolo tých chýb príliš veľa, preto som sa rozhodol ešte pred prestávkou striedať.

Chcel som vyslať signál, že nie som spokojný. Najťažšie je hrať jednoducho a to sa nám dlho nedarilo. V druhej polovici už sme hrali viac ofenzívnejšia a nátlakovo. Penalta bola podľa mňa čistá."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Nemám sa príliš k čomu vyjadrovať. Jeden pán asi chcel, aby to takto dopadlo. Penalta podľa mňa nebola a pred druhým gólom bol faul na nášho hráča. Myslím, že niektorí z rozhodcov to mali vidieť."

MŠK Žilina - FK Senica 5:0 (1:0)

Góly: 24. Boženík, 48. Ďuriš, 60. a 74. Káčer, 85. Králik. Rozhodovali: Glova - Pozor, Somoláni, ŽK: Boženík, Králik - Dias, Cascardo, Baumgartner, El Moudane, 2522 divákov

Žilina: Holec - Tomič, Kaša, Králik, Sluka - Demiri - Káčer, Bernát (71. Myslovič) - Ďuriš (77. Jánošík), Boženík, Diaz (65. Vallo)

Senica: Taborda - Cascardo, Dias, Didiba, Krč - Klapan (90. Addo) - Yenne, El Moudane, Totka (68. S. Sulley) - L. Ramirez (61. Baumgartner), Castaňeda

Hlasy trénerov:

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Obával som sa tohto zápasu, pretože všetky predošlé so Senicou boli o detailoch a rovnako aj ten dnešný. V prvom polčase nám nefungovala dobre organizácia hry, ale dobre zvládnutou štandardkou sme sa dostali do vedenia.

V druhom polčase sme zlepšili organizáciu hry a bolo to vidieť aj na ihrisku. Zlepšili sme náš výkon a za to, čo sme predviedli v druhom polčase, sme si víťazstvo zaslúžili."

Michal Ščasný, tréner Senice: "Som sklamaný, ani nie tak z predvedenej hry ako z výsledku. Nehrá sa však na to, či hráte pekne, alebo máte nejaké šance, ale či získate body alebo nie.

Výsledok je pre nás dosť krutý, pretože do stavu 2:0 sme boli nebezpeční a Žilinu sme nepúšťali do zložitejších situácií. Žilina však od stavu 2:0 a situácie, ktorá zaváňala penaltou v náš prospech, bola lepšia, nebezpečnejšia, dominantnejšia a zaslúžene vyhrala."

ŠKF iClinic Sereď - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 3:3 (1:2)

Góly: 8. Iván, 58. Ventúra, 60. Hučko - 14. Zachara, 19. Abrahám, 90.+3 Jacko. Rozhodovali: Pavlík - Vorel, Súkeníková, ŽK: Nosko (Pohronie)

Sereď: Iliev - Slaninka (90.+1 Matheus), Hučko, Ba, Lukáčik - Ventúra, Adekuoroye - Nascimento (72. Morong), Rorič, Iván (79. Rapanelli) - Špehar

Pohronie: Vantruba - Hrnčár, Nosko, Jacko, Župa - Klec, Sedláček (66. Sojka) - Mészáros (54. Mazan), Abrahám, Blahút (80. Kondrlík) - Zachara

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Ružomberok 4:2 (3:0)

Góly: 13. Brašeň, 34. Sloboda, 43. Švec, 55. Ďubek - 66. Twardzik (z 11 m), 76. Čurma. Rozhodovali: Ziemba - Hrčka, Hrmo, ŽK: Sloboda, Ďubek (obaja Z. Moravce), 1970 divákov

Zlaté Moravce: Pindroch - Čögley, Tóth (77. Pintér), Asanovič, Brašeň - Švec (75. Orávik), Sloboda, Duga (81. Richtárech), Koval - Ďubek - Jarovič

Ružomberok: Krajčírik - Čurma, J. Maslo, Twardzik, Mojžiš - Takáč - Kostadinov, Qose, Brenkus (46. Gerec), Regáli (46. Almaský) - Novotný (80. Bobček)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina vysoko porazila Senicu, Spartak otočil nepriaznivé skóre