Žilina si dala v nadstavenom čase vlastný gól a prišla o tri body, Michalovce si poradili so Sereďou

O pohárové finále zabojujú šošoni proti Michalovciam.
O pohárové finále zabojujú šošoni proti Michalovciam. (Autor: DANIEL STEHLÍK/CVAK.SK)
Sportnet|30. mar 2019 o 19:06

Žilinčania doplatili na nevyužité šance.

RUŽOMBEROK. Futbalisti MŠK Žilina remizovali na pôde MFK Ružomberok 1:1 v sobotňajšom stretnutí 2. kola v skupine o titul v slovenskej Fortuna ligy.

Dlho sa zdalo, že jediný gól duelu strelil v 40. minúte Branislav Sluka, no v samotnom závere si strelil vlastenca obranca hostí Martin Králik.

Hostia si utvorili viacero dobrých príležitostí, ale Matúš Macík viac ako raz neinkasoval a celý zápas držal svoj tím v hre o body. Žilina je na druhom mieste skupiny o titul, za prvým Slovanom Bratislava zaostáva o priepastných trinásť bodov.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce triumfovali nad hráčmi ŠKF iClinic Sereď 2:0. Skóre otvoril v 17. minúte zvnútra šestnástky kapitán domácich Igor Žofčák. V 40. minúte zvýšil vedenie Michalovčanov Jurij Zacharkiv, ktorý zblízka využil nedôtaz obrany hostí.

V druhom polčase sa hra vyrovnala, domáci si strážili dvojgólový náskok a čakali na chyby súpera. Hralo sa najmä medzi šestnástkami a diváci videli iba minimum streleckých pokusov.

V 80. minúte mohli hostia znížiť na 2:1, ich gól však neplatil pre ofsajd. Gólovú bodku za zápasom mohol dať striedajúci Sulley, v dvoch sľubných príležitostiach však neuspel.

Fortuna liga - 2. kolo nadstavbovej časti, skupina o titul:

MFK Ružomberok - MŠK Žilina 1:1 (0:1)

Góly: 90.+ Králik (vlastný) - 40. B. Sluka

ŽK: 41. Qose, J. Maslo - 86. I. Díaz, 89. Káčer, ČK: 90.+ I. Díaz (Žilina) po 2. ŽK, rozhodovali: I. Kružliak - J. Pozor, Štrbo, 1636 divákov

Ružomberok: Macík - Čurma, D. Kružliak, J. Maslo, Jonec - D. Takáč, Qose - M. Kmeť (59. Gerec), T. Kostadinov (78. Jedinák), Gál-Andrezly - Tandir (65. Mustedanagič)

Žilina: D. Holec - Kaša, Králik, Minárik - Anang, Káčer, I. Díaz, B. Sluka - Škvarka (70. Tomič), Balaj (73. Boženík), Mihalík (84. Pečovský)

Hlasy po zápase

David Holoubek, tréner Ružomberka: "Prvých desať minút sme hrali odvážne, dobre. Potom súper prevzal iniciatívu a bol kvalitnejším tímom. Z toho plynuli aj šance a my sme tomu tempu nestíhali, akurát solídne sme pracovali v defenzíve. V kabíne sme si povedali, že si musíme viac veriť a ukázať, že futbal hrať vieme, že doma dokážeme byť nepríjemným tímom. Oproti prvému polčasu sme podali lepší výkon. Možno aj preto, že sme chceli dať gól, sa k nám trochu priklonilo aj šťastie."

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Podali sme veľmi dobrý výkon, najmä v prvom polčase. Strelili sme gól, mohli sme pridať aj druhý. V druhej polovici nás súper štandardkami dostal pod mierny tlak, no mali sme tam päť-šesť veľmi dobrých akcií, ale nedotiahli sme ich do koncovky. Domáci sa po našich kontrách dostávali do protikontier, z čoho vznikali nebezpečné situácie. Okrem gólu sme Ružomberok do vážnejšej šance nepustili, vzadu sme boli kompaktní. Zápas sa lámal pri šanci, keď Tomič a Boženík išli sami na bránu, ale skončilo to až komicky. A potom, bohužiaľ, prišiel nešťastný vlastný gól."

MFK Zemplín Michalovce - ŠKF iClinic Sereď 2:0 (2:0)

Góly: 17. Žofčák, 40. Zacharkiv

ŽK: 28. Casado, 85. Kolesár, 90.+ Danko - 38. Iván, 64. St. Hillarie, 65. Kuzma, 69. Baéz, 85. Sus, ČK: 88. Sus (Sereď), rozhodovali: Hrčka - Borsányi, Vitko, 1183 divákov

Michalovce: Kira - Vojtko, Beskorovajnyj, Grič, Rota - Žofčák (61. Danko), Casado, Trusa - Kunturiotis (61. Kolesár), Zacharkiv (76. Sulley), Ch. Diarra

Sereď: P. Penksa - Sus, T. Ba, Menich, T. Hučko - Adekuoroye (61. Lukáčik), Baéz - Iván (71. Špehar), Pankaričan (46. St. Hillaire), M. Kuzma - Lačný

Hlasy po zápase

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Chceli sme hrať aktívne a myslím si, že sme do zápasu dobre vstúpili. V prvom polčase sme mohli pridať aj ďalšie góly, keby sme pri riešení situácií v útočnej fáze mali viac pokoja. V druhom polčase sme si to už postrážili, hrali sme takticky. Myslím si, že je to naše zaslúžené víťazstvo. Chceli sme vyhrať, podarilo sa nám to a už myslíme na Slovenský pohár."

Karel Stromšík, tréner ŠKF iClinic Sereď: "V prvom polčase sme veľa kazili, mali sme veľa nepresností s loptou a chýbala nám aj agresivita. To bola voda na mlyn domácich. Z toho aj pramenili dva inkasované góly. V druhom polčase to už bolo lepšie, vychádzali nám prihrávky a aj sme si vytvorili nejaké šance."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina si dala v nadstavenom čase vlastný gól a prišla o tri body, Michalovce si poradili so Sereďou