Prešov sa s najvyššou súťažou rozlúčil víťazstvom nad Michalovcami

Na snímke vľavo Lukáš Micherda (1. FC Tatran Prešov) a vpravo Ronaldo Chacón (FK Senica).
Na snímke vľavo Lukáš Micherda (1. FC Tatran Prešov) a vpravo Ronaldo Chacón (FK Senica). (Autor: TASR/Martin Palkovič)
SITA|19. máj 2018 o 19:21

Pozrite si sobotňajšie výsledky skupiny o udržanie Fortuna ligy 2017/2018.

Fortuna liga 2017/2018 - sobotňajšie výsledky >>>

PREŠOV. Futbalisti Prešova zvíťazili na ihrisku v Poprade nad hráčmi Michaloviec 2:1 v sobotňajšom zápase záverečného 10. kola nadstavbovej časti skupiny o udržanie vo Fortuna lige 2017/2018.

Do vedenia poslal Prešovčanov z pokutového kopu v 36. min Jabuk Bartek. Hosťom sa podarilo vyrovnať v úvode druhého polčasu zásluhou Dawida Kurminowského.

Misku váh na stranu Tatrana naklonil v 67. min Erik Streňo. Triumfom and Michalovcami sa Prešov rozlúčil s najvyššou súťažou.

Zemplínčania obsadili v konečnom poradí 8. miesto. Prešov sa po dvoch sezónach v najvyššej súťaži predstaví v budúcej sezóne v II. lige.

Formalita v Podbrezovej

Futbalisti Podbrezovej zdolali Zlaté Moravce 1:0. Stretnutie malo už iba formálny charakter, oba tímy svoje konečné umiestnenie v sezóne už poznali.

Podbrezová obsadila deviatu priečku, Zlaté Moravce desiatu.

Jediný presný zásah v súboji dosiahol v 15. min Michal Breznaník.

Gólová prestrelka v Nitre

Futbalisti Nitry zdolali Senicu 5:2 v sobotňajšom stretnutí. V Zlatých Moravciach viedla Nitra gólom Tomáša Vestenického, no Senica zásluhou zásahov Alana Kováča a Olivera Podhorína otočila na 2:1.

Pred prestávkou vyrovnal na 2:2 Marius Charizopulos a po zmene strán Nitra pridala ešte tri góly - do streleckej listiny sa zapísali Miloš Šimončič, opäť Tomáš Vestenický a napokon Pavol Farkaš.

Fortuna liga 2017/2018 - skupina o udržanie - sobota:

Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

/hralo sa v Poprade/

Góly: 36. Bartek (z pok. kopu), 67. Streňo - 48. Kurminowski, ŽK: 65. Streňo, 77. Petko, 90. Slančík - 23. Šimčák, 40. P. Kolesár, rozhodovali: Dohál - D. Poláček, Barenčík, 189 divákov

Prešov: Slančík - Bartek (71. Múdry), Luberda, Prikryl, Petko - Dzurík - A. Leško (73. Trapanovski), Micherda, Kraľovič - Streňo (82. Hošek), D. Keresteš

Michalovce: Bieszczad - I. Žofčák (46. Bragin), Kavka, J. Carrillo, Šimčák - A. Antonov (71. Begala) - Turík, Koscelník, P. Kolesár (46. Šosták), Niši - Kurminowski

Hlasy po zápase:

Anton Mišovec, tréner 1. FC Tatran Prešov: "Chlapci k tomu pristúpili veľmi zodpovedne. Ukázali charakter i morálku. Už v prvom polčase sme mali niekoľko šancí, napokon sme dali gól až z penalty. V úvode druhého polčasu sme spravili viacero chýb v strede ihriska a súper vyrovnal. Po viacerých remízových zápasoch sme dali víťazný gól konečne my. Síce zostupujeme do druhej ligy, no myslím si, že mnoho hráčov, najmä mladých má potenciál do budúcna."

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Myslím si, že máme za sebou celkom úspešnú sezónu. Dnešný zápas nám síce nevyšiel, ale chlapci sa výkonnostne posunuli. Priznám sa, že taký bodový zisk sme pred sezónou nečakali a teší nás to."

FK Železiarne Podbrezová - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (1:0)

Gól: 15. Breznaník, ŽK: 57. Tereščenko, 68. Sedláček, 73. Breznaník - 18. Bartolomeu, 70. M. Nikolič, rozhodovali: I. Kružliak - Vorel, Štrbo, 618 divákov

Podbrezová: M. Kuciak - Turňa, Krivák, L. Djordjevič, A. Mojžiš - Tereščenko, Sedláček - Breznaník (75. Jedinák), V. Mojžiš (84. Lepieš), Bernardina (6. Mejri) - Wiezik

Zlaté Moravce-Vráble: Pavel Kováč - Horník, Harba (62. L. Urgela), Karlík, D. Pleva - Orávik, Bariš, Ewerton Paixao da Silva, Bartolomeu (46. M. Nikolič) - O. Šašinka - Pintér

Hlasy po zápase:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Doma sme chceli tento posledný zápas zvládnuť a hráči k tomu dobre pristúpili, hlavne srdiečkom. Na strane hostí bola kvalita, chceli sme byť preto trpezliví a počkať si na šancu. Tá prišla v prvom polčase a využili sme ju. Mali sme aj ďalšie možnosti, dokonca sme prekonali znovu Kováča, ale zastúpil ho spoluhráč na čiare. Škoda našich nevyužitých príležitostí, mohli sme duel dohrávať v pokojnejšom tempe. Dal som v tomto zápase šancu aj dorastencom, bol to pre nich náročný test, takže i z tohto dôvodu ma teší, že sme toto stretnutie zvládli."

Juraj Jarábek, tréner FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble: "Zápas mal na záverečné kolo patričné tempo, náboj i agresivitu, no ihrisko nebolo najlepšie. Ku koncu už bola hra kostrbatá. Začali sme duel zle, inkasovali sme sporný gól, videli sme totiž ruku hráča, ktorý zakončoval. Mali sme potom aj my šance na vyrovnanie, ale domáci boli lepší ako celok, viac túžili po víťazstve. To asi rozhodlo. Vyhrali zaslúžene, lebo na konci mali aj brejky nás podržal brankár Kováč. My sme si vážnejšie príležitosti v závere nevypracovali. Nie je náhoda, že máme na jar šesť bodov. Mužstvo je zle poskladané, je to najhoršia jarná časť z môjho trénerského pohľadu. "

Michal Breznaník, autor jediného gólu zápasu, kapitán Podbrezovej: "Odohrali sme dobrý zápas, chceli sme ho vyhrať, veď bol posledný v sezóne a doma. Hrali sme skvele, dali sme gól a potom si to už držali, navyše sme mali aj ďalšie šance, takže môžeme byť spokojní. Jar nám vyšla dobre. Čo sa týka môjho gólu, väčšinou dávam krížnu strelu k vzdialenejšej žrdi, vyšlo mi to. Som rád, že po dlhom čase som dal gól a hlavné je, že bol víťazný."

FC Nitra - FK Senica 5:2 (2:2)

/hralo sa v Zlatých Moravciach/

Góly: 27. a 66. Vestenický, 45. Charizopulos, 56. Šimončič, 84. Pavol Farkaš - 29. A. Kováč, 40. Podhorín (z pok. kopu), ŽK: 36. Pavol Farkaš, 55. Šimončič - 35. Medveděv, 52. Otrísal, rozhodovali: Glova - Hrmo, Chládek

Nitra: Hroššo - Fabiš, Pavol Farkaš, R. Križan, Chovanec - A. Fábry (68. Machovec), Šimončič, T. Kóňa - Charizopulos (84. Vencl), Vestenický (79. M. Fábry), Militosjan

Senica: Milošovič - Medveděv (75. L. Kučera), Otrísal, Podhorín - Šefčík, Suchan, Krč (67. L. Ľupták), A. Kováč - Vaščák, Kitambala, Celis (63. Martišiak)

Hlasy po zápase:

Ivan Galád, tréner Nitry: "V športe nič nie je ľahké, ani dnešný zápas nebol ľahký. Som veľmi smutný z modelu tejto ligy, lebo skupina o záchranu stratila hlavne mediálnu a marketingovú pozornosť. Napriek tomu sa tešíme na barážové stretnutie so Žilinou, kde máme veľa priateľov."

Ton Caanen, tréner Senice: "Bol to zápas dvoch rozdielnych mužstiev. My sme potrebovali tento zápas odohrať bez zranení pre utorkovú baráž. Prvý polčas sa hral dobrý futbal s remízovým rezultátom. Po zmene strán Nitra premenila v podstate všetky šance. Škoda, že Kitambala nepremenil šancu na 3:1, potom to mohol byť v druhom polčase celkom iný zápas."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prešov sa s najvyššou súťažou rozlúčil víťazstvom nad Michalovcami