Nováčikovi z Nitry sa stále darí, doma zdolal aj Dunajskú Stredu

Futbalisti Nitry začali sezónu skvelo.
Futbalisti Nitry začali sezónu skvelo. (Autor: TASR)
Sportnet|26. aug 2017 o 20:45

V atraktívnom stretnutí v Ružomberku padlo šesť gólov.

RUŽOMBEROK. Remíza 3:3 sa zrodila v sobotňajšom zápase Ružomberka s Trenčínom v 6. kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy. Stále platí, že AS neprehral na pôde MFK už desať rokov, ale môže ho mrzieť premrhaný náskok 2:0 aj nevyužité neskoršie vedenie 3:2.

V dueli dvoch účastníkov predkôl Európskej ligy 2017/2018 v 11. minúte nedosiahol na center z rohového kopu brankár Matúš Macík a Jakub Paur otvoril skóre v prospech hostí. Už o tri minúty bolo 0:2, keď dostal prihrávku pred prázdnu bránku Rangelo Janga a nezaváhal.

Domáci sa však nevzdali. Po góle Štefan Gereca a peknej strele do šibenice Petra Gála-Andrezlyho bolo päť minút po prestávke vyrovnané.

V slušnom stretnutí bez jedinej žltej karty sa Trenčín opäť dostal do vedenia - v 56. minúte skóroval Antonio Mance. Bod pre Liptákov však zariadil hlavičkou v 84. minúte Albánec Kristi Qose.

Futbalisti FC Nitra zvíťazili nad DAC Dunajská Streda 3:1. Hostia sa v prvom polčase ujali vedenia zásluhou Erika Pačindu - bol to vôbec prvý gól v sieti Nitry v tejto sezóne. Domáci hráči však v druhej časti otočili vývoj dvoma zásahmi Filipa Balaja a jedným Mariusa Charizopulosa.

Pozrite si momentky zo súboja medzi Nitrou a Dunajskou Stredou: fotogaléria

26.8.2017

Nováčik z Nitry zostáva na čele ligovej tabuľky so šestnástimi bodmi zo šiestich duelov, Dunajská Streda je štvrtá.

Futbalisti Tatrana Prešov remizovali s tímom FK Senica 2:2. V stretnutí mužstiev, od ktorých sa v tejto sezóne napospol skôr očakávajú záchranárske práce, pritom viedli domáci 2:0.

Najprv sa presadil po tečovanej strele Roland Černák v 28. minúte, po štandardnej situácii zblízka aj Issa Adekunle v 61. minúte. Záhorákom sa však podarilo vybojovať na ihrisku NTC v Poprade bod.

V 69. minúte znížil hlavou Michal Ranko a vo štvrtej minúte nadstaveného času sa o druhý bod Senice v sezóne postaral Oliver Podhorin.

Hráči MFK Zemplín Michalovce zvíťazili nad hráčmi FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0. O góly víťazného tímu sa postarali Martin Koscelník a Igor Žofčák. Hostia dohrávali od 59. minúty v desiatich - obranca ViOn-u Martin Chren v tom čase videl druhú žltú kartu.

Michalovce triumfovali v druhom dueli po sebe a so siedmimi bodmi sú siedme, Zlaté Moravce-Vráble majú na piatej priečke o dva body viac.

Fortuna liga 2017/2018 - 6. kolo:

MFK Ružomberok - AS Trenčín 3:3 (1:2)

Góly: 25. Gerec, 50. Gál-Andrezly, 84. Qose - 11. Paur, 14. Janga, 56. Mance

Bez kariet, rozhodovali: Vlk - E. Weiss, Bobko, 1621 divákov

Ružomberok: Macík - P. Maslo, Menich (46. Kupec), D. Kružliak - Qose, T. Kostadinov - E. Daniel, M. Kochan (76. Jonec), Gál-Andrezly - Haskič (59. D. Takáč), Gerec

Trenčín: A. Chovan - Skovajsa, Šulek, Šalata (46. Klooster), Kleščík - El Mahdioui - Zubairu, Paur (71. Van Haaren) - Janga (76. Beridze), Antonio Mance, H. Gong

Hlasy po stretnutí:

Norbert Hrnčár, tréner MFK Ružomberok: "Súper až príliš ľahko získal vedenie, po našich až smiešnych chybách. Bohužiaľ, aj tie patria k futbalu. Dobré bolo, že sme boli schopní sa do zápasu vrátiť. Mužstvo dokázalo svoju silu - futbalovú a morálnu. Zápas bol hlavne o ofenzíve, priniesol veľa pekných útočných akcií. My, tréneri, s troma gólmi vo vlastnej bráne asi nebudeme spokojní. Napriek nepriaznivému vývoju sme potvrdili svoju futbalovú kvalitu. Veru, nikto nepredpokladal, že v 14. min. budeme prehrávať 0:2. Zareagovali sme však správnym spôsobom. Vnútorná tímová sila bola na veľmi dobrej úrovni."

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Mali sme výborný vstup. Predpokladali sme, že súper nastúpi s tromi obrancami. Našou stratégiou bolo opierať hĺbkové prihrávky na Manceho, ktorý si s nimi poradil a následne sa nám otvárali krídelné priestory. Druhý gól sme dali po hrubej chybe brankára, no chyby patria k futbalu. Na druhej strane my sme sa tiež dopustili viacerých. Celkove si myslím, že to bolo remízové stretnutie. My sme mali lepší začiatok, súper zase záver. Mrzí nás, že sme nezvíťazili, s tým cieľom sme do Ružomberka išli. Pozitívom je, že sme strelili tri góly. Efektivita, s ktorou sme si nepotykali v ostatných zápasoch, bola tentoraz na solídnej úrovni. Musíme však akceptovať aj silu súpera, ktorý hrá veľmi zaujímavý futbal."

FC Nitra - FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:1 (0:1)

Góly: 47. a 79. Balaj, 83. Charizopulos - 20. Pačinda

ŽK: 57. T. Kóňa, 84. Charizopulos - 56. M. Ljubičič, 72. T. Huk, rozhodovali: P. Ziemba - Slyško, Ádám, 5580 divákov

Nitra: Hroššo - Kuník, R. Križan, Vencl, Ján Chovanec - Ivančík (46. Fábry), Šimončič, Kotrík (79. P. Abrahám), T. Kóňa - Balaj, R. Valenta (46. Charizopulos)

Dunajská Streda: Macej - M. Živkovič, T. Huk, Šatka, E. Davis - M. Ljubičič - Čmelík (58. Divkovič), Simon Pambou (85. Aluku), Kalmár, Vida (66. B. Ľupták) - Pačinda

Hlasy po stretnutí:

Ivan Galád, tréner Nitry: "Súper hral v prvom polčase veľmi dobre a preto sme zmenili rozostavenie. Zmenili sme hernú stratégiu, čo hráči akceptovali a to rozhodlo zápas. Tešili sa všetci ľudia na štadióne a to bol náš cieľ."

Marco Rossi, tréner DAC: "Bol to zápas, v ktorom sme začali lepšie. V prvom polčase sme súpera nepustili do žiadnej šance. Naopak, mali sme tam ďalšie dobré príležitosti na skórovanie, ktoré sme nevyužili. V druhom polčase sa obraz hry zmenil. Spravili sme množstvo chýb. Nitra vytiahla na nás taktické varianty, na ktoré sme síce boli pripravení, ale nedokázali sme ich eliminovať."

1. FC Tatran Prešov - FK Senica 2:2 (1:0)

Góly: 28. Černák, 61. Issa Adekunle - 69. Ranko, 90.+ Podhorin

ŽK: 57. Vaščák, 86. A. Kováč (obaja Senica), ČK: 56. J. Bartek - 56. F. Ďuriš, rozhodovali Prešinský - Roszbeck, Jenčura, 353 divákov

Prešov: J. Talian - J. Bartek, Udeh, J. Dzurík, R. Kačala (26. Wiezik) - Jacko, P. Katona, T. Sedlák, Streňo (90.+ Dupkala) - Issa Adekunle (81. Keresteš), Černák

Senica: Plach - Medvedev, Ranko, Podhorin, Čikoš - Duga (86. Otrísal), M. Rigo (53. Krč), Richtárech, A. Kováč - Vaščák - F. Ďuriš

Hlasy po stretnutí:

Miroslav Jantek, tréner 1. FC Tatran Prešov: "Mali sme inú predstavu o našej hre v prvom polčase. Roland Černák sa ukazuje ako dôležitý hráč a opäť otvoril skóre. Súpera sme dostali na koňa gólom, ktorý svedčí o našej nedisciplinovanosti. Následne sme príliš často podliehali panike, niektorých hráčov som doslova nespoznával. Súper oduševneným výkonom došiel k zaslúženému vyrovnaniu. Za záverečných 30 minút sme si viac ako jeden bod nezaslúžili. Tú remízu musíme vziať, hoci naše predstavy boli iné. Priebeh záverečných minút bol pre mňa veľkým sklamaním."

Ivan Vrabec, tréner FK Senica: "Vstup do zápasu sme nemali ideálny. Neskoro sme dostupovali k hráčom a súperovi sme dali veľa priestoru. Málo sme vytvorili aj v ofenzíve. Prakticky sme si dali vlastný gól. V druhom polčase sme obranu posunuli vyššie, ale namiesto vyrovnania sme inkasovali druhý gól. Po obojstrannom vylúčení sme začali hrať to, čo sme chceli od začiatku. Dali sme gól na 2:1, tlačili sme sa do zakončenia. Napokon sa nám to oplatilo. Je dobré, že sa nám podarilo vyrovnať. Chlapcom som po zápase povedal, že nestačí hrať iba posledných 30 minút. Tak, ako sme hrali poslednú polhodinu, by sme mali hrať po celý zápas."

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0 (1:0)

Góly: 17. Koscelník, 60. I. Žofčák

ŽK: 62. Šimčák, 75. Bednár - 27. M. Chren, ČK: 59. M. Chren (ViOn) po druhej ŽK, rozhodovali: Pavlík - Pozor, Jankovič, 2083 divákov

Michalovce: Kira - Sviarčinskij, Kavka, J. Carrillo, Božok - Grič, I. Žofčák - Koscelník, T. Matič (38. Bednár), Šimčák (90. Kolesár) - Bragin (83. Turik)

Zlaté Moravce: Pavel Kováč - M. Chren, M. Nikolič, Žembera, Štrbák - L. Kováč, Bariš, Mateus de Oliveira Silva, Orávik (20. Everton Paixao Da Silva) - Gešnábel (64. E. Ujlaky) - Ľ. Urgela (86. Baggio da Costa)

Hlasy po stretnutí:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Po úvodných desiatich minútach sme sa chopili iniciatívy my a som rád, že sme našu prevahu v prvom polčase pretavili do úvodného gólu. V kľúčových momentoch nás podržal brankár Kira."

Juraj Jarábek, tréner Z. Moraviec: "Chcem sa poďakovať najskôr Michalovčanom za korektné prostredie. Zápas sme začali dobre, no zlomil nás inkasovaný gól počas ošetrovania Orávika. V druhom polčase sme sa trochu nadýchli k vyrovnaniu, ale zastavila nás červená karta Chrena. Súpera podržal brankár Kira. Je mi trošku ľúto, že z vonku opäť odchádzame bez bodu. Chlapcov však musím pochváliť, pretože bojovali aj za nepriaznivého stavu a o jedného menej."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nováčikovi z Nitry sa stále darí, doma zdolal aj Dunajskú Stredu