Vietnam prišiel o debut v pretekoch F1, dôvodom je podozrenie z korupcie

Formula 1.
Formula 1. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. nov 2020 o 09:13

Zverejnili kalendár budúcej sezóny.

HANOJ. Premiérová Veľká cena Vietnamu seriálu F1 sa neuskutoční ani na budúci rok. Podujatie sa malo pôvodne konať 5. apríla, no zrušili ho pre prvú vlnu pandémie koronavírusu.

Nový okruh v Hanoji neprivíta formulu 1 ani v roku 2021.

Podujatie nefiguruje v oficiálnom budúcoročnom kalendári po tom, čo v auguste zatkli vtedajšieho starostu Hanoja a veľkého podporovateľa Veľkej ceny v meste Nguyena Duc Chunga.

Dôvodom je podozrenie z korupcie, údajne si mal privlastniť tajné štátne dokumenty. "Bez Chunga je budúcnosť pretekov pochmúrna. Nemusia sa uskutočniť," uviedla už skôr agentúra AFP.

V kalendári figuruje rekordný počet 23 veľkých cien, pričom termín 23. - 25. apríl, ktorý mal patriť podujatiu vo Vietname, je stále neobsadený.

Kým Vietnam si na preteky F1 musí počkať, premiéru uvidia diváci v Saudskej Arábii, kde sa bude bojovať o víťazstvo 26. novembra.

Seriál pretekov sa po 36 rokoch vráti do Holandska. Domáca veľká cena pilota Red Bullu Maxa Verstappena sa uskutoční od 3. do 5. septembra 2021.

Sezóna odštartuje 21. marca v austrálskom Melbourne a vyvrcholí 5. decembra veľkou cenou Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Vietnam prišiel o debut v pretekoch F1, dôvodom je podozrenie z korupcie