Hamilton bude mať nového kolegu, Bottas podpísal novú zmluvu

Valtteri Bottas (vľavo) a Lewis Hamilton.
Valtteri Bottas (vľavo) a Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. sep 2021 o 14:28

Fín bude jazdiť za tím Alfa Romeo.

BRATISLAVA. Fínsky pretekár Valtteri Bottas bude od sezóny 2022 jazdcom tímu Alfa Romeo. So švajčiarskym tímom formuly 1 podpísal viacročný kontrakt.

Nahradí skúsenejšieho krajana Kimiho Räikkönena, ktorý po sezóne ukončí kariéru. Meno jeho tímového kolegu zatiaľ nie je známe. 

Od roku 2017 jazdil za Mercedes a podieľal sa na zisku štyroch konštruktérskych titulov. Dosiahol deväť víťazstiev a celkovo 53 pódiových umiestnení. 

"Otvára sa nová kapitola mojej kariéry. Teším sa, že som sa pridal k tímu Alfa Romeo. Bude to nová výzva. Je to ikonická značka, ktorú netreba predstavovať a bude mi cťou reprezentovať ju," cituje web F1 slová fínskeho pilota.

"Som vďačný za dôveru, ktorú mi tím prejavil. Som hladný po pretekoch, výsledkoch a keď príde čas, aj po víťazstvách. Freda (Vasseura, pozn.) dobre poznám a teším sa, že sa budem môcť zoznámiť so zvyškom tímu," doplnil Fín. 

Podľa komentátora F1 Števa Eiseleho je kandidátov na pozíciu druhého pilota v tíme Alfa Romeo viac. Hovorí sa o Nyckovi de Vriesovi, Alexovi Albon, Antoniovi Giovinazzimu, Mickovi Schumacherovi či mladučkom Theovi Pourchairovi.

Naopak, s najväčšou pravdepodobnosťou sa novým tímovým kolegom Lewisa Hamiltona stane jeho krajan George Russell, ktorý ho v monoposte Mercedes zastúpil už počas vlaňajšej Veľkej ceny Sachíru. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Hamilton bude mať nového kolegu, Bottas podpísal novú zmluvu