Red Bull prezentuje krásy Česka a Slovenska. Mám zimomriavky, hovorí Eisele

Monopost F1 počas nakrúcania na Starom moste v Bratislave.
Monopost F1 počas nakrúcania na Starom moste v Bratislave. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|16. jún 2021 o 10:40

Nechýbajú hrady či Vysoké Tatry.

BRATISLAVA. Nie je tomu tak dávno, čo sa ulicami Bratislavy premával monopost formuly 1. Túto jedinečnú udalosť zorganizoval tím Red Bull Racing a svoj tzv. "road trip" po Česku a Slovensku zakončil parádnym videom.

Ide o prezentáciu najkrajších kútov oboch krajín, ktorá chytí za srdce nielen milovníkov "kráľovnej motošportu".

“Priatelia, wow, ešte teraz mám zimomriavky. Je jedno, či ste z Michaloviec alebo z Karlových Varov, ale na toto sedemminútové video budete neskutočne pyšní," cituje web f1online.sk slová televízneho komentátora Števa Eiseleho. 

Česko ako krajina kráľov a rytierov 

V úvode videa niekdajší pilot F1 David Coulthard zamieri na Karlov most, pričom skonštatuje: "Wow, bol som tu už toľkokrát a nikdy ma to neprestáva fascinovať."

Následne sa niekoľkokrát otočí okolo pohyblivej sochy Franza Kafku. K celkovému efektu chýbal len dym zo zničených pneumatík okolo monopostu.

Česko v krátkom filme označili tvorcovia za krajinu kráľov a rytierov, pričom narážali na skutočnosť, že tu turisti nájdu množstvo krásnych hradov. "Niektoré vyzerajú ako z rozprávky," uvádza sa vo videu. 

Prekvapený Rytmus aj dedinčan Svitko

Časť o Slovensku sa začína na popradskom letisku.

Na scénu prichádza aj Martin Šonka, vicemajster sveta v akrobatickom lietaní a víťaz pretekov medzinárodnej série Red Bull Air Race. Ten lieta nad monopostom Red Bullu a príma výzvu na krátke preteky. 

Samozrejme, nemôžu chýbať zábery na Vysoké Tatry. 

Aj Slovensko je prezentovaná ako krajina tradícii a hradov. V záberoch nechýba Bojnický zámok, Trenčiansky, Oravský, ale aj Spišský hrad. Koniec koncov celý film má názov "Od hradu k hradu".

Ten posledný sa nachádza v hlavnom meste Slovenska, na ktorý sa monopost F1 dostane cez Starý most. Rozhodol o tom hod kockou.

Vo videu si na pár sekúnd zahrá aj slovenský raper Rytmus.

"Bratranec môj, ja som najrýchlejší kapr v Bratislave," hovorí, keď okolo neho zrazu prefrčí monopost Red Bullu. "Tak asi druhý," zareaguje. 

Pri záberoch z tradičnej slovenskej dedinky nechýba ani slovenský motoristický pretekár Štefan Svitko, známy z pretekov Rely Dakar. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Red Bull prezentuje krásy Česka a Slovenska. Mám zimomriavky, hovorí Eisele