Verstappena nahnevali otázky novinárov, použil aj ostré slová

Max Verstappen.
Max Verstappen. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|31. júl 2021 o 21:55

Incident z okruhu Silverstone je stále horúcou témou.

BRATISLAVA. Súboj o majstrovský titul seriálu pretekov F1 sa čoraz viac vyostruje.

V nedeľu je na programe Veľká cena Maďarska, no aj po takmer dvoch týždňoch rezonoval incident, ktorý sa udial na britskom okruhu Silverstone. 

V úvodnom kole mal Max Verstappen kontakt s Lewisom Hamiltonom a prudko narazil do bariéry. Bol evidentne otrasený a v momente nárazu na neho pôsobilo preťaženie až 51G. Na jeho telo v prepočte 3600 kg.

Bol to dôležitý súboj z pohľadu majstrovského titulu. Kým Holanďan nebodoval, Hamilton sa vďaka 25 bodom za víťazstvo výrazne priblížil svojmu rivalovi. 

Otázky novinárov označil za hlúpe

Jedného z akreditovaných novinárov zaujímalo, ako spomenutý incident môže ovplyvniť ďalší súboj "koleso na koleso" dvoch ašpirantov na titul. 

Verstappen ho však rýchlo zastavil a reagoval podráždene.

"Môžeme o tom prestať hovoriť? Dostali sme veľa takýchto otázok. Je to smiešne. Celý štvrtok sme odpovedali na tieto hlúpe otázky," uviedol Verstappen, pričom svoju výpoveď okorenil aj vulgarizmami. 

"Sme pretekári, budeme pretekať. Samozrejme, bude to tvrdé, ale férové. Budeme na seba tlačiť," uviedol 23-ročný víťaz pätnástich veľkých cien. 

Psychologická vojna 

Hamilton na to nejako nereagoval a svojmu súperovi dal tú najlepšiu odpoveď v sobotňajšej kvalifikácii. Zdolal ho o vyše štyri desatiny a bude štartovať z prvého miesta. Verstappen až z tretieho.

Stupňujúci sa tlak medzi oboma pilotmi dokazuje aj situácia zo záverečnej časti kvalifikácie, keď Hamilton pri výjazde z boxov spomaľoval Verstappena. 

Kto si zapol televízor, si možno myslel, že ide o spomalené zábery. Holanďan nechcel Brita predbehnúť a bolo jasné, že ide o akúsi psychologickú vojnu.

V poradí šampionátu má zatiaľ mierne navrch mladší z dvojice pilotov. Hamilton stráca osem bodov, no okruh v Maďarsku patrí medzi jeho najúspešnejšie.

Vyhral tu osemkrát a od roku 2016 narušil jeho dominanciu len Sebastian Vettel. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Verstappena nahnevali otázky novinárov, použil aj ostré slová