Očakávané je realitou. Hamilton bude jazdiť s mladým krajanom

George Russell.
George Russell. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. sep 2021 o 11:46

V tíme Mercedes už jedny preteky absolvoval.

BRATISLAVA. Britský pretekár George Russell bude od roku 2022 jazdiť vo farbách Mercedesu. V utorok o tom informoval web F1 s tým, že 23-ročný pretekár sa s nemeckým tímom dohodol na dlhodobej spolupráci. 

Russell, ktorý je niekdajším šampiónom seriálu pretekov GP3 aj F2, debutoval v "kráľovnej motošportu" v roku 2019 počas Veľkej ceny Austrálie.

Ako jazdec Williamsu síce nedokázal bojovať o popredné priečky, ale napriek tomu potvrdzoval svoj talent. Svojich tímových kolegov pravidelne zdolával v kvalifikáciách a často atakoval účasť v jej záverečnej časti. 

Napriek výrazne pomalšiemu monopostu s ním v aktuálnej sezóne dokázal získať prvé body i prvé pódium na belgickom okruhu Spa-Francorchamps. Najmä vďaka vydarenej kvalifikácii obsadil druhú priečku. 

"Osobne i profesionálne je to pre mňa špeciálny deň, ale rovnako aj deň zmiešaných pocitov. Som nadšený z toho, že sa budúci rok pridám k Mercedesu, čo je obrovský krok vpred v mojej kariére.

Zároveň to však znamená, že sa rozlúčim s mojimi priateľmi vo Williamse. Bolo mi cťou s nimi pracovať a reprezentovať meno Williams v F1," uviedol Russell. 

Prvé preteky budúcej sezóny však paradoxne nebudú pre Russella premiérou v tíme Mercedese. Vlani dostal šancu počas Veľkej ceny Sachíru, pretože Lewis Hamilton mal pozitívny test na koronavírus.

O prestupe Russella ku krajanovi Lewisovi Hamiltonovi sa špekulovalo už dlhšie. Avšak až po tom, ako tím Alfa Romeo oznámil spoluprácu s Valtterim Bottasom, bol Russell oficiálne predstavený ako nový jazdec Mercedesu. 

"Sme veľmi šťastní, že môžeme potvrdiť, že George bude mať príležitosť urobiť ďalší krok vo svojej kariére a pripojiť sa k Mercedesu. Bol víťazom v každej kategórii a posledné tri sezóny nám ukázali, čo by mohol dokázať v budúcnosti v F1.

Teraz bude našou spoločnou výzvou pomôcť mu pokračovať v učení v našom prostredí a po boku Lewisa, najväčšieho pilota F1 všetkých čias," uviedol šéf Mercedesu Toto Wolff. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Očakávané je realitou. Hamilton bude jazdiť s mladým krajanom